Міні-футбол - 12-01-2010, 12:01 - sasa 226

Гульки позаду і знову футбол!

Гульки позаду і знову футбол!

Багатим на цікаві події став початок нового року у футзальному світі   Кременчука. Підемо за хронологією. В десятому турі перехідної ліги перші п\’ять команд  без проблем набрали чергові три очки.

Першість міста

Попередній етап, 1-2 ліга
Арсенал – Інтербуд – 2:4; Водоканал – Інтеравто – 12:0; Електроцентр – Мегамет – 4:1; Нафтовик – Екоенерго – 1:5; КВБЗ – Гірник – 1:13; Університет – Білий Орел – Крем.колеса – 9:3; Динамо – Штурм – 8:4; Сокіл -Ковен – 8:1.
Становище лідерів:
Водоканал, Екоенерго – по 24, Інтербуд – 22, Гірник, Динамо – по 21.

Третя ліга
В.Кринки – Нафтохімік – 7:3; Стріт – Лукас – 1:7; Доктор Айболіт – Факел – 4:2; Трансгаз – Вертоліт – 1:3; Нафтовик (В) – Тайга – 3:3.   
Становище лідерів:
Доктор Айболіт, Лукас – по 26, Нафтовик (В) – 21, В.Кринки, Дружба – по 19.

Четверта ліга
ВПУ-7 – Білайн – 6:8; Техвуглець – Імпульс – 5:5; Кремойл –  Металург – 1:8; Нафтосервіс – НПС – 2:3; Експерайс – Вагонник – 10:14; Імпульс – Кремойл – 11:4.
Становище лідерів:
НПС – 27, Кристал – 21, Вагонник – 20, Нафтосервіс – 19, Металург ПМГ – 17.

П’ята ліга
Новатор – Кремінь-96 – 10:1; Динамо-2 – ФК Глобино – 4:4; Нафтопром -Денвер – 11:5; Патріот – Драйв – 2:3; Молодіжний парламент – Люкс – 2:3; Прем\’єра – Златопиль – 4:9; Платекс – Кайзер – 2:1; ФК Глобино – Молодіжний парламент – 6:2; Джерело Дніпра – Динамо-2 – 4:3;  Кремінь-96 – Кайзер – 6:3;  Новатор – Денвер – 13:4; Патріот – Прем\’єра – 2:7;  Люкс – Златопиль – 4:6; Драйв – Нафтопром – 2:3;  Платекс — Круг – +:-.
Становище лідерів:
Новатор, Джерело Дніпра – по 27, Златопиль – 26, Динамо-2 – 24, Платекс – 22.


Кубок міста

Керівництво кременчуцької федерації футболу разом з комітетом міні-футболу прийняли рішення не проводити в день фіналів Кубка матчі чемпіонату і першості міста. І не помилилися. Такої кількості уболівальників манеж \”Політехнік\” не збирав з тих часів, коли КрАЗ грав у вищій лізі. Можна сказати, що практично всі фінали підтвердили свій кубковий статус.   Першими на майданчик вийшли фіналісти п\’ятої ліги ФК \”Глобино\” – \”Динамо-2\”. У першому таймі команди награли лише на один небезпечний момент, коли глобинець Володимир Цикало потурбував стійку воріт динамівців. Після перерви справи пішли веселіше. Перший гол глядачі побачили на 33-ій хвилині. Динамівець Максим Чернецький закрив перший нуль на табло, скориставшись передачею Олега Радочина. Суперник відповідає двома ударами Руслана Кравця, пасували Віталій Лисенко та В\’ячеслав Смаков. До закінчення основного часу залишалось три хвилини, а рахунок не змінюється. І тут \”Динамо\” заробляє шостий фол. Смаков без питань реалізує 10-метровий. Звісно, нічия, а з нею і 6-метрова лотерея команди не влаштовувала. І переможний м\’яч в Кубок поклав динамівець Роман Сизанецький на передостанній хвилині. Кращі гравці фіналу – Максим Чернецький (Динамо-2), Валерій Колесник (ФК Глобино).

Рахунок у фіналі четвертої ліги, в якому зустрілись НПС та \”Металург- ПМГ\”, на 5-й хвилині  відкрив Хлань, поставивши останню крапку в трьохходівці, яку разом з Володимиром розіграли Сергій Святелик  та Артем Масюк. Через 6 хвилин \”Металург\” пропустив другий м\’яч. Знову на сцені Святелик  та Хлань, перший пасує, другий забиває – 2:0. На 16-ій хвилині \”Металург\” відіграє один м\’яч. Після передачі відзначається Павло Зоря – 2:1. Хлань, якому знову асистував Святелик, міг зробити хет-трик, але м\’яч прийняла поперечина. Другий тайм активніше розпочав \”Металург\”, але до моментів справа не доходила. Більше того, втрата м\’яча у простій ситуації привела до третього пропущеного м\’яча. І знову знайомі прізвища: Святелик виводить Масюка на пусті ворота – 3:1. Кращі – Дмитро Чкан (Металург), Володимир Хлань (НПС).
Побачивши на розминці склад \”Доктора Айболіта\” стало зрозумілим, що інтриги  у грі з \”Лукасом\” чекати не варто. Втрата трьох ключових гравців – це серйозно. На 4-й хвилині комбінація Шаманський – Сухорук завершилась голом останнього – 1:0 за \”Лукасом\”. Далі пішли обопільні удари, тільки забивав \”Лукас\”. Шаманський пробиває між двома захисниками – 2:0. Третій м\’яч  у ворота Д.А. побував після удару Максима Кульки. Валерій Курелєх пробиває в стійку – це був останній момент \”Айболіта\”. Далі Шабанов виконує 10 метровий – голкіпер, Кулька – 10-метровий і з гри – 5:0. Кращі – Ігор Гуменюк (Д.А.), Ігор Шабанов (\”Лукас\”).

КВБЗ – \”Динамо\” – 1:3. В перші хвилини більше атакує \”Динамо\”, а забивати мав КВБЗ. Олександр Крупенко не зміг проштовхнути м\’яч під голкіпером. Дмитро Однобочко в контратаці пасує на Крупенка – удар з льоту – поруч. \”Динамо\” прокинулось на 16-й хвилині. Андрій Онищук накидає на голову Сергію Коннову – таки треба забивати. І черех хвилину \”Динамо\” забило. Саша Диндіков катить на брата Антона і – 1:0. А під саму перерву Антон міцним ударом забиває гол \”у роздягальню\”. На 30-й хвилині Крупенко таки підтверджує звання бомбардира, і вже 2:1. Через дві хвилини Сергій Коннов в контрі віддає Саші Диндікову  – тільки забивай, але той затягує з ударом. Третій гол \”Динамо\” забило, коли в сутолоці біля воріт Юрія Магана спритнішим виявився Ігор Мірко – 3:1. Кращі – Валерій Вареник (Динамо), Олександр Крупенко (КВБЗ).

У головному фіналі зустрілися \”Водоканал\” з \”Екоенерго\”. Перший гол глядачі побачили на 8-й хвилині. Гравці \”Екоенерго\” невдало розігрують стандарт, перехват – і В\’ячеслав Матірний на швидкості біжить до воріт Сергія Прихожого і не зближаючись пробиває під голкіпером – 1:0. Через  три хвилини Сергій Зав\’ялов приймає м\’яч спиною до воріт, розвертається і з лівої низом – 2:0. На 14-й хвилині Галата пробиває з \”піщаної ями\” – міліметри від стійки. У суперника Федоров сам пробиває, сам добиває, і удар Данилейка Гринько відбиває. 18 хвилина – знову пропускає \”Екоенерго\”. Зав\’ялов сольний прохід завершує ударом. Летівший мимо воріт м\’яч у ворота підправив Микола Ладика. Головне – вчасно опинитись в потрібному місці – 3:0. перевага у три м\’ячі тривала три хвилини. Федоров знайшов вільного Олександра Михайлика  і той носком проштовхнув м\’яч у ворота – 3:1. Хто знає, як би далі складалась гра, коли б Федоров бив не сам, а віддав вліво. Тут же спрацювала футбольна аксіома. Знову контра: Криворучко на Галату, Галата на Криворучка, четвертий м\’яч за \”Водоканалом\” – 4:1.   Суперник не здається. Михайлик б\’є в стійку, а через хвилину і забиває. М\’яч знаходить щілину між стійкою і голкіпером – 4:2. Кращі: Сергій Прихожий (Екоенерго), Олександр Гринько (Водоканал).


Кубок пам’яті Михайла БЄЛИХ


В останньому чвертьфіналі Кубка пам\’яті Михайла Бєлих \”Інтербуд\” та \”Нафтовик\” в основний час сильнішого не визначили. Гол Антона Прошаніна вивів номінальних господарів вперед. Гості відповіли двома м\’ячами Вадима Бугая.  Встановив рівновагу Владислав Явник. Міг він вирішити і долю матчу, але з 10-и метрового пробив у поперечину – 2:2. Отож, пенальті. Першим за \”Інтербуд\” пробиває Євген Розка і влучає в голкіпера Андрія Боровця, який стає головним героєм матчу, забивши ще й вирішальний 6-метровий – 5:4 за \”Нафтовиком\”. У півфіналі підопічні Сергія Маклакова не зуміли встояти перед \”Водоканалом\” – 8:1 (Зав\’ялов, Гавренков, Матірний-по два). Другим фіналістом стало \”Екоенерго\”. Гра з \”Гірником\” пройшла на єдиному подиху. Десята хвилина: за \”Гірник\” забиває Олексій Башаков. Суперник двічі небезпечно атакує і Григорій Чичиков вчасно бере хвилину. На початку другого тайму \”обрізається\” Антон Федоров, але Башаков розгубився від такого подарунку і момент запоров. А через хвилину саме Федоров зрівнює рахунок, м\’яч проскочив між ногами Сергія Дугінова. Другої помилки голкіпер \”Гірника\” припустився не втримавши  шкіряного після удару Олександра Михайлика – 1:2. Не допомогла \”Гірнику\” і заміна воротаря на польового.
Півфінали в третій лізі пройшли за схожим сценарієм. \”Доктор Айболіт\” відразу повів 3:0 (Коба 2, Гулордава). \”Факел\” зводить рахунок до мінімуму (Макєєв, Михайленко). І все ж в цей день Д.А. був сильнішим. Дубль Гуменюка молодшого Артема тільки закріпив перевагу, а гол Марусича у відповідь вже нічого не вирішував – 5:3.

\”Лукас\” в черговий раз, підсиливши склад, розраховував взяти \”Дружбу\” голими руками, але не вийшло. П\’ять хвилин зіграли, а \”Лукас\” уже \”горить\” 0:2. Це Паша Іващенко \”поперчив\” \”солодких\”. Така ситуація суперника не влаштовувала і на перерву команди пішли за рахунку 3:2 (Шаманський-2, Шабанов). У другому таймі після обміну голами Шабанова та Векленка стався епізод, який вирішив долю матчу. Арбітри не фіксують порушення проти гравця \”Дружби\”, оборотка і Шабанов  забиває свій третій м\’яч у матчі. Таких епізодів було декілька. Кому така перемога потрібна?.. А останній у грі м\’яч забив Олексій Бондар – 6:3. Півфінали в інших лігах обійшлись без суддівського впливу.

Друга ліга: Мегамет – КВБЗ – 4:4 (пенальті 6:7) (Крупенко КВБЗ 2), Електроцентр – Динамо – 2:4.

Четверта ліга: Металург – Вертоліт – 4:1, НПС – Вагонник – 6:3 (Хлань, Святелик, Гаврилець НПС по 2).

П’ята ліга: Динамо-2 – Джерело Дніпра – 4:4 (пенальті 6:5) (Радочин 2, Чернявський 2 – Величко 2), Білайн – ФК Глобино – 2:6.

Костянтин СИРОТА.

Фото Валерій ЗУБЕНКО

Погода