Хокей - 21-05-2012, 12:05 - sasa 120

ХК “Кременчук” втретє поспіль став володарем аматорського Кубку України

ХК “Кременчук” втретє поспіль став володарем аматорського Кубку України

19-20 травня у Донецьку відбувся третій аматорський Кубок України.

 

Участь у змаганнях взяли пять команд з різних куточків нашої країни – харківський “Авангард” – чемпіон Харківської області, віце-чемпіон НХЛ Києва столичний “Арсенал”, чемпіони Донецької області – “Дизель” з міста Луганськ, ХК “Легіон” та володарі аматорського кубку двох попередніх розиграшів, чемпіон Полтавщини хокейний клуб “Кременчук”. Саме наші земляки вважалися головними фаворитами турніру. Вже з перших ігор кременчужани почали підтверджувати свої амбіції перемогами. У перший ігровий день команда Михайла Кириленка розгромила “Легіон” 8:0 та несподівано зіграла унічию з “Арсеналом” 5:5. У першому матчі дублями відзначилися Артем Скрицький та Юрій Яцуха. Ще по одній шайбі до свого активу записали Олександр Лозовський, Євген Млинченко, Олександр Сухенко та Сергій Брага. У протистоянні з канонірами рахунок відкрили саме арсенальці. Проте ще до першої перерви Яцуха та Скрицький вивели кременчужан вперед. На початку другого періоду столичним хокеїстам вдалося рахунок зрівняти, проте Артем Скрицький знову виводить свою команду вперед 3:2. Найрезультативнішим виявився заключний період. Вже в стартові дві хвилини команди обмінялися закинутими шайбами. Згодом “Арсеналу” вдається у меншості в черговий раз у матчі зрівняти рахунок, а за три хвилини до завершення матчу вийти вперед 5:4. Однак Сергій Мазур зміг врятувати свою команду від поразки.

У першому матчі наступного дня змагань “Кременчук” впорався з “Авангардом” 7:3. Справу було зроблено ще у першому періоді, коли кременчужани закинули чотири сухі щайби. Їх авторами стали Євген Бур’яненко, двічі Артем Скрицький та Сергій Брага. У другому періоді Скрицький оформив хет-трик, а Брага дубль. Лише після цього харків’янам вдалося провести шайбу престижу. У заключній частині гри за кременчужан відзначився Олександр Сухенко, на що суперник відповів двома шайбами Бакуменка та Радіонова. В останньому своєму матчі на турнірі “Кременчук” знову відвантажив супернику сім шайб, причому вдруге поспіль виграв період в “суху” 4:0. З тією лише різницею, що тепер це стала друга п’ятнадцятихвилинка. До першої перерви червоне світло за воротами суперника запалювали Скрицький та Бур’яненко, а згодом до них приєдналися Сухенко, Савицький та Пузанов, який протягом трьох хвилин відзначився двічі. У третьому періоді крапку у матчі поставили Бур’яненко та Мосін, які обмінялися закинутими шайбами.

Завдяки поразці “Арсенала” у матчі проти “Авангарда” 3:4, втретє поспіль володарем Кубку України серед аматорських команд став ХК “Кременчук”, а його нападник Артем Скрицький з вісьмома шайбами отримав титул найкращого снайпера турніру.

Володимир ХОМІЧ

Погода