Першість Полтавщини - 13-10-2014, 06:10 - sasa 176

Фінішувала перша ліга

Фінішувала перша ліга

Відбулися заключні поєдинки у першості Полтавщини серед команд першої ліги

Група А

«Зеніт» (Калайдинці) – ФК «Хорол» 7:0 (3:0). Юнаки: 1:0.
Чемпіонат області з футболу. Перша ліга. Група «А». 14 тур. 12 жовтня. Лубни.  Стадіон «Центральний». +14С. 175 глядачів.
Судді: Б. Щербаков, В. Ковальов, Ю. Капшук (усі – Кременчук).
Делегат-інспектор: В. Олексенко (Миргород).
«Зеніт»: Пучка (Четверіков, 46), Латенко (Яцько, 71), Кірпіченко, Бортнік, Богомаз (Пархоменко, 70), Даценко, Гайдук (Мисник, 69), Ковтун, Ященко (Нечипоренко, 46), Рева (Михайленко, 46), Шевченко (Голубенко, 33). Тренер: Л. Голубенко.
«Хорол»: В. Волошин, Беспалов, Бур’ян, О. Волошин, Міхно, Глущенко (Капустян, 69), Іщенко, Желдак С. В., Желдак С. Л., Капустян, Падалка. Тренер: М. Мальченко.
Голи: Ковтун (4, 57), Кірпіченко (10), Шевченко (12), Голубенко (71, 82), Михайленко (75).

Цей матч вже нічого не вирішував у турнірній таблиці і зенітівці його провели як тренувальний процес перед вирішальним протистоянням за чемпіонство у першій лізі проти команди «Чайка» (Дейкалівка) Зіньківського району, – інформує http://www.arsenal-center.com.ua/. Перевага на аутсайдером групи була відчутною, яка втілилася у забиті м’ячі. По два голи провели Владислав Ковтун і Юрій Голубенко, а по одному – Роман Кірпіченко і Олександр Михайленко.

Результати інших заключних матчів у групі «А»:

ФК «Миргород» – «Харчовик» (Червонозаводське) +:- (юнаки 0:3)
ФК «НДІ сої» (Глобине) – «Світанок» (Заріг) 4:2 (юнаки 0:7)
«Фортуна» (Кейбалівка) – «Локомотив» (Гребінка) 2:0 (юнаки 3:1).

Юнацька команда «Харчовик» посіла перше місце і у фіналі побореться за чемпіонство з «Колосом» (Кобеляки), а юнаки «Зеніту» (тренер Олександр Сердюк) другий рік поспіль вестимуть боротьбу за першолігову «бронзу» з командою «Псел» (Гадяч). Фінальні поєдинки, ймовірно, пройдуть у Червонозаводському Лохвицького району. Хоча, футбольні організатори з Кобеляк не проти прийняти фінал у себе, не думаючи, що відстань між Лубнами і Кобеляками – 180 км, Червонозаводським і Кобеляками – 250 км, Гадячем і Кобеляками – 210 км…

Група Б

Завершився першоліговий чемпіонат області і  у групі «Б», де боротьбу вели вісім команд. Останній тур не був багатим на голи. Лише у Селещині глядачі стали свідками семи забитих м’ячів.

«Дукат» (Селещина) – «Чайка» (Дейкалівка) 1:6 (юнаки 0:3)

Результат цього поєдинку згідно турнірної таблиці нікого «не напрягав» і цей поєдинок був для підопічних тренера «Чайки» Ігоря Долгошеєва був теж тренувальним перед вирішальним матчем з «Зенітом» за перемогу у першій лізі. У гостей по два голи провели Антон Яременко і Віталій Жмурко, а по одному – Дмитро Банний і Годвін Чігбо. Камерунець знову повернувся до команди і знову склав переможну силу дейкалівців.

«Псел» (Гадяч) – «Динамо (Решетилівка) 1:1 (юнаки +:-)
ФК СГМ «Рокита» – «Маяк» (Котельва) 0:1 (юнаки 1:2)
«Стандарт» (Нові Санжари) – «Колос» (Кобеляки) 0:2 (юнаки 0:3).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода