- 05-04-2010, 11:04 - sasa 215

Хто підсилить \”Велику Багачку\”?

Хто підсилить \”Велику Багачку\”?

Минулої суботи на полі в Засуллі зустрічалися футбольні клуби «Лубни» (ця команда, як стало відомо, вкотре змінила ім’я, повернувшись до старої-нової назви) та «Велика Багачка».

Гра для обох команд була першої в сезоні-2010 і мала статус товариської, або, як заведено говорити в певних колах, виставочної. Суперники мали можливість перевірити усіх новачків, у тому числі потенційних. Тому численні заміни стали для звітного матчу нормою життя ―  «Лубни», наприклад, пропустили через поле ледь не три повноцінних склади. Що ж до результату, він, звичайно, не мав суттєвого значення, проте зазначимо, що минулорічний чемпіон, «Велика Багачка», переміг з рахунком 3:1.

Один із співзасновників великобагачанського клубу, його президент Володимир Журавель повідомив кореспондентові «ПС» про зміни у складі команди. Залишили «Велику Багачку» Ігор Миколаєнко, Геннадій Касьян та голкіпер Ярослав Любченко. Через важку травму вибув на невизначений термін лівий півзахисник Костянтин Хижняк. Відкритим залишається питання про те, чи продовжить виступи у клубі кращий бомбардир ліги минулого сезону Олександр Міславський. Водночас великобагачанці отримали гідне поповнення. До дорослої команди перейшли вихованці місцевого футболу, неодноразові призери першості області серед дублерів Денис Соболєв, Юрій Хоменко та Едуард Канюченко. З футболістів зі сформованою репутацією гравцями «Великої Багачки» стали центральний захисник Євген Берун, котрий кілька останніх сезонів виступав у чемпіонаті Білорусії, форвард Анатолій Подробаха, відомий уболівальникам грою у складі ФК «Полтава» в позаминулому сезоні, а також півзахисник атакувального плану Олександр Диндіков, чия футбольна кар’єра пролягала через чималу кількість футбольних клубів України, Вірменії, Узбекистану, навіть Німеччини. За інформацією авторитетного тренера Олександра Єжакова, цей футболіст засвітився у єврокубках у складі вірменського «Бананцу». На цьому формування складу в основному завершене, хоча до початку чемпіонату Полтавщини можливі ще деякі зміни. Що ж до завдань, які керівництво «Великої Багачки» ставить перед футболістами, вони достатньо традиційні: перемога у всіх турнірах і кубках, в яких команда братиме участь.

Анатолій КАРПОВ

Погода