ФК Полтава - 03-06-2013, 10:06 - sasa 178

Господарі заслужили на повагу

Господарі заслужили на повагу

ФК «Полтава-2-Карлівка» (Полтава) –  МФК «Кремінь» (Кременчук) – 0:0
9 тур. 01.06.13 р., 17.00. м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник». 300 глядачів, + 18 Со.
Арбітр: Володимир Федунець (Тернопіль).
Асистенти арбітра: Ігор Жосан (Херсон), Сергій Дарійчук (Чернівецька область).
4-й арбітр: Олег Говтвяниця (Полтава).
Інспектор: Олександр Кревський (Вишгород).
ФК «Полтава-2-Карлівка»: 1.Вітів, 13.Зозуля, 8.Тарганчук, 3.Поляниця, 5.Богомаз, 7.Коваленко (6.Пономаренко, 55 хв.), 17.Ничипорук, 22.Добрянський, 11.Обревко, 9.Лубенець – кап. ком. (10.Марченко, 85 хв.), 26.Фоміч (21.Гриценко, 84 хв.).
Запасні: 66.Яковченко, 2.Плієв, 27.Масюк, 4.Голованьов.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
МФК «Кремінь»: 12.Олійник, 17.Волошин, 4.Шевченко – кап. ком., 6.Буличов, 3.Олефір (7.Барба, 65 хв.), 20.Бацула, 8.Саркісян (10.Рябушко, 38 хв.), 2.Соляник (9.Апришко, 76 хв.), 15.Пасічніченко, 16.Слабишев (18.Івлєв, 57 хв.), 19.Степанчук.
Запасні: 1.Прокоп, 14.Музика, 22.Михайлов.
Головний тренер: Юрій Чумак.
Попередження: Обревко (9 хв.) – Олефір (9 хв.), Саркісян (28 хв.), Волошин (64 хв.).
Вилучення: Обревко (22 хв., повторне попередження).

Минулої суботи наші земляки провели останній в нинішньому чемпіонаті домашній поєдинок, в якому зустрічалися з надзвичайно принциповим суперником – футболістами кременчуцького «Кременя». Незважаючи на примхи погоди (протягом матчу не вщухав сильний дощ) й не зовсім об’єктивне суддівство, підопічні Андрія Зав’ялова продемонстрували красиву злагоджену гру.
  
Це була четверта зустріч сусідів-суперників у нинішньому чемпіонаті й завершилася вона, як і три попередні, внічию (цього разу – 0:0). На першому етапі на табло двічі вже було зафіксовано нулі, а зовсім недавно (27 квітня) у наддніпрянському місті команди обмінялися голами, що є підтвердженням багаторічного протистояння між футбольними колективами Полтави і Кременчука.

 

Гості, які ставили на сезон наполеонівські плани, у звітному поєдинку налаштовувалися на перемогу, але подальший перебіг подій на футбольному полі показав, що з такою грою у першій лізі їм робити було б нічого. Вони не знали, як упоратися з набагато активнішими карлівчанами, і як підібрати ключі до воріт Ігоря Вітіва, поступаючись дебютантам у всіх компонентах гри. До 15-ї хвилини гра проходила на половині поля гостей, які свою першу атаку провели лише на 26-й хвилині. Не змогли використати вони й зайвого гравця, адже більше години перебували в чисельній більшості. Багато браку підопічні Юрія Чумака робили при передачах. І все це завдяки злагодженим діям гравців ФК «Карлівка». 

 

Господарі вийшли на поле з одним нападаючим Ігорем Фомічем, який «розривав» оборону кременчужан, перебуваючи постійно під пильним наглядом кількох захисників. Не було того дня у складі полтавців Олександра Полуницького й Олега Синьогуба, які перебувають у лазареті. Натомість, у старті з’явилися Ігор Вітів та Едуард Богомаз (останній замінив на лівому фланзі захисту Руслана Голованьова). Перша небезпека біля воріт гостей виникла вже на 3-й хвилині, а через хвилину наважився на удар з далекої відстані Добрянський. Протягом матчу Дмитро чотири рази виконував щось подібне, що в таку погоду цілком виправдано. Лише майстерність голкіпера, який перевів м’яч на кутовий, врятувала гостей на 20-й хвилині після одного з таких пострілів. Двічі після передач Максима Лубенця на ударній позиції опинявся Ігор Фоміч, якому, щоб відзначитися, не вистачило буквально кількох сантиметрів. Упорався голкіпер після влучного, але не сильного удару головою Андрія Поляниці. На 36-й хвилині гостям вдалося провести рідкісну контратаку, але, після передачі Сергія Степанчука, Роман Пасічніченко влучив у «молоко» (щось подібне останній продемонстрував і на останній хвилині першого тайму). А героєм в уже компенсований час міг стати все той же Степанчук, який після рикошету головою пробив поруч зі штангою.

 

Після перерви, маючи на одного гравця більше, активізувалися гості, які частіше почали загрожувати воротам Ігоря Вітіва. На 49-й хвилині наш голкіпер витяг м’яча з лівого нижнього кута воріт після потужного удару зі штрафного Володимира Олефіра, а на 67-й «намертво» оволодів м’ячем після підступного удару Степанчука. На 71-й хвилині вже господарі провели зразково-показову триходівку Богомаз-Добрянський-Фоміч, але останній трішки перемудрив на завершальній стадії. Наприкінці поєдинку суперники обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Ігор Вітів якимось дивом (вийшовши вперед, у падінні відбив м’яч ногами) зреагував на удар із 10-ти метрів Вадима Барби, а на 83-й хвилині вже біля протилежних воріт після передачі Максима Лубенця трішки замешкався Дмитро Добрянський.

 

Незважаючи на те, що глядачі так і не побачили голів, грою вони залишилися задоволеними. Особливих слів і поваги заслуговують підопічні Андрія Зав’ялова, які протягом години, граючи в чисельній меншості, повністю контролювали гру.

 

Дещо розчарував арбітр матчу Володимир Федунець, який, мабуть, виснажився після далекої дороги з Тернополя до Карлівки (невже не можна було призначити на гру когось із ближнього регіону?) і був дуже не послідовний у прийнятті рішень. Не помічав (а можливо не хотів?) він також явної грубощі кременчужан по відношенні до господарів. Лише після відвертих ударів ззаді по ногах із ризиком нанесення травми Єгору Коваленку двоє гравців «Кременя» повинні були б завчасно залишити поле. Забув він і про таке поняття, як «дух гри», коли вже на 22-й хвилині в абсолютно ігровому моменті вилучав із поля Обревка, вгледівши в його діях нібито симуляцію. Таким чином, арбітр привітав Олександра з Днем народження, який футболіст відзначив напередодні. Можливо така принциповість інколи й не потрібна, адже зустрічалися команди, які вже вирішили на сезон свої турнірні задачі…

 

Заключний у нинішньому чемпіонаті поєдинок наші земляки проведуть на виїзді у суботу, 8 червня, проти резервістів донецького «Шахтаря», – інформує прес-служба ФК «Полтава-2-Карлівка».

Погода