Новини - 22-12-2009, 03:12 - sasa 209

Колишні ворскляни в командах Прем’єр-ліги

Успіхи екс-ворсклян в інших командах.
Колишні ворскляни в командах Прем’єр-ліги

Чимало колишніх футболістів ”Ворскли” виступають нині за команди Прем’єр-ліги. У першій частині поточного чемпіонату 24 футболісти, які виступали за команду Полтави, зіграли за 11 команд вітчизняної еліти.

Найбільше колишніх ворскляни виступають в сімферопольській «Таврії» та ужгородському «Закарпатті». За таврійський клуб стабільно грають: Антон Монахов (16 матчів, 2 голи), Саша Джурічіч (15 матчів), Лакі Ідахор (14 матчів, 3 голи). Крім того, шість матчі в рамці воріт «Таврії» провів Дмитро Стойко. А ось литовський легіонер Андрюс Йокшас останнім часом рідко потрапляє до основи кримчан (2 матчі), проте більш-менш стабільно грає за молодіжний склад команди (6 зустрічей).

У «Закарпатті» на провідних ролях Володимир Браїла (13 матчів, 1 гол) та Валентин Платонов (11 матчів, 1 гол), який, до речі, є капітаном ужгородців. Олександр Зотов провів у першій частині чемпіонаті всього 8 матчів. А ось кращий бомбардир сезону 1999/2000 рр. Володимир Мазяр провів за «Закарпаття» всього один матч (якраз проти ворскляни) і був відрахований Ігорем Гамулою з команди. Якщо вже говорити про полтавський слід в Ужгороді, то за команду виступають два вихованці полтавського футболу. Ігор Тимченко – вихованець «Ворскли», але який так і не зіграв жодного матчу за неї, провів за «Закарпаття» 5 матчів як за основу так і за дубль, і забив по два м’ячі у різних турнірах. Павло Ксьонз, який ще зовсім недавно грав за «Миргород» на першість області, провів 7 поєдинків та забив 1 гол.

У не чужому, для наставника ворскляни Миколі Павлову, «Іллічівці» грає троє колишніх ворскляни. Тут лідером є Адріан Пуканич на рахунку якого 16 поєдинків та 2 забитих м’ячі. Не відстає від свого партнера і Костянтин Ярошенко, який 16 разів з’являвся на полі та забив один гол. А ось Олег Остапенко, як і в «Ворсклі», переважно сидить на лаві запасних. За свій новий клуб Олег провів лише один матч, та й той на Кубок України.

У складі чемпіона України, київського «Динамо» літньо-осінню частину провели двоє колишніх гравців «Ворскли». І обидва – далеко не в основі. І якщо Сергій Кравченко зумів тричі вийти на поле в складі основних складів, до того ж забити один гол, то Еманюель Окодува грав виключно за молодіжний склад, за який провів 6 матчів та забив один гол. Якщо говорити про матчі дублерів, то тут Кравченко був справжнім лідером молодих динамівців – у 6 матчах 5 голів!

У «Шахтарі» вже давно основним голкіпером став Андрій Пятов, тому й не випадково, що із 17 матчів гірників, Андрій провів 15 матчів. А ось Олександр Чижов, який тривалий час заліковував травму, зміг 7 матчів зіграти за основу. Однак нічим особливим похвалитися не може, хіба що вилученням в матчі із «Закарпаттям».

У «Кривбасі» «наших» двоє: Олександр Мелащенко та Сергій Мотуз. Обох наставник криворожан Олег Таран не особливо жалує. Сашко провів 6 матчів за основу, а Сергій – 5. Правда на рахунку Мотуза є один забитий гол. Проте й Мелащенко зміг двічі забити, правда за молодіжний склад.

Карпатівець Сергій Кузнецов у 16 матчах зумів 5 разів вразити ворота суперників. Міг цей показник бути ще більшим, але Сергій в матчі з «Ворсклою» не зумів переграти Сергія Долганського «з точки».

Гаррісон Омоко – темношкірий захисник луганської «Зорі» стабільно виходить в основі, незважаючи на зміни тренерів у луганчан. Наразі у нігерійця 16 проведених поєдинків.

Під орудою теж екс, але вже наставника біло-зелених, Андрія Баля грють Руслан Левига та Павло Ребенок. Руслан стабільно грає за «Чорноморець», а ось з голами у нападника поки туго – нуль забитих. А ось Павло, навпаки, почав забивати. На його рахунку два забитих голи у 15 матчах. Останнім часом перестав потрапляти до основи «Металіста» Сергій Пшеничних (7 поєдинків). Теж саме стосується й нападника «Оболоні» Павла Ониська (2 матчі). Проте Павло більше став грати за молодь пивоварів (7 матчів, 2 голи).

Олександр СТАДНИЧЕНКО, сайт уболівальників «Ворскла».

Погода