Новини - 26-06-2009, 03:06 - Націоналіст 248

Хто міг би підсилити \”Ворсклу\”?

Хто міг би підсилити \”Ворсклу\”?

Міжсезоння у самому розпалі. Команди Прем’єр-ліги в цю коротку перерву намагаються зміцнити свої склади, особливо це стосується учасників Єврокубків. Однак на цьому тлі, полтавська «Ворскла», зазвичай, залишається осторонь трансферів. Хоча на останній домашній прес-конференції наставник біло-зелених Микола Павлов говорив, що в його зошиті повно прізвищ потенційних новачків. Чи то Микола Петрович лукавив, чи то власники «Ворскли» не спішать витрачати гроші. Якби там не було, але полтавська команда залишається поки-що без новачків. А менше ніж за два місці старт в Лізі Європи. Звичайно, до закриття заявкового вікна залишається ще чимало часу, а тому наш сайт вирішив проаналізувати, трохи нафантазувати на тему: «Хто б міг підсилити «Ворсклу»?

Отже, з потенційно вільних, чи які знаходяться в «підвішеному» стані в своїх командах зараз перебувають такі футболісти (не секрет, що політика нашого клубу в останні роки зводиться до запрошення в команду або орендованих футболістів, або вільних агентів).

 

Андрій Конюшенко – захисник.

Владзімір Карицька – півзахисник.

Сергій Сілюк – нападник.

Про захисника Андрія Конюшенка наш сайт уже писав, тому повторюватися не будемо. Звернемо свою увагу на інших двох гравців, які б не завадили полтавському клубу і цілком можливо можуть опинитися в ньому. Владзімір Карицька – вихованець білоруського футболу. На даний момент Володі 29 років. За свій футбольний вік він встиг змінити більше десяти команд, за що його жартома іноді називають ”варягом”. Серед найвідоміших клубів, за які виступав Карицька, значаться словацький ”Ружемберок”, російські ”Ростсельмаш”, ”Сатурн”, ”Аланія”, ”Терек” та українські ”Металург” З, ”Чорноморець”, ”Металург” Д. Півзахисник регулярно викликається до своєї національної збірної, за яку провів близько сорока матчів. Взагалі Карицька креативний півзахисник з добре поставленим ударом. Може вести гру команд. Саме ця якість дуже необхідна нинішній ”Ворсклі”, адже одному Йовану Маркоскі вести за собою партнерів дуже важко. У тих командах, в яких Владзімір грав в Україні, він завжди перебував на лідируючих ролях. З запорізьким ”Металургом” дійшов до фіналу кубка України, з одеситами грав у кубку Інтертото. Тільки от в донецькому ”Металурзі” у нього щось не заладилося. Взимку закінчився контракт з ”Чорноморцем” і Карицька почав пошуки нової команди. Ходили чутки, що тривалий час на нього претендувала і ”Ворскла”, але отримав півзахисника ”Металург”. Там Володя так і не зумів завоювати стабільного місця у стартовому складі, але навіть попри це ніхто не сподівався, що він влітку залишить ”Металург”, адже контракт діє до 2011-го року. В цьому і полягає проблема. Тепер клубу, який забажає бачити білоруського легіонера у своїх лавах, доведеться викласти чималі гроші. А значні фінансові витрати у плани керівництва ”Ворскли”, судячи з усього, не входять. Інший фактор – Карицька легіонер. А Микола Павлов не дуже їх жалує ще з часів своєї роботи в Маріуполі. Виняток становлять гравці, які вже були у ”Ворсклі” під час приходу Миколи Петровича. Але факт залишається фактом – за ініціативи Павлова в Полтаву не було запрошено жодного легіонера. Що тут переважить: реальне бажання підсилитися без сумніву класним виконавцем, чи надії на власний резерв – побачимо вже найближчим часом.

Сергій Сілюк – поки гравець запорізького ”Металурга”. Ще наприкінці минулого чемпіонату, за словами головного тренера запоріжців Олега Луткова, Сергій і його колега по команді Олексій Годін намагалися диктувати свою умови керівництву з вимогами продати їх у інший клуб. За що і були переведені до дублюючого складу. Годін уже перейшов до донецького ”Металурга”, черга за Сілюком?

Сергій – типовий антипод таранного форварда, яким у ”Ворсклі” є Василь Сачко. Його козирями в силу невеличкого зросту (всього 170 см) є висока стартова й дистанційна швидкість та непогана техніка.  Якщо перехід Сілюка до ”Ворскли” відбудеться, то маємо шанс отримати досить перспективну зв’язку форвардів Сачко-Сілюк, які б досить непогано  доповнювали одне одного. Свого часу подібним тандемом був атакуючий дует Кобзар-Мазяр. Взагалі перехід Сілюка видається більш вірогідним, адже, по-перше, він українець, а, по-друге, ще досить молодий (йому всього 24 роки). Та і швидкість в атаці, якої не має полтавська команда з моделлю гри з одним форвардом Василем Сачком додати може. Що ще потрібно перед стартом в єврокубках?

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода