Футбол Полтавщини - 25-07-2013, 10:07 - sasa 227

Карлівка впевнено крокує до наступного етапу

Карлівка впевнено крокує до наступного етапу

ФК «Карлівка» (Карлівка) – «Макіїввугілля» (Макіївка) – 4:0 (1:0)
24.07.13 р. 18.00, м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник», 1000 глядачів, + 22 Со.
Голи: Коваленко (13 хв.), Добрянський (53 хв.), Фомич (82 хв.), Гаврась (90+1 хв.).
Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).
Асистенти арбітра: Євген Яковлев, Олександр Москаленко (обидва – Київ).
4-й арбітр: Олег Говтвяниця (Полтава).
Спостерігач арбітражу: Валерій Шевченко (Харків).
ФК «Карлівка»: 1.Чумак, 8.Тарганчук (3.Гололобов, 83 хв.), 19.Момотенко, 4.Голованьов, 9.Лубенець – кап. ком., 15.Гаврась, 17.Ничипорук, 7.Коваленко, 16.Чахотін (11.Добрянський, 37 хв.), 14.Співак (10.Гриценко, 61 хв.), 20.Фомич.
Запасні: 66.Полуляхов, 5.Богомаз, 6.Пономаренко, 13.Масюк.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
«Макіїввугілля»: 35.Середа, 2.Федотов, 3.Масюткін, 19.Баєнко, 5.Шестаков (17.Жигулін, 65 хв.), 6.Мішин (10.Нєнмасов, 71 хв.), 16.Бородавка, 23.Платонов (15.Лащенко, 59 хв.), 14.Ємельянов, 4.Ходарченко, 20.Онищенко.
Запасні: 1.Нагорний, 21.Клімахін.
Головний тренер: Спартак Жигулін.
Попередження: Гаврась (45+4 хв.) – Масюткін (24 хв.), Ходарченко (80 хв.), Баєнко (85 хв.), Федотов (86 хв.).
Вилучення: Масюткін (70 хв., повторне попередження).

24 липня 2013 року увійде в історію не лише полтавського футболу, адже цього дня ФК «Карлівка» дебютував на всеукраїнському рівні в розіграші національного Кубка. На радість численних уболівальників дебютував упевнено, яскравою перемогою над суперником.

У чемпіонаті України 2012-2013 років наші земляки провели свій перший матч на професіональному рівні серед команд другої ліги саме проти «Макіїввугілля» (тоді карлівчани святкували перемогу – 3:0). Волею жереба історія повторилася – свій стартовий матч футболісти з Карлівки провели проти макіївців і в розіграші Кубка України. Цього разу їхня перемога була більш переконливою.

Протягом матчу ігрова й територіальна перевага була на стороні підопічних Андрія Зав’ялова. У складі господарів відбулися зміни – тренери дали відпочити Олександру Пономаренку, травмовані Олександр Полуницький, Андрій Місяйло й Ігор Носарєв. Тож, у старті на поле вийшли Дмитро Момотенко й Максим Гаврась, котрі, як і вся команда в цілому, провели чудовий поєдинок (варто відмітити також Максима Лубенця, Єгора Коваленка, Руслана Голованьова, Євгена Співака, Ігоря Фомича). Повернувся до команди Дмитро Добрянський, який у складі збірної України брав участь у Всесвітній універсіаді в Казані (Росія), поповнили ряди клубу півзахисник Роман Чахотін і захисник Дмитро Гололобов.

 

Нещасливою для гостей стала 13-та хвилина. Євген Співак, пройшовши правим флангом, віддав передачу на дальню штангу, де на неї вже чекав Єгор Коваленко, який метрів із шести відкрив рахунок. Незважаючи на те, що господарі до перерви створили ще кілька небезпечних моментів, цей гол у першому таймі виявився єдиним. На 18-й хвилині після передачі все того ж Співака трішки невлучно пробив Максим Гаврась, а на 25-й – воротар гостей, дотягнувшись кінчиками пальців до м’яча, перевів його на кутовий після потужного удару зі штрафного Максима Лубенця. Вже через хвилину міг забивати Ігор Фомич, але трішки замешкався у штрафному майданчику донеччан. Гості відповіли ударом зі стандарту Євгена Федотова. Дуже активним у складі гостей був Дмитро Ходарченко, але все це було на підступах до володінь Романа Чумака. Завершилася ж перша 45-хвилинка підступним ударом з лінії штрафної Євгена Співака – м’яч просвистів над поперечиною.

Після відпочинку господарі, прислухавшись у роздягальні до настанов Андрія Зав’ялова, заграли ще активніше, забивши у ворота Віталія Середи ще три м’ячі на будь-який смак. На 53-й хвилині Максим Гаврась, красиво обігравши двох захисників на лівому фланзі, віддав передачу Дмитру Добрянському, який метрів із дванадцяти несильно, але технічно пробив у нижній кут – м’яч від штанги влетів у ворота. На 66-й хвилині аналогічно зіграв Гаврась, віддавши передачу Гриценку, але Сергій пробив не влучно. Через десять хвилин господарі швидко розіграли стандарт – удар Єгора Коваленка прийняла на себе штанга воріт. Через хвилину воротар гостей упорався з потужним ударом зі штрафного Максима Лубенця. В останні десять хвилин кілька моментів для взяття воріт мав Ігор Фомич. Спочатку він головою пробив мимо, а на 82-й хвилині використав свій шанс, забивши гол красивим ударом метрів із 14-ти. Мали кілька нагод і підопічні Спартака Жигуліна. На 69-й хвилині Дмитро Ходарченко у вигідній ситуації почав перекладати м’яча з ноги на ногу, а на 77-й – м’яч після удару Салімджана Нєнмасова просвистів на правою «дев’яткою» воріт Романа Чумака. А жирну крапку в уже компенсований арбітром час, відгукнувшись на прострільну передачу партнера по команді, поставив один із кращих гравців матчу Максим Гаврась. Тож, упевнена перемога карлівчан, яка вивела їх до наступного етапу змагань. Згідно жеребкування суперником наших земляків став криворізький «Гірник», який завітає до Карлівки 7 серпня.              

Наступну гру підопічні Андрія Зав’ялова проведуть у суботу, 27 липня, в Києві проти дебютанта другої ліги – команди «Оболонь-Бровар».         

Андрій Гончаренко,

прес-аташе ФК «Карлівка».

Фото автора.

Погода