- 20-11-2016, 05:11 - Націоналіст 158

Коли мотивація знаходиться без грошей

Коли мотивація знаходиться без грошей

«Ворскла»-«Дніпро» 1:2 (1:1)

 

«Ворскла»: Шуст, Дитятьєв, Чеснаков, Сімінін, Кобахідзе, Ткачук (Зарічнюк, 63), Сапай (Пердута, 73), Бартулович, Ребенок, Турсунов, Загорулько (Хльобас, 46).

 

«Дніпро»: Лунін, Сваток, Влад, Лучкевич (Нагієв, 90), Лопирьонок, Адамюк, Ротань, Кравченко, Політило, Кожушко (Вакулко, 81), Луньов.

 

Арбітр: Олександр Іванов (Макіївка)

 

Голи: Турсунов, 26 – Ротань, 28, Лучкевич, 77.

 

Попереджені: Бартулович, 79 – Кожушко, 76.

 

«Ворскла» знову розчарувала. Розчарувала навіть не результатом, не відсутністю гри в  другому таймі. А тим, що програла команді, яка має як мінімум не менші фінансові проблеми й грає фактично молодіжним складом. Хоча вирішальні голи все ж організовувалися більш досвідченими гравцями.

 

Усе найцікавіше в першому таймі відбулося в проміжку з 26-ї по 28-му хвилину. Спочатку Сапай зробив передачу у штрафний майданчик з правого флангу, яку не зміг перервати Аламюк. Чеснаков опинився сам перед воротарем, але переграти того не зміг. М’яч відскочив до Турсунова, якому залишалося просто не влучити в гравців суперника й потрапити в ствір воріт, що Санжар і зробив – 1:0. У цьому епізоді усе міг зіпсувати Загорулько, який кинувся підправляти м’яча, який і так летів у ворота. При цьому нападник знаходився у положенні «поза грою». На щастя, Артур по м’ячу не влучив і суддя вказав на центр.

 

Втім перебували в ролі лідера полтавці недовго. Уже в одній з наступних атак «Дніпро» міцно прихопив господарів у їхньому штрафному майданчику і Ротань на всі сто відсотків використав передачу Влада. Руслан невідпорно пробив низом у дальній кут – 1:1.

 

У перерві Василь Сачко замінив Загорулька на Хльобаса. Але гостроти в атаці це не додало, а зовсім навпаки – її не стало зовсім. Ініціатива поступово повністю перейшла до підопічних Михайленка, які моментами просто «возили» господарів. Не змінили ситуацію й наступні заміни Сачка (полі з’явилися Зарічнюк і Пердута).

 

Перший тривожний дзвіночок для полтавців пролунав на 62-й хвилині, коли надактивний Лучкевич пробивав під поперечку – Шуст був пильним і перевів м’яча на кутовий. Наступна дуель з Лучкевичем завершилася для воротаря «Ворскли» не так вдало. На 77-й хвилині півзахисник «Дніпра», отримавши пас від Ротаня, перекинув Шуста, який, як здалося, надто рано почав виходити з воріт. Богдан намагався дістати м’яча, але лише трохи підкорегував його політ у ворота.

 

Повівши в рахунку гості не сіли в захист, а продовжували атакувати. Тим паче, гра «Ворскли» цьому сприяла. Полтавці виглядали приречено, атакували одноманітно й навіть організувати фінальний штурм не спромоглися. Натомість дніпряни мали збільшувати свою перевагу, але на 84-й хвилині удар Лучкевича прийняла на себе дальня стійка.

 

1:2 – закономірна поразка «Ворскли». Схоже, для більшості футболістів полтавської команди ігровий рік уже закінчився й решта матчів перетворюється на формальність. Нам же залишається чекати зими й сподіватися, що питання існування клубу вирішиться позитивно. Про якісь турнірні завдання, напевне, уже не йдеться.

 

Олександр Данник

Погода