Футбол Полтавщини - 08-06-2014, 11:06 - sasa 148

Карлівка завершила сезон поразкою в Черкасах

Карлівка завершила сезон поразкою в Черкасах

«Славутич» (м. Черкаси) – ФК «Карлівка» (м. Карлівка) – 4:1 (2:1)
38 тур. 06.06.14 р. 18.00, + 30 Со, м. Черкаси, Центральний стадіон, 1500 глядачів.
Голи: Захаревич (4 хв.), Тарасенко (39 хв.), Бушман (83 хв.), Д.Фаворов (90+4 хв.) – Щекальов (45+1 хв.).
Арбітр: Когут Олег (м. Тернопіль).
Асистенти арбітра: Трач Борис, Федунець Володимир (обидва – м. Тернопіль).
4-й арбітр: Фощій Юрій (м. Черкаси).
Спостерігач арбітражу: Кошура Віктор (м. Чернівці).
«Славутич»: 1.Лєнчінков, 45.Д.Фаворов, 20.Тарасенко – кап. ком., 25.Синьогуб, 27.Худченко, 55.Фабунмі (21.Музика, 85 хв.), 6.Мироненко (91.Шопін, 60 хв.), 15.Чеботарьов (17.Бушман, 57 хв.), 7.Захаревич (16.Гонщик, 54 хв.), 23.Кошелюк, 8.Лобов (11.Дацюк, 77 хв.).  
Запасні: 33.Швець, 18.Обревко.
Головний тренер: Бакалов Юрій.
ФК «Карлівка»: 1.Бурдейний, 15.Мануляк, 2.Ільчиш (6.Караван, 62 хв.), 4.Писаренко (14.Шийка, 45+1 хв.), 13.Савенков, 16.Клименко, 3.Щекальов, 9.Масюк – кап. ком., 11.Гулович, 10.Петришин, 14.Шаповал.
В. о. головного тренера: Лукаш Сергій.
Попередження: Захаревич (42 хв.), Д.Фаворов (47 хв.) – Мануляк (71 хв.)

Останню гру сезону (досить невдалого у порівнянні з попереднім, коли наші земляки фінішували четвертими) підопічні Сергія Лукаша проводили у Черкасах. Сьогодні карлівчани переживають не кращі часи – у команді залишилося всього п\’ятнадцять футболістів. Звітний поєдинок через дискваліфікацію пропускали В’ячеслав Марусич і Владислав Демчук. А тому, серед запасних перебували лише двоє гравців. Перед самісінькою перервою травму отримав Олександр Писаренко, замість якого вийшов Артур Шийка. Але йому також не пощастило – всередині другого тайму після чергового зіткнення він залишив ігрове поле й уже не повернувся. А за кілька хвилин до цього невдача спіткала й Максима Ільчиша, який пошкодив голеностоп. Нічого не залишилося, як замість центрального захисника випускати другого воротаря Євгена Каравана (до речі, 24 червня йому виповниться всього 16 років). Тож, останні двадцять хвилин гості вимушені були грати в чисельній меншості.

Карлівчани приїхали до Черкас незадовго до початку матчу, а тому не встигли, як слід (у 30-градусну спеку), відпочити з дороги. Це, мабуть, і стало головною причиною того, що вони пропустили м’яч уже в дебюті зустрічі. Але треба віддати належне й господарям, які провели гарну атаку – після прострільної передачі з лівого флангу Ярослав Захаревич потужним ударом відкрив рахунок. Карлівчани відповіли на 10-й хвилині – Дмитро Шаповал, опинившись у вигідній ситуації, міг виходити віч-на-віч із голкіпером, але чомусь зупинився і втратив м’яч. Атаки підопічних Юрія Бакалова були небезпечнішими, але надійно на останньому рубежі діяв Ярослав Бурдейний. Він двічі рятував свої ворота після підступних ударів Олавале Фабунмі (5 хв., 32 хв.), але був безсилим на 39-й хвилині, коли після розіграшу кутового Олег Тарасенко з близької відстані подвоїв рахунок. Незважаючи на перевагу черкащан у рахунку, молоді гравці не знітилися, а продовжували боротися до останнього, що й принесло свої плоди в уже компенсований арбітром час. Карлівчани сподобалися місцевим уболівальникам. Особливо активними в їх складі, продемонструвавши бійцівські якості, були Олексій Гулович (наприкінці першого тайму глядачі запам’ятали небезпечний удар Олексія в площину воріт із далекої відстані) і Владислав Петришин (до речі, останній народився саме у Черкасах і намагався показати себе з найкращого боку).

Здавалося, що після відпочинку досвідченіші господарі досить швидко схилять чашу терезів на свою користь, але сталося це лише тоді, коли наші земляки через травми, опинилися в чисельній меншості. У підопічних Сергія Лукаша в останні хвилини матчу просто-напросто не залишилося сил. А річники, забивши ще два м’ячі, взяли у карлівчан своєрідний реванш за відчутну поразку у матчі першого кола (нагадаємо, що у Карлівці перемога господарів була більш переконливішою – 4:0, але здобули її зовсім інші футболісти). 
           
Андрій ГОНЧАРЕНКО,

прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода