Стрічка новин - 17-12-2020, 08:12 - admin 6259

Фізична форма футболіста: підтримка м’язів у тонусі

Фізична форма футболіста: підтримка м’язів у тонусі

Футбол — гра, яку обожнює більша частина сильної статі. Дехто залюбки дивиться матчі, а дехто із захватом грає. Перед чемпіонатами спортсмени тренуються, докладаючи неабиякі зусилля. Між футбольними сезонами кількість навантажень зменшується, а мускули втрачають форму. Слід знати, що робити, щоб м’язи завжди залишались у тонусі.

Корисні види спорту для футболістів

Ікри та мускули стегон — найважливіші під час гри у футбол, адже ноги — це головна «зброя» спортсменів. З регулярними навантаженнями вони не втратять вправність. Підтримувати м’язи ніг у формі допоможуть такі види спорту:

  1. Легка атлетика. Під час бігу навантажуються ікри, квадріцепси, інші мускули, а також покращується ритмічність дихання. Легка атлетика розвиває витривалість та допомагає контролювати вагу тіла. Зайві калорії спалюються та залишається лише «корисна» маса.

  2. Велосипед. Регулярні поїздки на механічному двоколісному транспорті добре впливають на стан спини та ікор. Для утримання рівноваги напружуються усі м’язи задньої частини корпусу. При русі під гірку треба докладати неабиякі зусилля ногами.

  3. Важка атлетика. Деякі вправи з бодибілдингу допоможуть «прокачати» ноги. Присідання зі штангою зміцнюють мускули стегон. Якщо покласти гриф на плечі та на підставці робити ритмічні піднімання-опускання п’ятки, можна підкачати ікри.

  4. Плавання. У басейні легко підтримувати м’язи спини у тонусі без риску отримати травму. Завдяки плавним рухам без ривків, шанс пошкодити мускули зводиться до нуля. Під час занять намагайтесь більше працювати ногами, так ви додатково їх підкачаєте.

Усі ці види спорту ідеально підходять футболістам. Вони спрямовані на тренування основних м’язів, які залучені під час гри. Головне — займатись регулярно, інакше результати з’являться не скоро.

Основні правила для вдалого тренування

Перед будь-яким заняттям необхідно виконати розминку. Це допоможе розігріти мускули, сухожилля та зв’язки. Без розминки є ризик отримати вивих або розтягнення. Особливу увагу приділіть гомілковостопному суглобу, він найбільше наражений на небезпеку.

Немає сенсу тренуватись втомленим. Перед заняттями варто добре виспатись. Контролювати режим відпочинку допоможуть фітнес-браслети або смарт-годинники. Гаджети скоригують тривалість сну, якщо його буде недостатньо.

Харчування та водний баланс — важливі складові для досягнення відмінних результатів. Смажену та калорійну їжу краще замінити на корисні фрукти та овочі. Останні продукти містять вітаміни та мінерали, які необхідні для нормального функціонування організму та міцного імунітету.

Вода допомагає виводити токсини та доставляє мікроелементи до внутрішніх органів. При недостатній кількості рідини в організмі може погіршитись самопочуття. Гарний настрій — важлива умова для вдалого тренування. Позитивні емоції допомагають досягти чудових результатів у будь-якій справі. Тримайте мускули у тонусі та підкорюйте нові вершини!

Погода