Першість Полтавщини - 16-06-2013, 12:06 - sasa 185

Фламінго – переможець першого кола!

Фламінго – переможець першого кола!

Завершилося перше коло чемпіонату Полтавщини серед команд вищої ліги. Останній 9 тур ознаменувався першою перемогою юнаків «Кременя», впевненими перемогами лідерів та скандалом у Комсомольську. Та про все по порядку.

Віце-чемпіон області градизький «Темп» зумів добитися мінімальної перемоги у матчі над командою «Псел-Райз» (Гадяч) – 1:0. Єдиний і переможний гол на свій актив записав у середині другого тайму відомий футболіст Олександр Міславський. Юнаки: 2:2.

Один із аутсайдерів змагань «Колос» з Дмитрівки не зумів у рідних стінах добитися позитивного результату у протистоянні з чинним чемпіоном «Новим Життям» з Андріївки Машівського району. Відкрив лік забитим голам вихованець лубенського футболу, колишній гравець “Ворскли” Владислав Рудченко, а продовжив забивати Олександр Мелащенко, на рахунку якого дубль – 3:1 на користь знаних гостей.

 

Найбільше м’ячів було забито у Петрівцях – шість. Ці взяття воріт суперників спостерігали любителі футболу Миргородського району, де команда «Олімпія» (Савинці) приймала решетилівське «Динамо». Відкрив рахунок у матчі Володимир Величко. Його зрівняв Сергій Жарий. І знову миргородці повели в рахунку завдяки влучному удару Юрія Богині. Гості знову зрівнюють – Анатолій Подробаха, який через деякий час виводить динамівців вперед. Але на 88-й хвилині зустрічі останню крапку у матчі поставив  Олександр Безуглий, якому вдалося просто заштовхнути смугастого у ворота суперників. Бойова нічия – 3:3.

Першу перемогу у змаганнях здобула кременчуцька команда «Кремінь-КМФФ». У рідних стінах молоді футболісти у важкому протистоянні здолали СК «Полтава» завдяки єдиному і переможному м’ячу з одинадцятиметрової позначки Івана Махно. Отже, 1:0 – на користь господарів.

І, нарешті, про скандальний поєдинок у Комсомольську, де одноосібний лідер чемпіонату «Фламінго» приймав ФК «Глобине». Зустріч завершилася перемогою господарів з рахунком 4:2. Авторів забитих м’ячів у господарів повідомляти не будемо, адже в котрий раз мобільний телефон представника команди «Фламінго» Вадима Наливайка не відповідає. Та це і не важливо. А важливо те, що повідомив автору цих рядків начальник команди ФК «Глобине» Валерій Колєснік: «Такого свавілля арбітрів у матчі на користь господарів я ще не спостерігав. Навіть, місцеві уболівальники дивувалися прийнятими рішеннями полтавських арбітрів на користь господарів поля. Дивуюся: для чого потрібний такий футбол в області? Днями буду звертатися до новопризначеного голови Федерації футболу Полтавщини за роз’ясненнями». Як кажуть, «коментарі зайві»…

Турнірне становище і календар матчів >>>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода