- 08-10-2011, 11:10 - olegda 281

КФЧ-2011. \”Дрижина\” – чемпіон, Дашківка та \”Колос\” (Павлівка) вилітають

КФЧ-2011. \”Дрижина\” – чемпіон, Дашківка та \”Колос\” (Павлівка) вилітають

Останній тур футбольного чемпіонату Кобеляччини вийшов напрочуд яскравим. 19 забитих м\’ячів, черговий скандал та битва за виживання – саме під такими гаслами пройшли останні футбольні бої Кобеляцького району в 2011 році.

Все таки недаремно люди говорять, що \”вдома й стіни допомагають\”. Останній, 22 тур районного чемпіонату в черговий раз довів правоту цього народного повір\’я. В жодному з шести матчів гості не змогли отримати бодай очка!

Найбільший рахунок туру був зафіксований в Шенгурах. Місцеві футболісти,які перед цим туром були за крок від ІІ ліги, показали футбольний мастер-клас, перегравши гостей із села Красне 6:0. Слід зазначити, що гості приїхали на гру далеко не основним складом. Окрім того результат для краснян (на відміну від місцевої команди) вже не мав турнірного значення, тому що ще в попередньому турі вони забронювали за собою підсумкове п\’яте місце.

Іванівка, яка також мала реальні шанси понизитися в класі, в принциповій дуелі святкувала перемогу над гостями із Козельщанського району – \”Спартаком\” з Рибалок з рахунком 4:2.

Матч двох лідерів чемпіонату – \”Дрижиної\” та білицького \”Сокола\” був затьмарений черговим \”боєм без правил\” на полі. Крім боксу місцеві вболівальники побачили хороший футбольний матч, який завершився мінімальною перемогою їхніх улюбленців 1:0.

Павлівський \”Колос\” на прощання зумів хряпнути дверима, перемігши футбольну команду із Дашківки 2:1. Саме ці два колективи за підсумками чемпіонату 2011 року відправляються до ІІ ліги. В протилежному напрямку попрямують \”Урожай\” (Мідянівка) та чемпіон другої за значимістю ліги району – \”Дніпро\” (Світлогірське).

В Кунівці місцевий \”Будекспрес\” приймав \”Спарту\” з Лутовинівки.
Перші хвилини пройшли в розвідці. Глядачі спокійно спостерігали за тим, що відбувалося на футбольному полі, в очікуванні, коли ж нарешті рідна команда розпочне розкручувати колесо атак. Але сталося зовсім навпаки. На 23 хвилині одна з атак гостей завершилася забитим голом. Це Сергій Тристан з розвороту спрямував смугастого точно в кут воріт \”будівельників\”. 0:1!
Проходить лише 8 хвилин – і рахунок матчу вже нічийний! Незлагодженістю захисників та голкіпера \”Спарти\” скористався Ігор Макін, якому в даній ситуації залишалося лише спокійно переправити м\’яча у ворота. 1:1!
В другому таймі територіальною перевагою на полі володіли гості, а забив \”Будекспрес\”! На 54 хвилині Микола Шабала несподівано для захисників гостей прорвався через їхні оборонні редути та з гострого кута несильним ударом спрямував смугастого точно в дальній кут воріт \”Спарти\”.
До фінального свистка рахунок матчу залишився незмінним. 2:1 – \”Будекспрес\” напів резервним складом вперше перемагає гостей з Козельщанського району!

Незважаючи на виснажливий матч, один з провідних гравців переможців, нападник \”будівельників\” Олександр Явтушенко поділився своїми враженнями від гри та відповів на декілька питань:
– Сьогодні була важка гра. Наша команда добре грала. Неозброєним оком видно, що наші молоді гравці додали в грі. Особливо я б відзначив сьогодні Олега Гальковича, який виконав багато роботи на полі. Команда по справжньому додала в кінці чемпіонату, тому ми показали хороший результат в останніх матчах.
– На твою думку, за рахунок яких якостей твоя команда здобула сьогодні три очка?
– В першу чергу самовіддачі. Крім того команда наприкінці чемпіонату набрала впевненості у своїх силах, що також позитивно вплинуло на результат матчу.
– В першому колі \”Будекспрес\” програв \”Спарті\” 1:3. Сьогодні ви перемогли 2:1…Окрім результату ці матчі чимось різняться?
– Тоді ми виходили на поле з думками, що \”вже програли\”, а сьогодні хлопці просто \”літали\” по полю. Ми набагато краще грали у порівнянні з матчем першого кола.
– Кого б ти відзначив у супротивників?
– На мою думку дуже добре в центрі зіграв Володимир Маранда (№7), який підбирав м\’ячі та починав атаки \”Спарти\”.
– Твоя команда за підсумками чемпіонату зайняла 6 місце…
– …а могли б до першої трійки дотягти (сміється). Ну хоча б четверте, п\’яте точно!
– Яке завдання буде стояти перед \”Будекспресом\” в наступному сезоні?
– В першу п\’ятірку треба входити обов\’язково!:)

Останній матч туру так і не відбувся. Бутенки не приїхали до Кобеляк на зустріч з місцевим \”Динамо\”.

Ну от і все. Завершився сезон-2011. Мінімум на один рік чемпіонський кубок буде зберігатися в Дрижиній Греблі, срібло та бронза отримали відповідно \”Спарта\” та \”Сокіл\”, а \”Урожай\” та \”Дніпро\” замінять Дашківку та павлівський \”Колос\” в першій лізі. На цьому дозвольте попрощатися з Вами до наступного футбольного року. До зустрічі в 2012 році!
Підсумкова таблиця чемпіонату-2011

Олег ДУБИНА
Погода