Блоги - 15-02-2011, 11:02 - tafguy 208

Хокей в області живий

Хокей в області живий

Хокей з шайбою – один із наймолодших ігрових видів спорту в нашій країні. Захопив хокей і наш район. Неодноразово були публікації в газеті про команду «Гадяцькі кабани», до складу якої входять великі любителі хокею. У період освоєння нової гри найважче тим спортсменам, які починають все з «нуля».

Три роки тому ми об’єдналися у команду та почали тренування на річці. Потім були виїзди до м. Миргорода на критий майданчик. Там ми вперше, з часу зникнення СРСР, відчули справжню гру: з бортами, воротами, лініями та зонами для гри. Почалася гра за правилами! Пам’ятаємо перші товариські зустрічі та турнір на Кубок миргородського міського голови. У пам’яті відклався чудернацький зовнішній вигляд наших гравців. У той час ми були одягнені у форму радянського виробництва, а дехто грав і без неї. Але хокей – жорстка гра, і амуніція повинна бути на кожному гравцеві. Протягом трьох років команда значно підвищила майстерність, змінився і зовнішній вигляд наших гравців. На сьогоднішній день усі одягнені у форму відомих хокейних брендів світу.

27.01.2010 року ми офіційно зареєстрували Громадську організацію «Хокейний клуб «ГАДЯЦЬКІ КАБАНИ». На наших «хокейках» з’явився міфічний кабан – офіційна емблема команди. Багато людей задають питання: «Звідки назва?» Пояснення просте. Гадяцький район розташований у зоні лісів, де є популяція диких кабанів, звідси і назва. На наш погляд, вийшло красиво!

У цьому році за власний кошт та за підтримки районної влади було збудовано льодовий майданчик на території Гадяцької гімназії. Зараз він приймає своїх відвідувачів. Катання на ковзанах абсолютно безкоштовне!!! На цьому майданчику ми провели перші ігри і вже отримали уболівальників різного віку. Сьогодні люди чекають на гру улюбленої команди. Гравці ХК «ГАДЯЦЬКІ КАБАНИ» зуміли популяризувати хокей, показали дітям та дорослим справжню гру.

4–7 лютого в м. Миргороді проходив турнір з хокею. У нашій групі були команди з Котельви, Миргорода, Шишак та Гадяча. На відміну від минулорічних змагань наша команда складалася з жителів Гадяцького району. Хочеться відмітити дуже низький рівень організації турніру, слабке суддівство та безліч всіляких «маленьких» негараздів. Гра з командою Миргорода виявилася напруженою та «брудною» зі сторони суперника, на кшталт вимкнення на деякий час світла під час гри. У результаті – наш програш. З командою Котельви ми були зібрані та провели блискучу гру. Перемога 8:0! Матч із Шишаками програли 4:3. Хочеться сказати про цю команду більше. Фактично, це команда с. Великий Перевіз, яка захищає честь Шишацького району. У ній грають сільський голова та прокурор. З цього можна судити про популярність хокею в їхньому районі. У останньому матчі ХК «Миргород» – ХК «Котельва» у команді Котельви виступив молодий та досвідчений воротар. Хокейний воротар – головна фігура в команді, від нього залежить доля матчу. Надійно грає воротар – спокійно і впевнено відчуває себе команда, гравці сміливо атакують суперника, а його невпевнена гра створює нервозність у діях польових гравців, що часто призводить до поразки. «Воротар – це половина команди» – не просто красива фраза, а результат глибокого розуміння хокею. Таким і був результат цього матчу – 1:3 на користь команди ХК «Котельва».

ХК «ГАДЯЦЬКІ КАБАНИ» сподівається на прихід до команди молодих гравців та, насамперед, воротаря, яким ми будемо гарантувати всебічну підтримку.

Дякуємо за підтримку районній владі та вболівальникам.

ХК «Гадяцькі кабани»

Погода