- 23-11-2019, 08:11 - admin 1279

Іванов зіпсував дебют Максимова

Безвиграшна серія "Ворскли" продовжується.
Іванов зіпсував дебют Максимова

СК “Дніпро-1”-“Ворскла” 1:0 (0:0)

Протокол матчу.

Дебют Юрія Максимова не вдався. Не вдався в плані результату. По грі деякі нововведення від тренера були помітні й до того, поки в гру не втрутився суддя Іванов, худо-бідно працювали.

Найголовнішу проблему з центром захисту Юрій Максимов прогнозовано вирішив за допомогою Баєнка, що читалося, і Ндіайе. Вихід на поле француза став дещо несподіваним, оскільки Віталій Косовський використовував Альюна в опорній зоні. Та й у обоймі тренера є номінальні центральні захисники Тарадуда й Очігава. Також Максимов зробив ставку на досвід. Молоді Мельничук і Козиренко, яким довіряв попередній наставник, залишилися в запасі. Натомість на поле вийшли Сапай і Ребенок.

Перший тайм пройшов у плюс-мінус рівній боротьбі, проте гостріше діяли господарі. Одного разу м’яч влучив у стійку після удару Коркішка. Ще в двох моментах партнерів виручив Різник, коли нейтралізував удари Логінова й Когута з меж штрафного майданчика. У полтавців крім неточного удару Саківа згадати нічого.

Другий тайм мало чим відрізнявся від першого. «Дніпро-1» знову був трішки гострішим в атаці, але моментів біля воріт «Ворскли» стало ще менше. Матч котився до нічийного завершення і тут настала 80-та хвилина. Коркішко вирішив впасти в штрафному майданчику, знаходячись біля лицевої лінії. Повтор показав, що Ндіайе суперника не чіпав. А падати півзахисник дніпрян почав ще до контакту з Баєнком, «малюючи» одинадцятиметровий. Дуже прикро, що головний арбітр матчу Іванов, який, до слова, перебував недалеко від епізоду, купився на цей трюк. Максимов отримав жовту картку за емоційну реакцію на рішення арбітра. Крім того, «Ворскла», можливо, втратила Баєнка, який залишив межі поля на ношах, поступившись місцем Очігаві. Сам «постраждалий» реалізував пенальті.

До кінця матчу лишалося десять хвилин. Ще шість додав Іванов. Полтавці намагалися врятувати гру, часом збиваючись на навалу. І один момент мали: Козиренко ударом головою пробивав з близької відстані після пасу Сапая – неточно.

«Ворскла» знову програла. На цей раз не без допомоги арбітра. З іншого боку, розраховувати на очки, не завдаючи протягом матчу жодного удару в ствір воріт суперника, важко.

Олександр Данник

Погода