Стрічка новин - 29-10-2016, 04:10 - Націоналіст 484

Колекціонування іграшок

Колекціонування іграшок

Іграшки досить часто є об’єктом для колекціонування. Причому, не тільки у дітей, а навіть і у дорослих. Взагалі кажучи, збирати можна найрізноманітніші іграшки, які об’єднуються якимось абсолютно будь-якою ознакою: м’які іграшки, іграшкові кошенята, іграшки, зроблені з листкового тіста, гумові іграшки (рос. резиновые игрушки) і багато іншого. Деякі з таких подібних колекцій з часом перетворюються на музеї.

Плангонологія – це колекціонування ляльок. Також неймовірно популярною є кіндерфілія, що означає колекціонування іграшкових фігурок з усіма улюбленими кіндер-сюрпризами. У таких випадках об’єктом для колекціонування зазвичай служать іграшки якоїсь певної серії і тематики.

Також існують колекції з іграшок, загальними для яких є фірма-виробник. Наприклад, можна виділити барбіфілію, яка займається колекціонуванням ляльок Барбі, а також всього іншого, пов’язаного з ними, наприклад, аксесуарів, суконь, будиночків та ін. Ще можна виділити такий вид колекціонування іграшок, як легофілія, яка пов’язана зі збором іграшок від фірми Lego. Також поширеним є колекціонування іграшок із серії My Little Pony, які є персонажами однойменного мультфільму.

Як окремий дуже модний і популярний об’єкт колекціонування іграшок в наші дні можна виділити плюшевих ведмедів. Плюшевий ведмідь був і завжди буде одним з найбільш улюблених видів іграшок, хоча і відзначив вже свій столітній ювілей. Можна відзначити, що ці милі ведмежата викликають надзвичайний захват не тільки у дітей, але і у більшості дорослих. Дитяча пристрасть до них цілком з’ясовна, але ж і багато дорослих все життя не розлучаються зі своїм задушевним другом. Можна також відзначити, що на даний момент у всьому світі налічується близько двадцяти музеїв, які присвячені плюшевим ведмедям, а також кілька десятків тисяч людей, які колекціонують їх.

Також цікавим видом є колекціонування новорічних прикрас. Адже насправді існує велика кількість унікальних прикрас, які мають певне значення і свою історію. Як тільки улюблені новорічні іграшки розпаковані зі своїх коробок і повішені на ялинку, в думках з’являються далекі спогади, і відроджується в нас радість колишньої Різдва. Також за допомогою новорічних іграшок ми передаємо кожному наступному поколінню наші традиції свята.

Ну, і останній об’єкт, який ми хочемо згадати в цій статті, це вантажні іграшки, які також називаються старовинними або ретро-іграшками. Колекціонерами прийнято вважати, що такими є випущені в 1930-70-х роках дитячі іграшки. Хоча до цієї категорії часто відносять і сучасні іграшки, які були випущені повністю у відповідності з усіма кресленнями, дотримане забарвлення і упаковка, як в оригіналу. Таке явище є цілком виправданим, так як після досить інтенсивного використання в минулому цих іграшок їх власниками, до нас вони вже дійшли зіпсованими і пошарпаними, а також зі зламаними механізмами. На упаковках з такими сучасними вінтажними іграшками обов’язково пишуть, що вони призначені тільки для колекціонування.

Погода