- 05-10-2010, 02:10 - sasa 214

Колекція золотих нагород

Колекція золотих нагород

У Вінниці завершився чемпіонат України з дзюдо серед молоді (до 23 років), за підсумками якого збірна Полтавщини завоювала найбільше медалей – 7 (5 золотих і 2 бронзові).

ДІВОЧІ СЕНСАЦІЇ

У  змаганнях чоловіків наші земляки вибороли три \”золота\”: Андрій Бурдун (вагова категорія 66 кг), Віталій Попович (81 кг) і Микола Картошкін (понад 110 кг). Дві сенсації у Вінниці, на які звернув особливу увагу головний тренер збірної України Сергій Дуброва, створили дівчата з Полтавщини. У ваговій категорії 57 кг наша землячка Заріна Плієва у двобої за \”золото\” напрочуд упевнено (кидок і утримання) перемогла бронзового призера чемпіонату Європи киянку Шушану Гевондян. А 18-річна полтавка Ольга Мілокумова у фіналі вагової категорії 70 кг перемогла більш досвідчену киянку, дворазового призера європейських чемпіонатів Вікторію Денисенко. Також наші землячки вибороли ще дві бронзові медалі: Ірина Баданіна (48 кг) і Надія Картошкіна (78 кг). Змагання у Вінниці були також відбірковими до молодіжного чемпіонату Європи з дзюдо, який проходитиме у Сараєво (Боснія та Герцеговина) 19-21 листопада. Там, можливо, у складі молодіжної збірної України виступлять всі п\’ять наших земляків – переможців чемпіонату України у Вінниці.

НА ЕТАПІ КУБКА СВІТУ

А тим часом полтавець Геворг Геворгян виступив на етапі Кубка світу, який завершився в Алма-Аті (Казахстан). Наш земляк змагався у ваговій категорії 66 кг. Геворгян відмінно розпочав турнір – він став переможцем однієї з чотирьох підгруп (пул В) і одразу забезпечив собі місце у півфінальному поєдинку. У \”пулі\” полтавець переміг Джінь Жанга (Китай) і Сергія Ліму (Казахстан). Однак у півфіналі наш земляк програв Арашу Міресмалі (Іран), а потім – у схватці за \”бронзу\” полтавець поступився Дастану Ікібаєву (Казахстан). Посівши 5 місце на цьому етапі, Геворг Геворгян зміг набрати 20 залікових очок до загального рейтингового заліку Кубка світу.

Погода