Останні новини - 16-05-2011, 06:05 - sasa 208

Колліна три години повчав журналістів

Колліна три години повчав журналістів

У понеділок, 16 травня, в Будинку футболу відбувся семінар для журналістів, які спеціалізуються на висвітленні футбольної тематики. Ведучим семінару став куратор системи арбітражу в професіональному футболі України П’єрлуїджі Колліна.
 
\"Колліна\"Проаналізувавши коментарі вітчизняних теле- і радіокоментаторів, матеріали в пресі, італійський фахівець, за його словами, був стурбований фактами, коли часто-густо представники мас-медіа дають невірне, довільне тлумачення окремих дій рефері. Це дезорієнтує чисельну аудиторію уболівальників, що довіряють інтерпретаціям ЗМІ. У цьому зв’язку Колліна запропонував журналістам найбільш ефективний формат спілкування, котрий, насамперед, сприяє підвищенню їхнього професійного рівня.
 
У прем’єрному спеціалізованому семінарі взяли участь близько сорока журналістів з провідних телекомпаній, газет та інтернет-сайтів. Під час заходу, що тривав майже три години, куратор суддівського корпусу ознайомив присутніх із існуючими рекомендаціями ФІФА та УЄФА щодо тлумачення Правил гри, проілюструвавши їх епізодами з матчів чемпіонату України. Водночас аби краще засвоїти надану інформацію, кожен зі слухачів міг особисто поставити П\’єрлуїджі уточнюючі запитання.
 
Учасники семінару зійшлися на думці, що поглиблення знань з Правил гри, запропоновані Федерацією футболу України у форматі семінару, піде на користь усьому українському футболу і значно підвищить рівень культури вболівання загалом.

 

ФФУ

Погода