Першість Полтавщини - 21-06-2014, 10:06 - sasa 159

Хет-трик Фоменка приносить чергову перемогу СК Полтава

Хет-трик Фоменка приносить чергову перемогу СК Полтава

ФК «Лубни» – СК «Полтава» 2:3 (1:1).
Чемпіонат області. Вища ліга. 9 тур. 21 червня. Лубни. Стадіон «Центральний». 215 глядачів. +24С.
Судді: О. Дробітько (Полтава), В. Пащенко (Кобеляки), Б. Щербаков (Кременчук). Делегат-інспектор: О. Дігтяр (Полтава).
«Лубни»: Потерайло, Богомаз, Печарський (Романенко, 74), Бувалець, Захарченко, Загоруйко, Близнюк, Тупоровський (Мандрика, 57), Ебенгу (Отченашенко, 70), Ламіне, Сергієнко. Тренер: А. Гришанович.
СК «Полтава»: Яковченко, Розка, Кувиньов, Абазов, Щочка (Воронкін, 68,), Карась (Алексєєнко, 34 (Харченко, 61)), Фоменко, Рой (Зоря, 78), Куімов, Щербак. Тренер: В. Сисенко.
Голи: Ебенгу (5), Близнюк, 65 – Ю. Фоменко (26, 55, 75).

Ищите место где поиграть в футбол? Аренда футбольного поля в Харькове.

Це був один з кращих цьогорічних поєдинків для молодої лубенської команди. Свідком матчу був голова Полтавської обласної Федерації футболу Олександр Кудацький.

Щодо самого матчу, то ще у першому таймі я нарахував три виходи «сам на сам» лубенців на ворота суперників, але господарі не забили. А все починалося для них добре, коли вже на 5 хвилині відкриває рахунок ударом у самісіньку «девятку» лубенський камерунець Арнольд Ебенгу. Далі могли забити Сергій Бувалець (воротар), Сол Ламіне (повз ворота), Едуард Богомаз (поперечина), Петро Тупоровський (воротар), але не судилося. І відоме прислів’я «не забиваєш ти – забивають тобі» цього разу підтвердило свій статус. Героєм цієї цікавої футбольної зустрічі став полтавець Юрій Фоменко, який забив у ворота лубенців три м’ячі.

Ще висловлю свою особисту думку, що кращими у полтавської команди були воротар Дмитро Яковченко, який, як кажуть, «витягував все, що летіло в сторону його воріт», досвідчені Юрій Фоменко і Євген Розка, юний Дмитро Щербак, Сергій Зоря. І для полтавців це був не кращий матч, але вони добилися позитивного результату завдяки більшої майстерності і досвідченості їх гравців.

Щодо до лубенців, то, гадаю, чергові перемоги у них ще попереду. Адже тренер Анатолій Гришанович і його підопічні на правильному шляху – потихеньку створюється молодий і боєздатний колектив. Додам, що по завершенні цього поєдинку, який сподобався численним глядачам, був проведений розіграш речової лотереї по вхідним квиткам. Володарями м’ячів з автографами гравців ФК «Лубни» стали лубенські любителі футболу Андрій Сокирко, Олександр Онищенко і Олександр Улянченко. І на завершення хочу привітати з Днем народження, які цими днями святкували, гравців лубенської команди Олександра Печарського і Сергія Гноєвого!

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода