Матчі - 21-07-2013, 11:07 - sasa 304

Команда Сачка демонструє характер

Команда Сачка демонструє характер

У другому матчі сезону Ворскла вириває на останніх хвилинах матчу в Одесі нічию – 1:1.

Чорноморець – Ворскла – 1:1

Протокол

Поки Україна насолоджується походами на стадіон, Полтава нетерпляче чекає першого домашнього матчу. А в другому турі на власні очі “Ворсклу” можна було побачити в Одесі, де учасник кваліфікації ЛЄ екзаменував нову команду Сачка.

Те, що це нова команда, було видно уже по першому туру. Матч проти “Чорноморця” лише підтвердив – Василь Вікторович сміливо втілює своє бачення. По складу: Непогодов у рамці, місце Курилова зайняв Чеснаков, на краях – Сапай (справа) та Пердута (знову зліва). Позиція Даллку в центрі захисту залишається непохитною. Єдиний форвард – Янузі. В півзахисті відбулися зміни: Маркоскі сів глибше до Дедечка, замість пошкодженого Міщенка несподівано з’явився Громов, зліва міцно завоював місце Ребенок, а плеймейкера мав грати дебютант Васілаке.

Гра розпочалася з потужних атак ворсклян. Уже в перші 10 хвилин тричі з-за меж штрафного майданчика пробивав Васілаке, щоправда Безотосний особливо не хвилювався, блокували захисники. А забивати мав Янузі. Після навісу з кутового форвард поцілив у хрестовину. Почин співвітчизника підтримав Даллку. Подача зі штрафного Ребенка і капітан “Ворскли” головою розстрілює штангу.

Захопившись атакою, гості пропустили контратаку. Антонов прострілив уздовж воріт, а ніким не прикритий Рієра спокійно відправив м’яч у порожні ворота. За одеситом не вслідкував Сапай, а Маркоскі підстрахувати не встиг.

“Ворскла” не знітилась і впевнено шукала щастя біля воріт “Чорноморця”. Дедечко головою пробиває над поперечиною, а за кілька хвилин гарматним ударом матрів з 35-ти перевіряє на пильність Безотосного. Лише кутовий.

Не дрімали й господарі. Невпевнена гра на виході Непогодова дозволила Самодіну пробивати головою по залишених воротах – мимо. Васілаке після розіграшу стандарту втрачає м’яч, а Рієра, промчавшись по флангу, міг робити дубль, та не вистачило сантиметрів.

Загалом перший тайм пройшов у видовищних атаках та безкомпромісній боротьбі. Глядачам нудьгувати навряд чи доводилось.

Початок другої половини гри став продовженням футбольного спектаклю. Після кутового бив головою Даллку – знову кутовий. Впритул розстрілював ворота Чеснаков – Безотосний завдяки правильно обраній позиції чітко забирає м’яч. Небезпечний штрафний розігрують ворскляни – удар Дедечка блокують захисники.

Гра команд трішки зав’язла в центрі поля. Напруга боротьби нікуди не поділась, а от гострота моментів трішки пригасла. Стало більше зупинок, фолів, жорстких зіткнень. Поступатися жодним метром газону ніхто не хотів. Першим номером на правах тих, хто поступається в рахунку, грали полтавчани, “Чорноморець” покладав надії на швидкі контратаки.

На 70-й хвилині команди обмінялися моментами. Янузі головою пробив в Безотосного, а з дальнім ударом гравця одеситів без проблем справився Непогодов. Тренери почали вводити свіжі сили. У “Чорноморця” виходить Бакай. Сачко на останні 15 хвилин випускає замість втомленого дебютанта Васілаке Будніка. Євген трішки додав у командній швидкості, відразу провівши пристрілку до воріт. Знову з далекої відстані жахнув Дедечко, Безотосний з другої спроби зафіксував м’яч. На фінальний штурм Громова змінює Кривошеєнко.

На останніх хвилинах “Ворскла” притисла суперника. Буднік подавав штрафний, удар Кривошеєнка в дотик – вище. Уже в доданий час Іван продерся по правому флангу, але віддати точно на партнера не зміг. І цей тиск приніс результат! На 92-й хвилині черговий навіс Ребенка чітким ударом головою замикає Вадим Сапай! 1:1 – закономірний і справедливий підсумок цікавого бойового матчу.

Віталій Сонікссон

Погода