Футбол Полтавщини - 21-07-2013, 12:07 - sasa 253

Карлівка розколола Скалу

Карлівка розколола Скалу

ФК «Карлівка» (Карлівка) – «Скала» (Стрий) – 1:0
Протокол

Фото

20 липня великий футбол повернувся й до Карлівки. У матчі 2 туру чемпіонату України серед команд другої ліги однойменний футбольний клуб приймав гостей зі Львівщини – футболістів стрийської «Скали». Незважаючи на примхи погоди, трибуни стадіону «Машинобудівник» були заповнені майже вщент, адже місцеві уболівальники завжди палко підтримують своїх улюбленців (до речі, за відвідуваністю карлівчани – одні з кращих в Україні). На матч-відкриття особисто завітав і президент ПФЛ Мілетій Бальчос. Капітани команд Максим Лубенець і Олег Дмитренко підняли державний прапор, а потім був захоплюючий поєдинок.

У звітному турі зустрічалися суперники, які зазнали гіркоти поразок у стартових матчах. Стрияни на своєму полі поступилися (0:1) криворізькому «Гірнику», а господарів спіткала невдача в Новій Каховці – 0:2 (фахівцями футболу цей результат були визнано, як сенсаційний). Тож, із перших хвилин підопічні Андрія Зав’ялова, які дуже хотіли перемогти, кинулися в бій, намагаючись довести, що та поразка була не більше, як непорозумінням. Наші земляки старалися забити швидкий гол, але м’яч не хотів летіти у ворота Дениса Рильського. На 20-й хвилині зльоту потужно й не менш красиво метрів із чотирнадцяти пробивав Андрій Місяйло – воротар відбив м’яч. Через десять хвилин Ігор Фомич, увірвавшись у карний майданчик гостей, віддав передачу на Олександра Пономаренка, який із кута воротарського майданчика пробив над поперечиною. А ще через 10 хвилин господарям удалася красива комбінація – Максим Лубенець з правого флангу зробив прострільну передачу на протилежний на Олександра Пономаренка, який у свою чергу навісив на Ігоря Фомича. На жаль, удар форварда головою виявився не надто сильним. Кілька небезпечних моментів створили й футболісти Львівщини. Найактивнішим у їхньому складі був нападник Василь Цюцюра. На 12-й хвилині він підступно пробивав у дальній кут воріт, але майстерно зіграв голкіпер карлівчан, перевівши м’яч на кутовий. До речі, того дня Роман Чумак був кращим на футбольному полі, надійно провів увесь поєдинок, неодноразово викликаючи оплески численних уболівальників. На 38-й хвилині Василь Цюцюра вивів на ударну позицію Левана Арвеладзе, але для завершального удару в нього не вистачило сили. І все ж заключну атаку перед відпочинком провели господарі. Стрияни порушили правила проти Андрія Місяйла (на жаль, після цього він зазнав чергової травми й у другому таймі на поле не вийшов), а Олександр Полуницький зі штрафного перевірив пильність воротаря гостей.

 

У перерві у складі господарів відбулися дві заміни, які виявилися вдалими. Після виходу на поле Єгора Коваленка й Сергія Гриценка господарі заграли ще активніше, особливо на правому фланзі, де часто до атаки підключався Руслан Голованьов. Друге дихання відкрилося в Ігоря Фомича, який постійно тримав у напрузі захист стриян. Одразу після відпочинку перевага господарів стала відчутною в усіх компонентах гри. Вже на 46-й хвилині Гриценко вивів на ударну позицію Пономаренка, але після удару Олександра м’яч просвистів над лівою «дев’яткою». А потім був гол (51 хв.), який, як виявилося пізніше, і вирішив долю матчу. Єгор Коваленко, пройшовши правим флангом майже до кутового, зробив навісну передачу в район воротарського майданчика гостей, де найспритнішим виявився Сергій Гриценко, який потужним ударом головою спрямував м’яч у сітку воріт. Після пропущеного м’яча гості намагалися небезпечно контратакувати. На 60-й хвилині знову загрожував воротам Василь Цюцюра, а через хвилину Роман Чумак упорався з підступним ударом зі штрафного Дімітрі Пачкорії. На 69-й хвилині Максим Лубенець зробив навісну передачу на Гриценка, але на якусь мить воротар гостей випередив Сергія. На 72-й і 85-й хвилинах запам’яталися небезпечні удари по воротах Дениса Рильського вже самого капітана карлівчан. У заключні хвилини гості кинулися на останній штурм, намагаючись врятувати гру, але неперевершеним того дня був Чумак. На 88-й хвилині глядачі побачили черговий сейв у його виконанні – Роман із лівого нижнього кута перевів м’яч на кутовий. А на 90-й – кинувся в ноги нападнику, рятуючи свої ворота.

Андрій Зав’ялов, головний тренер ФК «Карлівка»: «У порівнянні з попередньою грою, сьогодні я задоволений діями своїх підопічних, хоча не можу сказати, що в них усе виходило. Не вистачало останнього удару в завершальній стадії атаки, адже ще до перерви вони створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперника. Вважаю, що головна причина все ж таки криється в психології гравців, адже на них тиснула прикра поразка в Новій Каховці. Хлопці дуже хотіли перемогти й порадувати місцевих уболівальників. Радий, що це нам вдалося. Приємно здивував Сергій Гриценко, чий вихід на поле і вирішив долю матчу».                  

Наступну гру підопічні Андрія Зав’ялова проведуть у середу, 24 липня. У матчі попереднього етапу Кубка України вони на своєму полі прийматимуть футболістів «Макіїввугілля» (Макіївка). Початок гри о 18.00. Календарну ж гру 3 туру карлівчани зіграють у суботу, 27 липня, в Києві проти дебютанта другої ліги – команди «Оболонь-Бровар».         

Андрій Гончаренко,

прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода