Футбол Полтавщини - 08-07-2013, 01:07 - sasa 148

Карлівка грає внічию в Олександрії

Карлівка грає внічию в Олександрії

«Олександрія» (Олександрія) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 1:1 (0:0)
Голи: Грицук (73хв.) – Масюк (59 хв.).

07.07.13 р. 19.00. м. Олександрія, Стадіон КСК «Ніка», 500 глядачів, + 30 Со.
Арбітр: Наталія Алексахіна (Кіровоград).
Асистенти арбітра: Д.Попільницький (Кіровоград), С.Скляр (Олександрія).
ПФК «Олександрія» (перший тайм): Леванідов, Микицей, Басов, Шендрік, Сухоцький, Запорожан – кап. ком., Кіча, Пічкур, Старенький, Бондаренко, Коломоєць.
ПФК «Олександрія» (другий тайм): Зарубін, Микицей (новачок, 75 хв.), Сидоренко, Лобойко, Сухоцький (Антонов, 75хв.), Банада, Старенький (Гаркуша, 85 хв.), Бровченко, Грицук – кап. ком., Локтіонов, Соломка.
Головний тренер : Володимир Шаран.
ФК «Карлівка»: 1.Чумак, 2.Новачок (5.Богомаз, 55 хв.), 3.Полуницький, 8.Тарганчук, 4.Голованьов (20.Новачок, 66 хв.), 17.Ничипорук, 6.Пономаренко (15.Новачок, 72 хв.), 9.Лубенець – кап. ком., 7.Коваленко (22.Новачок, 60 хв.), 14.Співак (27.Масюк, 42 хв.), 26.Фоміч.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.

Матчем в Олександрії карлівчани завершували черговий етап підготовки до нового сезону. Спаринг із однойменним першоліговим клубом був п’ятим для наших земляків за останні дванадцять днів. Тож, у деяких гравців (яка б фізична підготовка не була) у звітному поєдинку відчувалася втома.

Дві третини матчу (перша й остання) ігрова й територіальна перевага була на стороні господарів. Зі стартових хвилин підопічні Володимира Шарана задали грі доволі високий темп. До перерви особливою активністю на лівому фланзі атаки відзначалися Антон Кіча й Євген Пічкур, переважно від яких і йшла основна загроза на ворота гостей, але надійно на останньому рубежі діяв досвідчений Роман Чумак (чого лише варті сейви у виконанні голкіпера на 14-й і 39-й хвилинах?), а також оборона полтавців, очолювана Олександром Полуницьким. Гравці ФК «Карлівка» не збилися в глухий захист, а небезпечно контратакували, створивши біля воріт суперників кілька (навіть, більше від місцевих футболістів) гольових моментів. Вирівнявши гру і призвичаївшись до чудо-газону стадіону культурно-спортивного комплексу «Ніка», наприкінці першого й на початку другого таймів наші земляки нічим не поступалися олександрійцям.

Где найти нужные инструменты? Надежный поставщик оборудования парикмахерских, салонов красоты и частных мастеров – Spashop. Высокое качество! Длительная гарантия! Быстрая доставка! Постоянным клиентам специальные условия! http://spashop.com.ua.

У перші п’ятнадцять хвилин матчу господарі комбінували, шукаючи підступи до володінь карлівчан. На 14-й хвилині воротар полтавців зреагував на потужній удар Антона Кічі із середньої відстані, а на 24-й – відвів загрозу після виходу віч-на-віч когось із футболістів ПФК «Олександрія». Натомість, пильність голкіпера суперників одразу ж після цього перевірив Єгор Коваленко. На 29-й хвилині в епіцентрі подій опинився Ігор Фоміч, який із лівого флангу ввірвався у карний майданчик господарів, обіграв воротаря, але в останню мить був збитий ним недозволеним прийомом. На жаль, уже вкотре свисток місцевого арбітра промовчав. Цього разу «побоялася» призначати пенальті у ворота господарів Наталія Алексахіна (чому ж це не робити хоча б у товариських поєдинках?). Через дві хвилини полтавці провели зразково-показову комбінацію і мали б відкривати рахунок. Єгор Коваленко з правого флангу виконав діагональну передачу на кут воротарського майданчика, куди вже вривався Олександр Пономаренко, який в один дотик пробив по воротах суперника – м’яч затріпотів у сітці, але… із зовнішньої сторони воріт. На 39-й хвилині свою майстерність знову продемонстрував Роман Чумак, якимось дивом зреагувавши на потужній удар, перевівши м’яч із лівого нижнього кута воріт на кутовий. Під завісу першого тайму (на 42-й і 45-й хвилинах) нагадали про себе підступними ударами по воротах суперників Олександр Полуницький (зі штрафного) та Ігор Фоміч.

На 59-й хвилині трапилося те, чого явно не очікували ні Володимир Шаран, ні його підопічні – полтавці повели в рахунку. На підступах до штрафного майданчика було призначено стандарт, Максим Лубенець віддав передачу на Ігоря Фоміча, який скинув м’яч Роману Масюку, а півзахисник гостей в один дотик із-під гравців оборони пробив у лівий від воротаря самісінький кут воріт. Руслан Зарубін був безсилий допомогти своїй команді. Після пропущеного м’яча господарі кинулися відігруватися, притиснувши друголігівців до своїх воріт. Футболісти з Кіровоградщини, виграючи підбори й єдиноборства, а також, маючи відчутну перевагу в середній лінії, намагалися якомога швидше (для початку) встановити рівновагу. Як білка в колесі крутився Роман Чумак. Протягом чотирьох хвилин (із 61-ї до 64-ї) він тричі зривав оплески місцевих уболівальників. Спочатку відвів загрозу, кинувшись у ноги нападника, який опинився один проти воріт, через хвилину впорався з потужним ударом із середньої відстані, а згодом перехитрив іще одного форварда, який намагався метрів із тринадцяти поцілити у правий нижній кут воріт. І все ж, на 73-й хвилині голкіпер карлівчан був безсилий проти удару з близької відстані Василя Грицука, якого одного залишили проти воріт – м’яч, ковзнувши по траві, влетів таки у правий нижній кут. Окрім контратаки на 76-й хвилині (але ніхто з трьох гравців, які перебували в штрафному майданчику, не відгукнувся на простріл із правого флангу) та удару Максима Лубенця зі штрафного на 85-й хвилині, до фінального свистка гості нічим не запам’яталися. Господарі ж постійно атакували. Здавалося, що ось-ось і вони схилять чашу на свою користь. Найреальнішу нагоду для взяття воріт вони не використали на 86-й хвилині – м’яч після удару метрів із чотирнадцяти просвистів над поперечиною. Тож, у напруженій боротьбі молодші за класом і досвідом карлівчани вистояли й можуть бути задоволеними результатом гри.

Уже наступних вихідних розпочнеться 23 чемпіонат України з футболу 2013-2014 р. р. в усіх лігах. Стартову гру серед команд другої ліги підопічні Андрія Зав’ялова проведуть у неділю, 14 липня, в Новій Каховці проти місцевої «Енергії».

Андрій ГОНЧАРЕНКО,  прес-служба ФК «Карлівка» 

Погода