Новини - 21-07-2015, 12:07 - sasa 132

\”Кремінь\” сенсаційно виграв етап чемпіонату країни з автокросу

\”Кремінь\” сенсаційно виграв етап чемпіонату країни з автокросу

Найдосвідченіший майстер автокросу України Костянтин Бородавченко з Кременчука останнім часом постійно завойовує медалі чемпіонатів країни в особистих першостях – це вже не є новиною для наших земляків. А ось те, що кросмени команди \”Кремінь\” (Кременчук) перемогли у командному заліку на 3-му етапі чемпіонату України з автокросу на легкових автомобілях (дивізіон І), стало справжньою сенсацією у світі українського автокросу.

Тим більше, що свою перемогу \”Кремінь\” здобув у Дніпропетровську на трасі \”Дніпро-Крос\”, випередивши місцеву команду \”Elita Sport\” (Дніпропетровськ). Кременчужани набрали 50 командних очок. Тут \”Кремінь\” виступив практично у форматі… збірної України. Костянтин Бородавченко (Кременчук) переміг на 3-му етапі у класі 8 (це – 18 очок до скарбниці \”Кременя\”), Євген Чернявський (Харків) став переможцем етапу у класі автомобілів 7-Н (він приніс до скарбниці \”Кременя\” найбільше – 32 очка). Іван Половинкін (Маріуполь) переміг у класі 7-А, але він не набрав командних очок для \”Кременя\” – через мінімальне представництво конкурентів у цьому класі. Але й заліку двох кросменів – Бородавченка і Чернявського вистачило для того, щоб \”Кремінь\” випередив команду з Дніпропетровська, троє кращих гонщиків з якої у загальній сумі командних очок набрали 47 пунктів (на 3 менше, ніж \”Кремінь\”). Саме у цьому й полягала найголовніша сенсація командного заліку 3-го етапу, адже двоє кросменів \”Кременя\” виступили у своїх класах так потужно, що змогли випередити за своїми балами трьох гонщиків місцевої команди. Причому, на їхній же рідній гоночній трасі!

Також у Дніпропетровську Костянтин Бородавченко у класі 12 фінішував на 4-му місці.

Разом з гонщиками на легкових автомобілях на 3-му етапі чемпіонату країни змагалися й гонщики на автомобілях багі. У першості серед учасників ІІІ дивізіону (ІІ залікова група) полтавка – кандидат у майстри спорту Марина Полтавцева у протистоянні з 10-ма хлопцями фінішувала на 6-му місці.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода