Інтерв'ю гравців, тренерів - 04-12-2012, 01:12 - sasa 370

Костянтин Жеваго: “Революції не буде”

Костянти Жеваго про результати зустрічі представників Прем'єр-Ліги.
Костянтин Жеваго: “Революції не буде”

У понеділок в Будинку футболу відбулася зустріч представників клубів Прем’єр-ліги з куратором вітчизняного арбітражу П’єрлуїджі Колліна. Зустріч, яка за планом повинна була вміститися в двогодинні рамки, вийшла за ці межі і тривала на півгодини більше. Однак зал засідання всі покидали у хорошому настрої і від коментарів не ухилялися. Серед них і почесний президент ФК “Ворскла”  Костянтин Жеваго.

– Мені сподобалася зустріч, і, сподіваюся, що такі зустрічі стануть регулярними, будуть проходити частіше і краще, і, врешті-решт, ми отримаємо результат, – підкреслив Костянтин Валентинович. – Ми не збираємося робити революцію в суддівстві, ми вибрали інший шлях – еволюцію.

– Яке враження на вас справив Колліна?
– Позитивне. Він володіє всіма необхідними знаннями і важелями впливу для того, щоб вітчизняне суддівство відповідало європейським стандартам. Але, зізнатися, мене куди більше цікавить не нинішня ситуація в суддівстві, а те, що буде потім, після того як завершиться співпрацю з Колліною. Яку структуру він вибудує? Чи зможе майбутній комітет забезпечити чесне суддівство, яке відповідає всім стандартам.

– Нинішнє якість арбітражу відповідає цьому?
– Ні. Але повторюся, ми не можемо зробити революцію в цій сфері. Розуміємо, що змінити все за один день неможливо. На це потрібен час, може бути, кілька років. Але я переконаний, що це все прийде.

– Питання про тренера національної збірної піднімався?
– Ні.

Погода