- 20-02-2011, 09:02 - sasa 249

Фіналісти відомі

Фіналісти відомі

Завершилися відбіркові турнір чемпіонату області з хокею присвяченому річниці виводу військ з Афганістану.

Цього року організатори вирішили розділити команди за територіальним принципом і створити так звані зони – Полтавську, Миргородську та Гребінківську. Знову з невідомих причин проігнорували обласні змагання кременчуцькі команди.

У Полтаві за місце у фіналі сперечалося три команди – полтавські ХК “Полтава-1” та “Полтава-2”, а також “Старт” зі Стасів.


ХК “Полтава-1” – ХК “Полтава-2” – 11:6
Шайби: Хряпко, Татаринов-2, Кладковий-3, П.Ротань-ст., Махмудов-2, Марусич, Дружинін – Гузь, Пустовіт-2, Пащенко, Єрмоленко, Киричок

У першому матчі стосунки з’ясовували хокеїсти з обласного центру. Як і очікувалося особливої боротьби не вийшло. “Полтава-1” без над зусиль перемогла своїх одноклубників.

ХК “Полтава-2” – “Старт” (Стасі) – 7:9
Шайби: П.Ротань-мол.-2, Киричок-3, Хряпко, Маляренко – Обора, Смутко-2, Конопльов, Є.Нижниченко-2, Геращенко-2, Гринчев

Не пощастило “Полтаві-2” й у другому матчі. Перший період команда виграла 3:2, а от другу двадцятип’ятихвилинку Ротань і компанія провалили, пропустивши у свої ворота шість сухих шайб. Останній відрізок знову був за полтавчанами, однак у підсумку все ж сильнішими виявився “Старт”.

ХК Полтава-1 – Старт (Стасі) – 8:4 (2:2,2:1,4:1)
Шайби: Кладковий-2, Махмудов-4, Дружинін, Данилов – Конопльов-3, К.Нижниченко

Стартові хвилини вирішальної зустрічі краще провели хокеїсти зі Стасів. Вони рахунок і відкрили. Найкращий гравець “Старту” у цьому матчі Олександр Конопльов засмутив Георгія Ошкадера вже на другій хвилині. Майже одразу полтавці могли зрівняти рахунок. Кладковий змусив помилитися голкіпера Дмитра Дубового, але не влучив у порожні ворота. Та вже за хвилину Дружинін відновив рівновагу. Не пройшло й двох хвилин, а “Старт” знову вийшов вперед і знову шайбу закинув Конопльов. Мінімальна перевага протрималася до закінчення періоду. На 22-й хвилині Махмудов скористався чисельною більшістю і кидком від синьої лінії вдруге зрівняв рахунок.

Другий період пройшов за переваги “Полтави”. Швидкі рейди у виконанні Махмудова та Кладкового раз по раз створювали небезпеку біля воріт Дубового. Лише вдала гра голкіпера дозволила “Старту” почувати себе комфортно. Та й шайба проведена на початку періоду Конопльовим додавала віри у свої сили. Проте витримати натиск суперника до перерви стасівці не змогли. За чотири хвилини до закінчення Махмудов робить рахунок 3:3, а за лічені секунди до сирени Кладковий скористався помилкою Дубового і вивів свою команду вперше у зустрічі вперед. Напруга досягла свого апогею в середині третього періоду, коли Костянтин Нижниченко зрівняв рахунок. Як виявилося ця шайба стала останньою у виконанні “Старту”. До закінчення матчу полтавці провели ще чотири шайби.

Після фінального свистка капітан команди Павло Дружинін отримав кубок з рук афганців, а з ним і путівку до фінального етапу чемпіонату області, який пройде на льодовому майданчику Гребінки.

У Гребінці перемогу здобула команда ХК “Лубни”. Вони по черзі переграли “Гребінку” 12:3 (Бабак-5, Сергієнко-4, Тригуб, Ткаченко, Загоруйко – Корнєв, Дробот, Сімоненко) та минулорічного чемпіона хокеїстів “Лохвиці” – 6:4 (Сергієнко-2, Бабак-2, Ткаченко-2 – Яременко-2, Жмайло, О.Ємець). Друге місце посіла “Лохвиця”, яка буда сильнішою за “Гребінку” 6:2 (О.Левада-2, О.Ємець, Б.Ємець, Степаненко, Яременко – Рекун, Сімоненко).

У Миргородській зоні перемогу святкували господарі, які хоча й програли вирішальний матч “Котельві” 1:3, проте через участь у складі переможців незаявленого гравця, “Миргороду” було зараховано перемогу. За вихід у фінальний етап у цій групі сперечалися також команди з Шишак та Гадяча.

Погода