Волейбол - 04-06-2014, 10:06 - sasa 175

Конгрес Федерації волейболу України у Лубнах

Конгрес Федерації волейболу України у Лубнах

Нещодавно вперше у історії України в Лубнах відбувся виїзний звітний Конгрес Федерації волейболу України.

До міста над Сулою з’їхалися делегати з усіх куточків країни, представники обласних волейбольних федерацій. Спочатку було урочисте відкриття всеукраїнського волейбольного форуму, що пройшло у залі засідань виконкому Лубенської міськради. Його вів президент ФВУ Володимир Туровський.

Першим виступив міський голова Олександр Грицаєнко, який привітав всіх присутніх на лубенській землі та коротко розповів про історію древніх Лубен. За ним – один з організаторів і господар волейбольного зібрання Володимир Дорош, голова Федерації волейболу Полтавської області, президент СК «Фаворит» (Лубни). Зі звітом за звітній період присутніх проінформував очільник Федерації волейболу України Володимир Туровський. Зокрема, виступаючий наголосив, що більша частина звітного періоду пройшла в умовах загострення політичної та економічної ситуації в країні, що збільшило негативний відбиток на стані українського волейболу.

Доповідач розповів про підсумки виступів чоловічої та жіночої національних збірних команд з волейболу, виступи українських клубних команд в єврокубках, підсумки волейбольного чемпіонату України у всіх лігах, починаючи з суперліги і закінчуючи аматорським, дитячо-юнацьким волейболом, пляжним і ветеранським волейболом. Делегати Конгресу, яких на цьому зібранні було акредитовано 53, ознайомилися з виконання бюджету ФВУ за 2013 рік і з проектом «Цільової комплексної програми розвитку волейболу в Україні на 2014-2020 роки». Після численних обговорень та доповнень вищезгадана програма була затверджена.

\"Конгрес
Щодо подальших планів роботи, то наголошувалось на збереженні організаційної структури моніторингу та плануванню перспектив подальшого розвитку національного волейболу, продовження роботи по вдосконаленню організаційної структури волейболу, покращенню ефективності діяльності обласних Федерацій, осередків дитячо-юнацького волейболу, більшого залучення спонсорів до фінансування і популяризації цього виду спорту. Наголошувалось, що на українських телеканалах майже відсутня інформація про змагання з волейболу. Над цим теж потрібно працювати, щоб більше журналістів висвітлювали волейбольні чемпіонати і турніри різного рівня.

Підводячи підсумок звітного Конгресу, перед присутніми виступила заступник Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець, п’ятиразова чемпіонка світу з академічного веслування. Вона подякувала всім делегатам за плідну співпрацю, а господарям – за чудове гостинність.

По завершенні лубенського виїзного Конгресу ФВУ була прес-конференція з представниками ЗМІ заступника Міністра молоді та спорту України Ніни Уманець, президента ФВУ Володимира Туровського, віце-президента ФВУ Олександра Бібера, голови ФВО Володимира Дороша.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода