Футбол Полтавщини - 15-07-2013, 03:07 - sasa 163

Карлівка стартує з поразки в Новій Каховці

Карлівка стартує з поразки в Новій Каховці

«Енергія» (Нова Каховка) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 2:0 (0:0)
01 тур. 14.07.13 р. 18.00, м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 800 глядачів, + 30 Со.
Голи: Скоцький (57), Арутюнян (81).
Арбітр: Вадим Саік (Одеса).
Асистенти арбітра: Олександр Рєка (Одеська область), Віталій Сухін (Одеса).
4-й арбітр: Роман Повх (Каховка).
Інспектор: Вадим Нестеренко (Донецьк).
«Енергія»: 12. Зелінський, 3. Щербина, 18. Черній, 2. Шешеня, 6. Арутюнян, 14. Ковальчук, 20. Гарібян (7. Муковозов, 54), 11. Логвиненко, 10. Черняєв, 16. Комягін (9. Цвик, 87), 4. Скоцький (19. Горбачов, 90+3).
Запасні: 1. Остапенко, 5. Соловйов, 8. Риженко.
Головний тренер: Юрій Окул.
ФК «Карлівка»: 33.Чумак, 4.Голованьов, 8. Тарганчук, 3. Полуницький, 2. Носарєв, 7. Коваленко, 27. Масюк, 9. Лубенець (15. Гаврась, 67), 6. Пономаренко, 19. Місяйло (14. Співак, 61), 26. Фомич (10. Гриценко, 85).
Запасні: 66. Полуляхов, 5. Богомаз, 25. Момотенко, 12. Ничипорук.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
Попередження: Муковозов (60) – Голованьов (66), Тарганчук (77), Гаврась (82), Полуницький (90+3).

Не на такий результат розраховували карлівчани у стартовому матчі нового сезону (до речі, у минулому чемпіонаті для підопічних Андрія Зав’ялова свій перший виїзд був також до Нової Каховки). Перебуваючи в гарному настрої, гості їхали на Херсонщину лише за перемогою. Не очікували на такий підсумок гри й господарі, для яких і нічия вважалася б успіхом (нагадаємо, що у минулому чемпіонаті обидві зустрічі суперників завершилися внічию – 1:1). Про це представники «Енергії» говорили вже після завершення поєдинку. Але у футболі досить часто трапляється саме так – атакують одні, а забивають інші.

Уболівальники побачили у виконанні суперників два різних тайми. До перерви ігрова й територіальна перевага була на стороні гостей, які повністю контролювали гру й майже вдвічі більше володіли м’ячем. У стартові хвилині гравці ФК «Карлівка» створили кілька небезпечних моментів біля воріт Дмитра Зелінського, але ударам Олександра Пономаренка (5) й Андрія Місяйла (6) не вистачало влучності. А вже через хвилину міг відкривати рахунок Єгор Коваленко, потужний удар якого метрів із 17-ти прийняла на себе хрестовина воріт. Іще один гольовий момент біля воріт господарів виник на 16-й хвилині, коли після подачі кутового Максимом Лубенцем Ігор Фомич головою пробив трохи вище поперечини. Господарі ж свій перший удар у напрямку воріт Романа Чумака нанесли лише на 28-й хвилині, але удар Володимира Шешені виявився досить не влучним. Новокаховці проявили активність і наприкінці першого тайму. Спочатку вони не скористалися помилкою Романа Чумака, якому сонце завадило чітко зіграти на виході. Потім метрів із десяти зряче «крутив» м’яч у дев’ятку Павло Черняєв – мимо, а на останній хвилині, черкнувши когось із захисників, після потужного удару нападника м’яч полетів на кутовий.

 

Друга 45-хвилинка також розпочалася атаками господарів. Воротар рукою далеко викинув м’яч на Юрія Комягіна, який, пройшовши з м’ячем лівим флангом метрів тридцять, потужно пробив по воротах гостей – Роман Чумак витяг м’яча з нижнього кута воріт, перевівши його на кутовий (аналогічно зіграв голкіпер карлівчан і на 54-й хвилині, але асистент арбітра за мить до цього зафіксував офсайд). На 48-й хвилині небезпечно атакували карлівчани, але воротар відвів загрозу після удару Олександра Полуницького. А потім гра перемістилася на половину поля гостей. Енергетики подали три кутові поспіль, після одного з яких на 57-й хвилині підопічні Юрія Окула й повели в рахунку. Автором м’яча став новачок «Енергії» Богдан Скоцький, який вчасно зорієнтувався в ситуації й наніс невідпорного удару в дальній кут воріт. За подібним сценарієм господарі забили й другий м’яч на 81-й хвилині – знову після розіграшу кутового. У штрафному майданчику гостей виникло хаотичне скупчення гравців обох команд. Захисники винесли м’яч далеко за його межі. М’яч потрапив до Еріка Арутюняна, який метрів із 25-ти подвоїв рахунок. Все, що міг зробити Роман Чумак, закритий гравцями обох команд, так тільки поглядом провести м’яч. Тож, долю матчу вирішили стандарти у виконанні футболістів «Енергії». До речі, після перерви вони подали сім кутових, карлівчани – жодного (у першому таймі за цим показником була нічия – 2:2). Важко сказати, як би завершився поєдинок, якби карлівчани за рахунку 0:1 використали стовідсоткову нагоду для взяття воріт. Ігор Фомич увірвався в штрафний майданчик господарів і віддав точну передачу на партнера по нападу Євгена Співака, який перебуваючи у п’яти метрах навпроти воріт, замість того, щоб спокійно направити м’яч у кут, з усієї сили перевірив на міцність голкіпера…

З різним настроєм суперники залишали поле. Господарі раділи перемозі так, наче виграли матч значно вищого рівня. Поділилися своїми враженнями від гри у післяматчевих флеш-інтервью й наставники обох команд.

Андрій Зав’ялов, головний тренер ФК «Карлівка»: «Я розчарований діями своїх підопічних, не було ні організації, ні дисципліни, ні тієї самовіддачі, що завжди приносило нам результат, а також не було взаємодії й тих колективних дій, на які ми налаштовували гравців. Футболісти, які виходять у складі команди, повинні доводити свою профпригодність, а не просто перебувати на полі. Тож, грою своєї команди сьогодні я дуже не задоволений».

Юрій Окул, головний тренер «Енергії»: «ФК «Карлівка» – сильний суперник, ми це знали й готувалися. Те, що ми хотіли побачити, ми побачили, в т.ч. контроль м’яча, особливо у першому таймі. У перерві матчу ми пояснили хлопцям, що вони повинні проявити характер і спортивну злість. Дуже радий, що вони нас почули. Значно оживив гру й вихід на поле нашого лідера Олександра Муковозова. Тож, добре те, що добре закінчується. Ми надзвичайно раді стартовій перемозі».        

 

Чемпіонат України. Друга ліга. Сезон 2013-2014 >>>

 

Андрій Гончаренко,

прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода