Першість Полтавщини - 20-09-2011, 10:09 - sasa 280

Хет-трик, сльози і день народження…

Хет-трик, сльози і день народження…

ФК «Лубни» – «Молодь» – 4:1 (3:0).
Чемпіонат області з футболу. І ліга. XVI тур. 20 вересня. Стадіон «Центральний». 155 глядачів. +22С
Судді: О. Кулик, Ю. Юрченко, М. Гайдук (усі – Лубни). Делегат-інспектор: І. Парасіч (Лубни).
ФК «Лубни»: Макаренко (Болюх, 28 (Четверіков, 72)), Гришанович, Величко, Бараннік, Гайдук, Сергієнко, Кухта, Пархоменко (Козлов, 67), Бортнік, Ліхтанський, Хоменко. Тренер: А. Гришанович.
«Молодь»: Сухно (Пономаренко, 16), Чехов, Малик, О. Жмурко (Мандрика, 46), Папірний, Хоменко, Реутов (Дадаєв, 59), Макросноп, В. Жмурко (Жариков, 46), Мартьян. Тренер: С. Ходтрєв.
Голи: Сергієнко (4, 43, з пенальті, 79), Величко (12) – Мартьян (71)
Юнаки: 1:3 (голи: Богомазов – Батій, Клименко, Тупик)

Матч чергового туру чемпіонату Полтавщини команди повинні були проводити в Полтаві, але за обопільною домовленість вони «cхрестили зброю» в Лубнах – молодій полтавській команді легше грати домашні поєдинки на виїздах, бо в обласному центрі «Молодь» не має свого якісного футбольного поля.

Щодо зустрічі одного з лідерів з аутсайдером змагань, то вона не викликала великого інтересу серед уболівальників міста. Вже з початку матчу господарі «закрутили футбольну карусель» біля воріт молодят. І на 12-й хвилині лубенці вели в рахунку – 2:0 на їх користь. Голи у ворота Ігоря Сухна провели Сергій Сергієнко і Володимир Величко. Після цього досвідчений тренер полтавців, відомий у минулому гравець «Ворскли» Сергій Ходирєв, випустив іншого голкіпера Ігоря Пономаренка. Натомість Ігор Сухно зі сльозами на очах залишав футбольне поле, але, гадаю, його вини у пропущених м’ячах не було. Під завісу першої половини зустрічі нападника лубенців Юрія Хоменка зупиняють у штрафній недозволеним прийомом і пенальті чітко виконує юний Сергій Сергієнко – 3:0. Після перерви і деяких замін гра дещо вирівнялася. У гостей втратили шанси забити м’ячі Олексій Хоменко, Євген Малик і Віктор Мартьян. Останній особливо старався, адже саме в день матчу в Лубнах йому виповнилося 17 років. І все ж, святково-футбольна фортуна посміхнулася Віктору, якому вдалося заробити самому собі подарунок – чудовий гол у ворота ФК «Лубни».

Під кінець матчу знову відзначився Сергій Сергієнко (до речі, 1994 року народження). Це перший хет-трик юного футболіста за його нову команду. Тут хочеться дещо зупинитися. Особисто автор цих рядків інколи дивується не стільки тренерським діям наставника лубенців Анатолія Гришановича, скільки вправному пошуку футбольних виконавців для його команди і вдалому підбору гравців на кожен з матчів. І, мабуть, не потрібно приймати до колективу досвідчених і «дорогих» футболістів. Це зробив ФК «Пирятин» (п’ятеро відомих виконаців прийшло до команди з Полтави) і що далі?.. Повертаючись до «теми Гришановича», слід відзначити, що цього року у основному складі ФК «Лубни» задіяні вихованці саме сільського футболу, які на сьогодні ведуть в команді «основну скрипку» і забивають м’ячі. Це Дмитро Нечипоренко (с. Калайдинці Лубенського району), Юрій Хоменко (с. Степанівка Великобагачанського району), Василь Бараннік (с. Крива Руда Семенівського району), до яких у другому колі приєднався і юний Сергій Сергієнко з с. Куйбишеве Оржицького району. Він сьогодні автор хет-трику. Ще вдало «вписався» в новий колектив молодий Антон Кухта, що останнім часом грав у Кобеляках. Після матчу тренер Анатолій Гришанович зізнався:

– Сьогодні ми, як кажуть, «обійшлися малою кров’ю». З різних причин деякі мої підопічні не змогли серед тижня зіграти, а інші – травмовані. Це Андрій Загоруйко, Олександр Шоха, Ігор Морозюк, Дмитро Нечипоренко, Роман Романенко. У матчі з молодими полтавцями нам вдалося досягнути бажаного результату. І головне те, що ми не зазнали нових травм перед важливим поєдинком з гребінківським «Локомотивом». Це була репетиція перед нашим головним матчем року, після якого багато чого проясниться у турнірній таблиці чемпіонату.

На завершення пропоную любителям футболу анонс вищезгаданого протистояння:

ФК «Лубни» – «Локомотив» (Гребінка).

17 тур. Лубни. 25 вересня.

Стадіон «Центральний». Початок: 16.30.

Судді: О. Кривогуз (Кобеляки), О. Дробітько (Полтава), О. Матяш-молодший (Полтава).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода