МФК Кремінь - 19-10-2009, 09:10 - sasa 231

Клімов рятує \”Кремінь\” від поразки

Клімов рятує \”Кремінь\” від поразки

Сталь Д – Кремінь – 2:2
Гуторов 67, Кривий 80-пен. – Степанчук 64, Клімов 85.

Кремінь: Чумак, Проненко (Волошин 83), Черномор, Курелєх, Шаповал (Дичко 89), Клімов, Тининик, Собко (Іванов 90), Місяйло (Тимченко 70), Зайко (Сутула 57), Степанчук.
18 жовтня. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 400 глядачів.


  Гості в першій половині матчу більше контролювали м\’яч. До реальних загроз воротам справа, щоправда, не доходила. Але головне, що і суперник не тільки не створив небезпечних моментів, а й не міг відібрати ініціативу у «Кременя». Андрій Місяйло непогано вів гру, не загубився на полі Дмитро Зайко, якому була відведена в цьому матчі незвична роль центрального хавбека. Понад шість кутових подали гості до перерви, хоча б цим позначивши свою перевагу. Ну і як не відзначити класний удар зі штрафного Василя Клімова. Тільки не менш класна гра Святослава Марканича, який в кидку дотягнувся до м\’яча, що летів впритул зі штангою, рятує «Сталь» від неминучого гола.
  Після перерви глядачі були винагороджені великою кількістю голів. Але ще за рахунку 0:0 тепер вже наш воротар демонструє свою майстерність, витягнувши безнадійний м\’яч майже з верхнього кута воріт. На 64-й хвилині матчу Андрій Місяйло з лівого флангу філігранно “вирізав” м\’яч у район воротарського майданчика і найменший з усіх нападників другої ліги Сергій Степанчук головою акуратно запускає «парашут» у ближній кут воріт. Недовго в стані «Кременя» панувала ейфорія. Радісний настрій від взяття воріт розслабив захисників, які допустили технічний брак, подарувавши господарям можливість зрівняти становище. Валерій Курелєх маже повз м\’яча, перебуваючи на лінії штрафного майданчика. Микола Гутуров підхопив м\’яч і без роздумів завдав удару по воротах. М\’яч міг стати легкою здобиччю Романа Чумака, якби не Анатолій Тининик, який з добрих намірів кинувся під удар – рикошет і Чумак вже не в силах допомогти своїй команді. До речі, автор гола повинен був залишити поле за відверту грубість проти Степанчука ще на 38-й хвилині матчу. Але суддя обмежився попередженням. На цьому парад безглуздих помилок від «Кременя» не закінчився. Все починається з того, що Курелєх (нехай молодий футболіст не ображається, що саме на ньому акцентується увага при пропущених м\’ячах, у команді 11 чоловік і всі винні, якщо команда пропускає гол) замість того, щоб просто винести м\’яч подалі від воріт, зрізає його на кутовий. Роман Чумак виграє верхову дуель і вибиває м\’яч за лінію штрафної. Клімову б зіграти простіше і розрядити обстановку. Але такий вже гравець Василь – поки не розбереться з парочкою гравців команди-суперника, не розлучиться з м\’ячем. У підсумку м\’яч втрачено і гравець «Сталі» викочується на побачення з Чумаком. Відчайдушний стрибок голкіпера у ноги суперникові суддею розцінюється як порушення правил. Дмитро Кривий своїм шансом скористався впевнено.
  У «Кременя» на роздуми залишалося десять хвилин. Вистачило і п\’яти. Василь Клімов виправився і за себе і за того хлопця. Надпотужний удар з-за меж штрафного і м\’яч врізається в сітку воріт. Десятий гол кращого бомбардира групи «Б» в 11-ти матчах! Приголомшливий показник. Сергій Задорожний (пам\’ятаєте цього захисника, який грав за «Кремінь» разом з Юрієм Чумаком) – черговий рульовий «Сталі», після другого голу був явно засмучений тим, що сталося. Що ж, у кінці першого кола, підводячи підсумок першій половині чемпіонату, «Кремінь» поставив жирну крапку. Лише одна поразка в 13 іграх – такого результату команда ще ніколи не досягала за час виступів у другій лізі.

Костянтин СИРОТА.

Погода