Останні новини - 12-02-2010, 06:02 - sasa 339

Коломойський вийшов зі складу акціонерів Ferrexpo

Коломойський вийшов зі складу акціонерів Ferrexpo

Співвласник Приватбанку, бізнесмен Ігор Коломойський вийшов зі складу акціонерів компанії Ferrexpo plc, яка контролює Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат та генеральним спонсором ФК “Ворскла”. Про це сказано в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі.

Контрольована Коломойським компанія Ralcon Commercial продала 2,89% акцій, які в неї залишилися Ferrexpo. В іншого співвласника Приватбанку Геннадія Боголюбова залишилося 3,4358% акцій Ferrexpo. Угода з продажу 2,89% (17 млн. штук акцій) акцій Ferrexpo відбулася 8 лютого.

Цього дня акції компанії котирувалися в середньому по 1,98 фунта стерлінга за акцію, таким чином, оцінна вартість угоди становить 33,660 млн. фунтів стерлінгів, або 52,620 млн. Доларів.

51% акцій Ferrexpo належить компанії Fevamotinico (контролюється депутатом Ради від БЮТ та президентом ворсклян Костянтином Жевагом), 25%+1 акція – RPG Industries (Кіпр). Ferrexpo plс належать 100% Ferrexpo AG (Швейцарія), якій у свою чергу належать 90,9% акцій одного з найбільших виробників котунів в Україні Полтавського ГЗК. Між контрольованими Жевагом і співвласниками Приватбанку акціонерами Ferrexpo plc раніше виникала низка конфліктів, зокрема міноритарні акціонери виступали проти наділення ради директорів Ferrexpo правом на зворотний викуп акцій компанії, а 12 червня 2009 збори акціонерів компанії не підтримали кандидатури Боголюбова й запропонованого в ролі незалежного кандидата голови компанії \”Ренесанс Капітал Україна\” Григорія Гуртового на посаду членів ради директорів. У серпні 2009 Ferrexpo заявила, що Британська Euroclear Nominees (100% контролюється Коломойським) змінила Ralcon Commercial в акціонерах британської Ferrexpo, однак потім віргінська компанія знову стала номінальним власником частки в Ferrexpo, яка належить Коломойському.

“Новини Полтавщини”

Погода