- 01-05-2014, 08:05 - sasa 257

Карлівка набирає оберти

Карлівка набирає оберти

ФК «Карлівка» (м. Карлівка) – «Шахтар» (м. Свердловськ) – 1:0 (0:0)
31 тур. 01.05.14 р., 16.00, м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник». 1000 глядачів. + 20 Со .
Гол: Щекальов (90+1 хв.).
Арбітр: Зора Катерина (м. Київ).
Асистенти арбітра: Коротін Володимир (м. Київ), Чопілко Тарас (м. Київ).
4-й арбітр: Матяш Олександр (м. Полтава).
Спостерігач арбітражу: Коваль Олег (м. Одеса).
ФК «Карлівка»: 1.Бурдейний, 15.Мануляк, 8.Тарганчук – кап. ком., 2.Ільчиш, 3.Демчук, 13.Масюк, 6.Пономаренко, 17.Подригуля, 7.Коваленко, 10.Петришин (11.Щекальов, 80 хв.), 9.Марусич (14.Шаповал, 63 хв.).
Запасні: 66.Полуляхов, 5.Клименко, 20.Гулович, 18.Савенков, 19.Шийка.
В. о. головного тренера: Лукаш Сергій.
«Шахтар»: 1.Тукач, 13.Пащенко, 6.Погорельцев, 3.Ховбоша, 16.Поляниця, 7.Коновалов – кап. ком., 23.Колесниченко (20.Івлєв, 74 хв.), 9.Кислий, 14.Калиновський (17.Лукашов, 46 хв., 19.Мазур, 74 хв.), 5.Янченко, 18.Фатій (8.Тарануха, 56 хв.).
Запасні: 12.Гришин, 10.Артьоменко, 15.Ткачов.
Головний тренер: Сушко Геннадій.
Попередження: Мануляк (71 хв.), Пономаренко (90+3 хв.) – Фатій (30 хв.), Колесниченко (44 хв.), Ховбоша (90+3 хв.).

У другій грі поспіль карлівчани залишають футбольне поле непереможеними. У минулому турі підопічні Сергія Лукаша у Херсоні були сильнішими за місцевий «Кристал» – 3:1. Сьогодні ж у наших земляків подразник був набагато більший, один із претендентів на підвищення в класі – свердловський «Шахтар». Незважаючи на відсутність кількох гравців основного складу (через дискваліфікацію пропускали гру Олександр Яскович і Антон Шарко, а Сергій Шеремет і Дмитро Головко – травмовані), гірники їхали на Полтавщину лише за перемогою. Пам’ятали вони й домашню поразку (0:2) від карлівчан у матчі першого кола. Неабиякий інтерес до гри підігрівав і той факт, що у складі «Шахтаря» сьогодні виступають одразу троє футболістів (усі – захисники), які ще зовсім недавно захищали кольори ФК «Карлівка» – Андрій Поляниця, Олександр Артьоменко і Роллан Погорельцев.
      
Відбулися зміни й у стартовому складі господарів. У центрі захисту з’явився Іван Мануляк, а замість Олександра Писаренка позицію правого захисника закрив Владислав Тарганчук. Варто зазначити, що сьогодні капітан карлівчан був кращим на футбольному полі. Він не лише цементував оборону, а й постійно, своїм флангом, підключався до атаки, вносячи сумбур в захисні ряди гірників, які явно не чекали Владислава на передовій.
     
До перерви невеличка перевага була на стороні гостей, які більше загрожували воротам суперника. На 7-й хвилині небезпечно вздовж воріт карлівчан прострілював Олександр Янченко, але ніхто з партнерів не відгукнувся. На 12-й хвилині після розіграшу кутового небезпечного удару головою завдавав Роман Коновалов, а на 19-й – двоходівка Янченко-Кислий мала б завершуватися результативно, але в ноги останньому кинувся Ярослав Бурдейний, відвівши загрозу. Оплесками зустріли понад тисячу уболівальників, які у святковий день Першотравня майже вщент заповнили трибуни місцевого стадіону, сейв голкіпера й на 32-й хвилині – після підступного удару Сергія Колесниченка Бурдейний витягнув м’яча з нижнього кута. Господарі одразу ж відповіли, вивівши на ударну позицію Марусича, але В’ячеслав дещо поспішив з ударом, адже йому ніхто не заважав ще на кілька метрів наблизитися до воріт гостей. Заключну перед відпочинком п’ятихвилинку активніше провели наші земляки. Двічі в епіцентрі подій опинявся Петришин. Спочатку Владислав завдав влучного, але не сильного удару в ближній кут – воротар перевів м’яча на кутовий, а згодом після передачі Пономаренка, вийшовши на ударну позицію, далеко відпустив м’яч.
     
Після перерви на полі домінували господарі (уже вкотре молоді гравці набирають обертів саме у другому таймі). Спочатку пострілом метрів із тридцяти пильність Сергія Тукача перевірив Олександр Пономаренко. До речі, у звітному поєдинку Олександр бездоганно діяв у парі з Єгором Коваленком. Більшість атак своєї команди організовували саме ці півзахисники. На 66-й хвилині Коваленко, обігравшись із Пономаренком, увійшов у штрафний майданчик гірників і мав непогану нагоду для взяття воріт, але на шляху м’яча опинився хтось із захисників. Через чотири хвилини Пономаренко, віддавши хитру передачу в розріз, вивів на ударну позицію Шаповала, але і Дмитру не вдалося вразити ціль. Гості, які явно не збиралися втрачати очки, схаменулися лише в останню десятихвилинку, але жодного небезпечного моменту так і не створили. Все, на що вони спромоглися, так це на удар із далекої відстані (й то не влучний) на 89-й хвилині.     
     
А справжнім героєм матчу став Віктор Щекальов (Сергій Лукаш угадав із заміною), який забив переможний м’яч в уже компенсований арбітром (відзначимо, що Катерина Зора залишила приємне враження, повністю впоравшись із доволі непростим поєдинком) час. Отримавши м’яча на підступах до штрафного майданчика, молодий нападник «розхитав» досвідченого Роллана Погорельцева й, трохи змістившись уліво, завдав влучного удалу з лівої ноги у дальній, лівий від воротаря, нижній кут воріт. Після цього радості одних і розчарувань інших не було меж…
     
Тож, уже другий домашній поєдинок для карлівчан проходить за подібним сценарієм, оскільки вирішальні м’ячі забиваються в уже компенсований арбітром час. Але, якщо у матчі з резервістами донецького «Шахтаря» шкіряна куля влетіла у ворота наших земляків (до фінального свистка залишалося всього 13 секунд), то цього разу Фортуна повернулася до них обличчям.
     
Наступний календарний матч підопічні Сергія Лукаша проведуть у вівторок, 6 травня, у Комсомольську проти одного з лідерів чемпіонату – команди «Гірник-Спорт».
     
Андрій Гончаренко,

прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода