Футбол Полтавщини - 21-04-2014, 05:04 - sasa 143

Карлівка: Тринадцять секунд від нічиєї

Карлівка: Тринадцять секунд від нічиєї

ФК «Карлівка» (м. Карлівка) – «Шахтар-3» (м. Донецьк) – 1:2 (0:1)
29 тур. 19.04.14 р., 15.00, м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник».
700 глядачів. + 15 Со . Дощ.
Голи: Петришин (72 хв.) – Акімов (38 хв.), Садоха (90+4 хв.).
Арбітр: Дєдов Олександр (м. Сімферополь).
Асистенти арбітра: Гавеля Олексій (м. Кривий Ріг), Запороженко Дмитро (м. Запоріжжя).
4-й арбітр: Семенов Андрій (м. Дніпропетровськ).
Спостерігач арбітражу: Малаховський Анатолій (м. Запоріжжя).
ФК «Карлівка»: 1.Бурдейний, 15.Мануляк, 8.Тарганчук – кап. ком., 4.Писаренко,  3.Демчук, 2.Ільчиш (14.Шаповал, 61 хв.), 6.Пономаренко, 7.Коваленко (20.Гулович, 58 хв.), 11.Щекальов (17.Подригуля, 21 хв.), 10.Петришин, 26.В.Марусич (22.Клименко, 90+1 хв.).
Запасні: 66.Полуляхов, 18.Савенков, 23.Шийка.
В. о. головного тренера: Лукаш Сергій.
«Шахтар-3»: 1.Гриценко, 2.Череда, 3.Іоша, 4.Русанов, 5.Кравченко, 6.Кольцов, 7.Білоног (16.Садоха, 74 хв.), 8.Скоблов (14.Ковалець, 71 хв.), 9.Штандер, 10.Акімов, 11. Мішенін (15.Іванов, 64 хв.).
Запасні: 12.Важинський, 13.Сидельник, 17.Гринюк, 18.Процюк.
Головний тренер: Рудаков Валерій.
Попередження: Марусич (63 хв.) – Череда (40 хв.).
Вилучення: Череда (70 хв., повторне попередження).

Так, саме тринадцять секунд не вистачило молодій карлівській команді, щоб записати до свого активу перше очко, здобуте в цьому році на офіційному рівні. З точки зору психології воно було надзвичайно потрібне господарям, які в своїх стартових двох матчах весняної частини змагань, поступалися більш досвідченим суперникам. У звітному ж поєдинку зійшлися дві наймолодші команди другої ліги (на 8 квітня середній вік карлівчан становив 19 років і 3 місяці, гірників – 20 років і 2 місяці).

У першому таймі перевага була на стороні донеччан, які постійно тримали в облозі ворота господарів. Але надійно на останньому рубежі діяв Ярослав Бурдейний. Уже до п’ятої хвилини він двічі «намертво» забирав м’ячі після потужних ударів із середньої відстані, а на 16-й хвилині, витягнувшись у струну, із правого нижнього кута перевів м’яч на кутовий після удару головою Василя Штандера метрів із десяти. На 21-й хвилині дуже небезпечно із-за меж штрафного майданчика пробивав Дмитро Білоног – м’яч просвистів поруч зі штангою. Й одразу ж у складі господарів відбулася заміна – не пішла гра у Віктора Щекальова і на полі з’явився Сергій Подригуля (до речі, півзахист карлівчан був ослаблений ще й відсутністю Романа Масюка, який пропускав гру через чотири попередження). А вже через хвилину глядачі побачили черговий сейв у виконанні Ярослава Бурдейного, який упорався із підступним ударом Дмитра Мішеніна. На 24-й хвилині господарі відповіли потужним ударом Владислава Петришина, що змусив вступити у гру Євгена Гриценка. Суперники обмінялися атаками на 27-й хвилині. Спочатку Ярослав Бурдейний розгадав наміри Дмитра Скоблова, який хитро перекидав м’яч у дальній кут, а згодом, уже біля протилежних воріт, завершальний удар не вийшов у В’ячеслава Марусича. А на 38-й хвилині за свою активність був винагороджений В’ячеслав Акімов (до речі, майже всі атаки гостей розпочинав саме цей високорослий півзахисник), який із лінії штрафного майданчика завдав не сильного удару, але м’яч, рикошетом від захисника, дезорієнтувавши голкіпера, влетів у ліву від нього «дев’ятку». Тож, гандикап на відпочинок команди пішли з різним настроєм.

Варто віддати належне молодим футболістам із Карлівки, які не опускають рук, поступаючись у рахунку, а вже другу гру поспіль виходять після перерви зконцентрованими й вирівнюють становище. Так було й у попередньому турі з криворізьким «Гірником», так трапилося й цього разу. Впевненіше в захисті почали почуватися Іван Мануляк і Владислав Демчук, по-іншому в нападі заграли Владислав Петришин і В’ячеслав Марусич, тримаючи в постійній напрузі захист гостей. Небезпечних моментів біля воріт гірників стало виникати набагато більше. На 48-й хвилині не вийшов завершальний удар у Петришина, а через дві хвилини знову на висоті був уже Ярослав Бурдейний, який після двоходівки Акімов-Мішенін дотягнувся до м’яча у лівому від себе нижньому куті. Відвів загрозу голкіпер карлівчан і на 60-й хвилині, у падінні вибивши м’яча з-під ніг суперника. А за мить до цього вгадав із заміною Сергій Лукаш, випустивши на поле Олексія Гуловича, який, незважаючи на свої антропометричні дані (зріст – 163 см, вага – 50 кг), вніс пожвавлення в атаці господарів. На 67-й хвилині юний футболіст мав реальну нагоду, щоб зрівняним рахунок, але, увірвавшись із лівого флангу в карний майданчик гірників, дещо поспішив із ударом – м’яч пролетів поруч зі штангою. І все ж, саме завдяки йому гості залишилися в чисельній меншості, а господарі забили гол. Після того, як Гулович «накрутив» кількох гірників, у Череди здали нерви. Для Олексія це попередження виявилося другим і він завчасно залишив ігрове поле, а Владиславу Петришину зі стандарту вдався рідкісний за красою гол, що безумовно претендує на кращий гол туру, – метрів із 25-ти м’яч влетів у праву від Євгена Гриценка «дев’ятку». Гості явно не очікували такого перебігу подій, кинулися в атаку й уже через хвилину мали нагоду для взяття воріт, але м’яч після удару В’ячеслава Акімова з 16-метрової позначки спочатку потрапив у штангу, а потів і до рук Ярослава Бурдейного. За десять хвилин до завершення зустрічі зразково-показова комбінація вдалася й нашим землякам – Петришин переадресував м’яч на лівий фланг атаки на Марусича, який, побачивши, що на перехоплення далеко зі своїх володінь вискочив голкіпер гірників, хотів технічно перекинути шкіряну кулю у ворота. На жаль, це В’ячеславу не вдалося.

Здавалося, що матч так і завершиться внічию, але роковою для господарів стала четверта, остання з компенсованих арбітром до другого тайму, хвилина, яка відправила в глибокий нокдаун не лише наших гравців, а й численних глядачів на трибунах стадіону. Володимир Садоха, перебуваючи в штрафному майданчику карлівчан в оточенні кількох гравців, легенько «ковирнув» по м’ячу. Але удар, який у нього явно не вийшов, адже м’яч ледве-ледве рухався, закотившись у правий нижній кут, і приніс донеччанам перемогу. Ярослав Бурдейний, який протягом гри бездоганно діяв у рамці воріт, цього разу, на жаль, нічим допомогти не зміг, а через тринадцять секунд пролунав фінальний свисток. Можна лише констатувати, що Валерій Рудаков також угадав із заміною.

Незважаючи на поразку, місцеві уболівальники оплесками проводжали юних футболістів, дякуючи їм за самовіддачу протягом усього матчу. Похвалив їх і наставник молодіжної збірної України з футболу Сергій Ковалець, який був присутній на матчі (до речі, у складі гірників виступає його син Кирило). Високо оцінив Сергій Іванович і побачене в Карлівці – інфраструктуру футбольного клубу, а також прекрасний стан газону футбольного поля.

Наступний календарний матч підопічні Сергія Лукаша проведуть у суботу, 26 квітня, у Херсоні проти місцевого «Кристалу».

Андрій Гончаренко, прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода