МФК Кремінь - 04-04-2010, 07:04 - sasa 158

\”Кремінь\” не зміг переграти \”Гірник\”

\”Кремінь\” не зміг переграти \”Гірник\”

Чергове дербі команд Полтавщини на біду для кременчуцьких глядачів, які
так довго чекали домашнього матчу своїх улюбленців, завершилося з
нічийним рахунком, який, звичайно ж, не входив у плани «Кременя».


«Кремінь» – «Гірник-Спорт» Комсомольськ – 0:0

Судді: Г. Литвинов (Луганськ), С. Шлончак (Черкаси), В. Шлончак (Черкаська область).
Делегат ФФУ: А. Шуренков (Суми).
«Кремінь»: Олійник, Волошин, Черномор, Борш (Іванов 85), Шаповал, Клімов, Тининик, Коваленко (Зайко 61), Лапа, Кірієнко (Бородін 65), Степанчук (Собко, 53).
«Гірник-Спорт»: Бахметьєв, Слива, Кондрашов, Ткаченко, Порубльов, Дегтяр (Калініченко 31), Бахмач (Полтавець 77), Скляренко, Козлов (Філь 72, Забула 90), Кравченко, Малиночка.
Попередження: Ткаченко, 50, Скляренко 67, Порубльов 79, Кравченко 82.
3 квітня. 15.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 3500 глядачів.

Про протистояння Юрія Чумака та Сергія Мурадяна в даному випадку не
йшлося. Як сказав Сергій Варкесович перед матчем: «Це моя робота, і про
принцип тут не йдеться». Йому вторив і Юрій Олександрович, який
стверджував, що «поза великим футболом вони живуть спільними інтересами,
виступаючи за одну і ту ж команду ветеранів. У другій лізі кожен має
вирішувати свої питання».

Юрій Чумак, головний тренер «Кременя»: – Шапкозакидального настрою перед грою з земляками у нас немає. Є величезне бажання порадувати наших уболівальників хорошою грою і позитивним результатом.
Сергій Мурадян, головний тренер «Гірника-Спорт»: – У нас молода не зіграна команда. У перших турах нам будуть протистояти всі команди з першої «п\’ятірки». Це якраз той випадок, який дасть можливість моїм гравцям проявити свої кращі якості і можливо потрапити на олівець селекціонерів команд першої та вищої ліг.

З перших хвилин господарі позначили свої претензії на перемогу затяжним штурмом воріт суперника. На вістрі атаки господарів були висунуті відразу три гравці. У перші п\’ять хвилин «Кремінь» подав кілька кутових і надалі, не знижуючи темпу, продовжував шукати шляхи до воріт «Гірника-Спорт», грунтовно змінивши склад у міжсезоння. Захисники гостей нерідко порушували правила поблизу свого штрафного, але господарі нічого істотного з цього витягти не могли. Більше того, голкіпер «Гірника-спорт» вкрай рідко вступав у гру. Його партнери по команді досить організовано оборонялися, і це було головним завданням для «Гірника-Спорт», принаймні до перерви. Лише за кілька хвилин до перерви господарі зуміли прорвати оборону суперника, проте м\’яч у сітці так і не опинився. Дмитро Волошин, увірвавшись в штрафну, встигає підсікти м\’яч над воротарем, який вискочив назустріч і вже буквально на лінії воріт шлях м\’ячу перегородив Ігор Порубльов. У час, що залишився, два небезпечні удари Волошина і кращого бомбардира ліги Василя Клімова ледь не досягли мети.

Після перерви Чумак робить кроки для посилення атаки, випускаючи одного за іншим гравців атакуючого плану. Але, на жаль, очікуваного ефекту це не принесло. Хоча «Кремінь» і створив кілька гольових моментів біля воріт Андрія Бахметьєва. Але треба зазначити, що й суперники доставили чимало клопоту обороні «синьо-білих». Найбільш помітними фігурами в команді Мурадяна цього дня були Роман Малиночка, що влучив у поперечину на 52-й хвилині матчу, Сергій Кравченко, який має спринтерську швидкість, тільки своєчасний вихід з воріт Андрія Олійника в кінці матчу завадив форварду завершити свій прохід точним ударом і Валерій Скляренко, який непогано справляється з обов\’язками організатора атак.

Ну а тепер про втрачені моменти «Кременя». Ледь не перша атака після перерви дозволила Сергію Степанчуку вийти один на один з голкіпером і пробити з усієї сили прямо у воротаря. У свою чергу Дмитро Волошин не дає пробити Богдану Козлову, який отримав м\’яч у районі воротарської. На 57-й хвилині Руслан Борш, який перекваліфікувався з нападника в центрального захисника, потрапляє м\’ячем у поперечину. Потім у складі господарів пішли заміни, і гра вже втратила свій колишній блиск.

Безсумнівно, гості в цій грі здобули очко, а ось господарі, що теж ні в кого не викликає сумнівів, втратили два.

Валерій ЗУБЕНКО
МФК \”Кремінь\”

Погода