- 26-07-2015, 10:07 - sasa 171

Кубок Полтавщини розіграють Савинці та Глобине

Кубок Полтавщини розіграють Савинці та Глобине

Відбулися півфінальні поєдинки розіграшу Кубка Полтавщини з футболу. До фіналу, гадаємо, вийшли одні з найсильніших команд області.

«Динамо» (Решетилівка) – «Олімпія» (Савинці) – 0:1

Цей напружений півфінальний поєдинок міг завершитися перемогою будь-якої команди. Але більше пощастило чинному володарю обласного Кубка-2014 савинській «Олімпії» з Миргородщини. Єдиний і переможний гол на 64 хвилині у ворота суперника провів кращий нападник чемпіонату області Сергій Гриценко. Він і вивів олімпійців тренера Володимира Гришка до головного фіналу кубкових змагань.

«Фортуна» (Кейбалівка) – ФК «Глобине» – 1:2

Один із лідерів чемпіонату Полтавщини серед першолігових команд приймав найсильнішу за складом, на мою думку, вищолігову глобинську команду. Вона здатна поборотися за найвищі місця чемпіонату і розіграшу кубка області. І це підтвердилося у Пирятині.

Взагалі ж, другий півфінал пройшов набагато цікавіше від першого. На початку матчу, який судив головний його арбітр Олег Дробітько, були стовідсоткові голеві моменти в обох сторін, але опоненти цим не скористалися. На 11 хвилині зустрічі гості залишаються у меншості – за грубу гру червону картку заслужено отримав Олександр Мироненко. Наприкінці першого тайму після чудового прострільного пасу ударом головою забиває м’яча ветеран пирятинського футболу Андрій Медяник – 1:0.

Зовсім за іншим сценарієм розпочалася друга сорокап’ятихвилинка. Буквально на 46 хвилині збивають у штрафній глобинця Кирила Смирнова і пенальті чітко виконує Максим Кулька. Через дві хвилини після чудової передачі того ж Максима Кульки переможний гол проводить Кирил Смірнов – 2:1. На останніх доданих хвилинах глибинці могли забити ще одного м’яча, але Дмитро Куімов, вийшовши «сам на сам» не зміг обіграти голкіпера господарів. Глибинці заслужено вийшли до фіналу, де зустрінуться з свинською «Олімпією».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода