Останні новини - 24-03-2010, 11:03 - sasa 202

Яке воно нейтральне поле?

Яке воно нейтральне поле?

Про матчі домашні матчі «Ворскли» які були зіграні на нейтральних полях ми вже говорили. Наразі хотілося б згадати матчі, які мали б відбутися на полях суперника, але через різного роду обставини відбулися на нейтральному полі.

Якщо зазирнути в історію то виходить, що таких матчів було не так і багато. Та й то, як правило, вони відбувалися на нейтральних полях згідно регламенту. Головним чином це стосується матчів фінальних турнірів. У 1955 році «Колгоспник» вийшов до фіналу першості УРСР серед аматорів і провів шість поєдинків у Києві з командами, які не представляли столицю. Тут команда п’ять зустрічей програла і лише одну звела до нічийного результату. А ось з єдиною командою, яка представляла Київ – «Машинобудівником» звела матч внічию – 3:3.

Після відродження «Ворскли» команда три роки поспіль пробивалася до фінальних змагань першості УРСР. Щасливим став в цьому плані Мукачеве, в якому 1986 року команда виграла фінальний турнір і повернула Полтаві місце в другій союзній лізі. Тоді команда чотири поєдинки виграла і один звела внічию з загальною різницею забитих і пропущених м’ячів 11:1!

Вже за часів українських чемпіонатів команда тричі грала в інших містах ніж де команда-суперниця приписана. 1995-го року в першій лізі матч із хмельницьким«Темп-Адвісом» відбувся в Красилові. Тоді перемогу здобули ворскляни – 3:2. Ще дві зустрічі з донецьким «Металургом» відбулися в інших містах. 1998-го року гра відбулася в Харцизьку і принесла нульовий рахунок. А 2003-го року матч цих команд приймала Макіївка і тоді в присутності 100 (!) глядачів перемогу за рахунком 2:0 здобув «Металург».

І наостанок, про приємне. Кубкові фінали. 1956 року в фіналі Кубку УРСР «Колгоспник» 4:0 переміг запорізький «Машинобудівник» у Києві на центральному стадіоні республіки. Ще два пам’ятні фінали відбулися минулого року. Кубкова перемога в Дніпропетровську над «Шахтарем» – 1:0 і нульова нічия в Сумах на Суперкубку України з «Динамо» та поразка в серії пенальті.

Ось такі вони нейтральні поля для нашої команди. Сьогодні нейтральним стане поле дніпропетровського стадіону \”Метеор\”, на якому вже більше року не проводилися матчі Прем\’єр-ліги.

Олександр СТАДНИЧЕНКО

Погода