Новини - 30-10-2009, 10:10 - sasa 214

Футбол у розпал грипу

Футбол у розпал грипу

Схоже на те, що 12-й тур все відбудеться (принаймні на цю годину керівники ПЛ дали добро на його проведення, хоча в нашій країни все може змінитися в останній момент). Прем\’єр-міністр України Юлія Тимошенко на три тижні ввела заборону на проведення масових заходів, зібрань, концертів. А в дев\’яти областях західної частини країни введено карантин. Та схоже, для УПЛ цих заборон не існує. Тур має відбутися в зазначені дати. При цьому футбольні чиновники спираються на лист УЄФА, яка пропонує не переносити матчі, якщо в складі команд є бодай більша половина дієздатних футболістів. Хоча при цьому європейці все ж рекомендують все вирішувати на місця, зважаючи на місцеві обставини та рекомендації влади.

Шановні пані та панове!
У зв’язку із розвитком ситуації щодо поширення грипу A/H1N1 УЄФА змушений уточнити свою позицію у випадку, якщо заразяться гравці команд, що беруть участь в одному з наших змагань.
Згідно з вимогами Медичного комітету УЄФА, кожна команда є відповідальною за те, щоб її гравці були здоровими, а також за вживання необхідних запобіжних заходів відповідно до рекомендацій місцевих органів охорони здоров’я. Для обмеження ризику інфікування, а також відповідно до медичних рекомендацій і правил, встановлених органами охорони здоров’я, це також може включати вакцинацію проти A/H1N1.
Стосовно змагань УЄФА, то кількість гравців або членів команди, які можуть бути заражені вірусом A/H1N1, не є причиною для перенесення матчу.
До тих пір, поки у команд, що беруть участь у змаганнях УЄФА, буде достатньо придатних гравців, і місцева влада не вводитиме обмежень, всі їхні матчі повинні бути зіграні в дні, що відповідають регламенту змагань.
Запити про перенесення матчу будуть розглядатися в окремих випадках, але можуть вивчатися лише тоді, якщо клуб зможе довести, що у нього дійсно немає достатньої кількості придатних гравців. З огляду на те, що команди мають у розпорядженні достатню кількість гравців, щоб компенсувати відсутність хворих; а також зважаючи на те, що для участі у турнірах УЄФА клуби мають право вносити 25 гравців до списку А і необмежену кількість до списку В, матч може бути перенесений тільки за виняткових обставин.
Команда, в якій є інфіковані футболісти, має якомога швидше довести це до відома УЄФА і надати повні медичні звіти стосовно цих гравців. УЄФА також залишає за собою право призначити нейтрального, незалежного лікаря для огляду відповідних футболістів і вивчення їхніх медичних записів.
Будь ласка, негайно забезпечте цією інформацією всі клуби, що беруть участь у змаганнях УЄФА, а також всі відповідні відділи вашої національної асоціації.
Через занадто щільний календар ФІФА, УЄФА і внутрішніх турнірів існує мінімальна можливість переносу великої кількості матчів, тоді як іншого способу забезпечити проведення цих змагань немає. Тому ми розраховуємо на ваше розуміння і підтримку.
 
З повагою,
генеральний секретар УЄФА
Джанні Інфантіно

ПФЛ, яка проводить першість у першій і другій лігах перенесло шість із дев\’яти матчів у першій лізі та три з чотирьох поєдинків у групі “А” другої ліги. І не виключено, що кількість переносів ще збільшиться. Адже ситуація з поширенням вірусу A/H1N1 змінюється доволі швидко.
Цікаво, що всі турбуються про здоров\’я футболістів, але чомусь ніхто навіть не згадав про уболівальників, для яких, до речі, проводять футбольні матчі. Виходить, що вони грають виключно для себе? Чи вірусна хвороба ходить лише серед футболістів? Так чи інакше, але якщо 12-й тур у вітчизняній Прем\’єр-лізі таки відбудуться, на нас чекають напівпорожні стадіони по всій Україні. І тут навіть справа не у грипі, погодні умови нині не такі вже й футбольні. А зваживши на ті зручності які пропонують наші арени, доволі легко підхопити не тільки нежить, грип, застуду, а ще купу різних болячок на все життя. До того ж паніка серед населення шириться катастрофічними темпами. Навіть, якщо подивитися на нашу Полтаву, яка ніби, й стоїть осторонь епіцентру вірусу, попит на ліки чималий. Довелося сьогодні зайти до однієї з аптек міста, так там ліки й марлеві пов\’язки розкуповуються з неймовірною швидкістю і продавці скаржаться, що, приміром, звичайного вітаміну С на полицях аптек вже не знайдеш. Так, що можна сказати люди налякані, який тут ще футбол.
У минулому турі полтавські уболівальники створили своєю присутністю, точніше відсутністю антирекорд домашньої відвідуваності. Схоже на те, що 31 жовтня на нас чекає новий рекорд з позначкою мінус. Але тут звинувачувати вже нікого, хіба що керівництво ПЛ, яка своїми діями спонукає до розповсюдженню захворювання та усіляко “турбується” про уболівальників.
Якщо ж матчі 12-го туру відбудуться, то свій матч “Ворскла” зіграє завтра о 16.00. Арбітр зустрічі Олег Зубарєв зі Слав\’янська. Пряма трансляція на каналі “Футбол”.

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода