Хокей - 26-04-2011, 01:04 - sasa 180

ХК \”Кременчук\” – володар Кубка ТМ \”Александрия-Блиг\”

ХК \”Кременчук\” – володар Кубка ТМ \”Александрия-Блиг\”

Команда Володимира Шибашова у фінальному турнірІ легко розібралася зі своїми конкурентами

Суперниками кременчужан по фінальному етапу стали три колективи – ХК \”Одеса\”, ХК \”Ведмеді\” та господарі – команда \”Гольфстрім\”. На жаль, через брак коштів не змогли взяти участь у фіналі ХК \”Кіровоград\”, ХК \”Легіон\”, ХК \”Криворізькі яструби\” та ХК \”Запоріжжя\”. Саме тому було змінено формат фінального турніру – команди зіграли між собою одноколовий турнір.

В перший ігровий день ХК \”Кременчук\” довелося грати дві гри – проти одеських \”Ведмедів\” та миколаївського \”Гольфстріму\”. У першій зустрічі наші земляки довго не могли зламати опір опонента, про що свідчить рахунок по періодах. І перша, і друга двадцятихвилинка завершилися з рахунком 2:1 на нашу користь. І лише в останньому ігровому відрізку кременчужани дотисли одеситів, відправивши у їхні ворота чотири сухі шайби. Загальний рахунок матчу 8:2 на користь \”Кременчука\”. У складі переможців двома закинутими шайбами відзначилися Артем Скрицький та Олександр Лозовський, а ще по разу червоне світло за воротами суперника запалювали Андрій Смирнов, Володимир Олійник, Валерій Рижков та Ігор Сердюк.

Зовсім по-іншому склався другий матч дня для команди з берегів Дніпра. Вже у першому періоді Скрицький і компанія зняли питання про переможця, відвантаживши господарям п\’ять шайб. Ще стільки ж кременчужани закинули і у наступних двох періодах, а у підсумку святкували більш ніж впевнену перемогу 10:1. На цей раз дуплетом вистрелили Артем Скрицький та Юрій Яцуха, а ще шість шайб закинули Олександр Лозовський, Сергій Мазур, Андрій Смирнов, Володимир Олійник, Герман Десятников та Анатолій Нагирняк.

Останній матч на турнірі \”Кременчук\” грав проти ХК \”Одеса\”. У цьому сезоні ці команди вже зустрічалися між собою в рамках \”Кубка Чорного моря\”. Тоді одесити нічого не змогли протиставити злагодженим діям кременчужан і програли з розгромним рахунком 13:1. Цього разу вони жадали взяти реванш. Про безкомпромісність поєдинку говорить і той факт, що вже до п\’ятої хвилини судді по два рази вилучали хокеїстів на лаву для оштрафованих. Вінцем такого початку зустрічі була масова бійка, внаслідок якої по три гравці з обох команд отримали покарання. На десятій хвилині після жорсткого зіткнення один з одеських хокеїстів лише за допомогою партнерів залишив лід. Незважаючи на велику кількість зупинок та вилучень, краще перший період провели кременчужани. Свою перевагу вони підтримали і у другій двадцятихвилинці. Перед вирішальним періодом \”Кременчук\” мав перевагу у чотири шайби – 5:1. Мабуть, саме комфортний рахунок вплинув на гру наших хокеїстів у вирішальний ігровий відрізок. Серія невимушених помилок призвела до того, що одесити скоротили рахунок до мінімуму, проте на більше їх не вистачило. Та й на додачу шайба Сергія Мазура повернула впевненість у дії команди. У підсумку 6:4 на користь \”Кременчука\”, який поповнив свою колекцію трофеїв ще одним кубком. Друге місце на турнірі посіли \”Ведмеді\”, а ХК \”Одеса\” була лише третьою.

До командного успіху гравці ХК \”Кременчук\” додали ще й три індивідуальні титули. Так, кращим захисником був визнаний Олександр Савицький, кращим нападником та бомбардиром з доробком у 8 очок (5 шайб та 3 передачі) став Артем Скрицький, а найкрасивішим голом організатори визнали шайбу, закинуту Володимиром Олійником.  

   
В планах команди в травні відстояти титул володаря Кубка України серед аматорських команд. Саме там, говорить генеральний менеджер клубу Володимир Шибашов, і буде завершено сезон.     

Володимир ХОМІЧ

telegraf.in.ua

Погода