- 26-10-2014, 09:10 - sasa 132

Фінішував чемпіонат Полтавщини 2014 року

Фінішував чемпіонат Полтавщини 2014 року

25 жовтня на Полтавщині пройшли поєдинки останнього 22 туру вищолігового чемпіонату області з футболу. Цікаво, що до останнього матчу велася боротьба з 2 по 6 місце змагань. І сьогоднішній день розставив всі крапки над «і»…

ФК «Глобине» – ФК «Лубни» 3:1.
Перше коло –  4:2.

Муніципальний ФК «Лубни» грав на виїзді проти одного з лідерів змагань ФК «Глобине», який претендував на нагороди. Молода лубенська гідно чинила опір до останніх хвилин поєдинку, але не втрималася і пропустила усі м’ячі наприкінці другого тайму і в доданий арбітром час. У переможців голи провели Вячеслав Кувшинов, Антон Оганесов і Олександр Грибенюк. Останні два, до речі, з 19 забитими м’ячами отримали звання «Кращий бомбардир чемпіонату». У гостей гол престижу провів Микита Бакланов. Після заключної перемоги глобинці заслужено здобули «бронзу» чемпіонату.

Смотри прямые футбольные трансляции на http://smotrisport.tv/event/football/. Будь в онлайне каждый день и будь в курсе происходящего в мире футбола!

ФК «Шишаки» – «Колос» (Дмитрівка) 0:3.
Перше коло – 0:2.

Це матч нічого не вирішував для обох команд. Лише зазначимо, що колосівці в обох поєдинках чемпіонату відібрали в шишацької команди максимальну кількість очок – 6. У переможців два м’ячі забив Максим Остапець і один Максим Гашкович.

«Олімпія» (Савинці) – «Фламінго» (Комсомольськ) 0:1.
Перше коло – 0:3.

Від результату цього матчу багато чого залежало. В разі перемоги господарів підопічні тренера Віктора Гришка могли (за певних обставин) піднятися на друге місце. Але цього не сталося. Навіть, граючи у другому таймі у меншості, комсомольчани зібралися і могли вистояти на нічийний результат. Але за 5 секунд (!) до фінального свистка полтавського рефері Олега Дробітька удар гравця гостей Ігоря Котвицького приніс важку і бажану перемогу «Фламінго», а за нею – срібні нагороди! А діючий володар Кубка області «Олімпія» опустився на 5 місце…

ФК «Рокита» – ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) +:- (3:0).
Перше коло – 5:3.

«Нове Життя» (Андріївка) – СК «Полтава» 1:3.
Перше коло – 1:1.

Новоспеченому чемпіону підсумок цього матчу вже нічого не вирішував у турнірній таблиці. Але, як повідомив мені перед матчем президент СК «Полтава» Станіслав Майзус, його підопічні, як і завжди, будуть грати на позитивний результат. Так воно і сталося: гості перемогли новожиттівців на їх полі з рахунком 3:1. Хронологія поєдинку така: Олександр Донець (60) – Олег Переверзєв (8), Євген Карась (69), Олександр Щочка (88). Але цьогорічний футбольний сезон для полтавців ще не завершився. На підопічних тренера Володимир Сисенка у Карлівці 1 листопада чекає поєдинок за Суперкубок Полтавщини, в якому вони зустрінуться з «Олімпією».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода