Новини - 24-09-2010, 12:09 - sasa 347

Кемерилов: три медалі чемпіонату світу

Кемерилов: три медалі чемпіонату світу

У польському місті Познань завершився 4-й університетський (студентський) чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное.

У цьому турнірі полтавець Денис Камерилов (цьогорічний чемпіон світу серед молоді) у складі студентської збірної України виступив по повній програмі. Наш земляк веслував у всіх шести фіналах програми, в яких брав участь – у трьох фіналах на каное-двійці і у трьох фіналах на каное-четвірці. У Познані Камерилов завоював три медалі студентського чемпіонату світу: 1 срібну і 2 бронзові.

Протягом останнього дня змагань полтавець тричі сходив на п\’єдестал пошани. Спочатку Денис Камерилов разом з Віталієм Вергелесом завоювали \”бронзу\” у фінальній гонці на каное-двійці на дистанції 500 метрів з результатом – 1 хвилина 45,960 секунди. Тут вони лише 1,268 секунди програли переможцям – румунам і менше секунди срібним призерам – угорцям. Через кілька годин збірна України на каное-четвірці (Віталій Вергелес, Денис Камерилов, Костянтин Мельничук і Борис Сажай) також стала бронзовим призером на тій же дистанції – 500 метрів. У фіналі українці фінішували з часом – 1 хвилина 37,114 секунди, програвши тільки \”четвіркам\” з Румунії та Угорщини. А в останній гонці 4-го чемпіонату світу серед студентів – на каное-четвірці на спринтерській дистанції 200 метрів полтавець разом зі своїми товаришами по збірній Україні виборов срібну медаль. У фіналі наш екіпаж фінішував з результатом – 35,795 секунди, пропустивши вперед себе (з мінімальним \”дефіцитом\” лише у 0,652 секунди) тільки студентів Росії. Ще у трьох фіналах у Познані Денис Камерилов стабільно займав четверті місця: на каное-двійці та четвірці – на 1000 метрів і на каное-двійці – на 200 метрів.

Погода