ФК Полтава - 02-09-2012, 10:09 - sasa 209

\”Карлівка\” – лідер другої ліги!

\”Карлівка\” – лідер другої ліги!

ФК Полтава-2-Карлівка – Сталь (Дніпродзержинськ) – 2:1

Коваленко, 17, Пономаренко, 60-пен – Антіпов, 6

Карлівка: Вітів, Плієв, Тарганчук, Поляниця, Голованьов, Нурідінов (Пономаренко, 56), Григоренко (Момот, 85), Синьогуб (Богомаз, 72), Лубенець (Буличов, 90+1), Коваленко, Гребінюк (Гриценко, 80).

Сталь: Давидов, Момотенко, Стадницький (Яворський, 40), Черній, Пінчук, Патула, Кисляков (Лукашов, 54), Антіпов, Гаранян (Чечеленко, 77), Котляр (Іванов, 70), Куліш (Алієв, 75).

1 вересня. Полтава. Стадіон “Локомотив”. 500 глядачів.

 

Матч розпочався без розвідки. Уже на третій хвилині господарі могли відкрити рахунок. На дальній удар наважився Коваленко. Давидов хоча і не без проблем, проте зміг відвести загрозу від своїх воріт. Відповідь гостей була досить швидкою та більш вдалою. М’яч після прострілу з правого флангу на лінії штрафного майданчика підхопив Антіпов і зльоту вколотив його під поперечину – 0:1. Досить несподіваний початок для полтавчан. Для того, щоб прийти до тями команді Андрія Завялова знадобилося всього якихось п’ять хвилин. Фланговий навіс справа знайшов на одинадцятиметровій позначці ніким не прикритого Лубенця. Капітану випала чудова нагода зрівняти рахунок проте Максим довго обробляв м’яч і втратив момент для удару.

 

Зате на 17-й хвилині вже ніхто і ніщо не змогло завадити Коваленку відновити паритет на табло. Гребінюк виграв верхову дуель у захисників і скинув м’яч на хід своєму партнеру. Через провал у центрі захисту сталеварів Коваленко майже від центральної лінії втік на побачення з воротарем, якого без проблем переграв – 1:1. Майже одразу звязка Гребінюк – Коваленко створила ще два поспіль небезпечних моменти. Спочатку двоходівка призвела до того, що нападник передачею знайшов вільного Нурідінова і останній метрів з восьми поцілив у стійку. А згодом з небезпечним ударом Коваленка впорався Давидов. Саме страж воріт Сталі був самою помітною фігурою у складі гостей у першій половині матчу. І саме його заслуга у тому, що дніпродзержинці пішли на перерву за нічийного рахунку.

 

Однак вже в дебюті другої сорокапятихвилинки полтавці мали шанс вийти вперед. Після подачі кутового Новицький в дотик переправляв м’яч у ворота, проте голкіпера підстрахували захисники, які винесли шкіряну кулю з лінії воріт. Господарі все більшими силами шукали щастя біля воріт суперника і були винагородженні за свої старання на 58-й хвилині. Лубенець прорвався правим флангом, зробив простріл у воротарський майданчик, де набігав Синьогуб. Проте захиснику не вистачило лічених сантиметрів аби увігнати м’яч у сітку. Натомість сам футболіст опинився у воротах. Як виявилося не без допомоги суперника. Арбітр матчу без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Вирок чітко виконав Олександр Пономаренко, який кількома хвилинами раніше зявився на футбольному полі. Такий перебіг подій трохи заспокоїв господарів і навпаки завів гостей.

 

На 65-й хвилині Куліш опинився на газоні у межах штрафного майданчика полтавчан проте на цей раз свисток головного арбітра матчу промовчав. Це не сподобалося виконуючому обов’язки головного тренера дніпрдзержинців, добре відомому полтавському вболівальнику по виступах за Ворсклу Андрію Гузенко. Наставник настільки емоційно відреагував на даний епізод, що його вгамовувати довелося головному арбітру. Під кінець зустрічі більше перевагою володіли сталевари, які відчайдушно намагалися зрівняти рахунок. На 84-й хвилині масована атака гостей завершилася черговим кутовим, після подачі якого м’яч потрапив до Лукашова. Півзахисник без роздумів зльоту пробив і лише реакція Вітіва допомогла зберегти ворота на замку. За дві хвилини Чечеленко увірвався у карний майданчик і був збитий захисниками господарів. Арбітр вдруге вказав на точку, проте полтавчан врятував лайнсмен, який за мить до того зафіксував положення поза грою. Вже у компенсований час стовідсоткову нагоду зняти всі питання про переможця втратили господарі. Гриценко по правому флангу втік від опікуна, на замасі прибрав останнього захисника і відкотив м’яч на Момота. Віталій замість того, щоб втретє змусити капітулювати Давидова просто відвернувся від м’яча. Вольова перемога “Карлівки” дає їм змогу вийти на першу сходинку турнірної таблиці у групі Б.

 

Володимир ХОМІЧ


Погода