Хокей - 08-01-2012, 01:01 - sasa 297

Хто в НХЛ кращий?

Хто в НХЛ кращий?

Чемпіонат  НХЛ Києва група Б. Підсумки першого кола.

 

Скориставшись паузою в чемпіонаті, яку організатори ліги вирішили заповнити міні – турніром з оригінальною назвою «Новий Рік 2012», ми підіб’ємо підсумки виступів хокеїстів з Полтавщини, які грають у чемпіонаті НХЛ Києва у групі Б.

 

В цьогорічній першості грає одразу 12 представників Полтавської області. Вони захищають честь чотирьох хокейних клубів. Найбільше представників Полтавщини, дев’ять, грають за одного з лідерів групи Б – ХК «HARSCO». Ще в трьох клубах грає по одному хокеїсту з Полтавщини. Найбільше представників з міста Лохвиці – їх  чотири, три з міста Червонозаводське, та по одному з Полтави, Кременчука, Комсомольська, Лубен та Пирятина.

 

Приємним лишається той факт, що наші хокеїсти є одними з лідерів серед бомбардирів та голкіперів групи Б. Так полтавець  Петро Волощенко, в загальному заліку серед бомбардирів у групі Б посідає сьому сходинку. Петро в дев’яти іграх, за системою гол+пас, зумів набрати 13 пунктів, закинувши 6 шайб та віддавши 7 результативних передач та заробивши 4 хвилини штрафного часу. Голкіпер із міста Лубни Олександр Кулик в рейтингу кращих голкіперів групи Б йде другим. Олександр відіграв вісім матчів, два з яких закінчив на нуль, пропустив 15 шайб, в середньому 1,88 шайби за гру.

 

Лише на один набраний бал відстав від Петра Волощенка лохвиччанин Олег Ємець. В активі Олега 12 пунктів (6+6) та одинадцяте місце у списку бомбардирів групи Б. Емець відіграв всі дев’ять матчів своєї команди та відзначився лише двома штрафними хвилинами. Найкращий бомбардир минулорічної першості червонозаводчанин Володимир Максименко в цьому сезоні в рейтингу бомбардирів йде лише 24 –тим. Він у восьми зіграних матчах набрав  7 пунктів (5+2). Слід зазначити, що Володимир дуже «чистий» гравець. Він не заробив ні однієї штрафної хвилини.

 

У лохвиччан Сергія Степаненка та Ігоря Яременка абсолюдно однакові показники. Хлопці зіграли по вісім ігор, в яких відзначилися кожний однією  закинутою  шайбою  та  двома результативними  передачами. Штрафних хвилин в них теж однаково – по дві.

 

Мають однакові показники ще два хокеїста, червонозаводчанин Олександр Кумпан та лохвиччанин Консантин Гиря. Вони зуміли відзначитися, кожний, двома закинутими шайбами. Різниця полягає лише в тому, що Кумпан закинув ці шайби в п’яти зіграних матчах, а Гиря в восьми. Різниться в них і статистика штрафних хвилин – у Гирі – 8, у Кумпана – 0.

 

Червонозаводчанин Сергій Кутузов зіграв шість матчів та набрав 6 пунктів (2+4) при чотирьох зароблиних хвилинах штрафу.

 

Всі вищезгадані хокеїсти захищають кольори хокейного клубу «HARSCO», фарм-клубу ХК «Авангард», який мав бажання заявитися в цьогорічний чемпіонат Професіональної Хокейної Ліги України.

 

Гравець ХК «Титани» кременчужанин Олексій Лейтар за сім зіграних матчів зумів відзначитись лише штрафними хвилинами, в його активі їх чотири. Не краща статистика у гравця ХК «Инфоснегири» пирятинця Сергія Ляшенка. Сергій в семи матчах набрав лише один пункт (результативна передача) та заробив чотири хвилини штрафу. Найменше матчів, із усіх представників Полтавщини, відіграв комсомольчанин Олег Гапон – лише три. В них Олег відзначався лише двома штрафними хвилинами.

 

Визнавалися представники Полтавщини і кращими гравцями матчу. Тричі таким визнавали полтавця Петра Волощенка, два рази голкіпера з міста Лубни – Олександра Кулика. Та по одному разу червонозаводчанина Олександра Кумпана та лохвиччанина Ігоря Яременка.

 

НХЛ Києва. Статистика першого кола групи Б (польові гравці)

№ п/п

Прізвище Ім’я

Місто

Клуб

ігри

очки

шайби

передачі

штраф

1

Гапон Олег (з)

Комсомольськ

ХК «Крила Столиці»

3

0

0

0

2

2

Ляшенко Сергій (н)

Пирятин

ХК «Инфоснегири»

7

1

0

1

4

3

Лейтар Олексій (з)

Кременчук

ХК «Титани»

7

0

0

0

4

4

Ємець Олег (н)

Лохвиця

ХК «HARSCO»

9

12

6

6

2

5

Степаненко Сергій (н)

Лохвиця

ХК «HARSCO»

8

3

1

2

2

6

Яременко Ігор (з)

Лохвиця

ХК «HARSCO»

8

3

1

2

2

7

Гиря Константин (з)

Лохвиця

ХК «HARSCO»

8

2

2

0

8

8

Кутузов Сергій (з)

Червонозаводське

ХК «HARSCO»

6

6

2

4

4

9

Максименко Володимир (н)

Червонозаводське

ХК «HARSCO»

8

7

5

2

0

10

Кумпан Олександр (з)

Червонозаводське

ХК «HARSCO»

5

2

2

0

0

11

Волощенко Петро (н)

Полтава

ХК «HARSCO»

9

13

6

7

4

 

НХЛ Києва. Статистика першого кола групи Б (голкіпер)

№ п/п

Прізвище Ім’я

Місто

Клуб

ігр

хвил

пропущ. шайб

Сер. За матч

На нуль

1

Кулик Олександр (вр)

Лубни

ХК «HARSCO»

8

360

15

1,88

2

Володимир Хоміч

Погода