- 13-08-2015, 08:08 - sasa 177

Кубок світу зі стрільби: синдром \”останніх серій\” полтавців

Кубок світу зі стрільби: синдром \”останніх серій\” полтавців

У місті Габала (Азербайджан) наближається до завершення черговий етап Кубка світу зі стрільби, на якому у складі збірної України виступає ціла група представників Полтавщини.

Першою серед наших земляків завершила свої виступи Вікторія Сухорукова (Полтавська-Донецька обл.), яка сьогодні, 13 серпня, фінішувала на 47-му місці у кваліфікації (56 учасниць) у стрілецькій вправі – гвинтівка, 50 метрів, з трьох позицій (з коліна, лежачи, стоячи) з результатом – 575 очок. Напередодні, 12 серпня, в елімінації (98 учасниць) Вікторія Сухорукова також вибила 575 очок. Але у кваліфікації вона могла виступити значно краще, якби не остання серія (10 пострілів) – у стрільбі стоячи – в якій вона мала найгірший свій результат – 91 очко. Перед тим – у стрільбі з коліна – у першій серії кваліфікації вона вибила 97 очок, у другій – також 97 очок, у стрільбі лежачи – у першій серії 99 очок, у другій – 97 очок. У стрільбі стоячи у першій серії – 94 очка, у другій, заключній серії змагань – лише 91 очко.

Сьогодні ж, 13 серпня, у Габалі, у цій же стрілецькій вправі – з трьох позицій – серед чоловіків виступили наші земляки – заслужений майстер спорту Юрій Сухоруков (Полтавська-Донецька обл.) та майстер спорту міжнародного класу Андрій Сировня з Комсомольська. Це був перший день змагань у цій вправі – елімінація (118 учасників) – під час якої представників Полтавщини також спіткав синдром \”останньої серії\”.

Юрій Сухоруков у підсумку посів 30-е місце з результатом – 1161 очко, він мав би кращий результат, якби не \”змазав\” свою останню серію у стрільбі стоячи, в якій його результат був найгіршим – 91 очко. Андрій Сировня був 66-м за підсумками елімінації з результатом – 1150 очок, стрілець із Комсомольська у своїй останній серії також мав результат – 94 очка. Й інший представник збірної України – Сергій Куліш, який був 40-м в елімінації (1159 очок) також саме в останній серії мав найгірший результат – 92 очка.

Кращим в елімінації у стрільбі із трьох позицій виявився снайпер з Китаю Зічень Хью – 1178 очок. Завтра, 14 серпня, вже у кваліфікації (58 учасників) виступлять двоє українців – наш земляк Юрій Сухоруков і Сергій Куліш. А ось Андрію Сировні у стрільбі з трьох позицій, на жаль, не вистачило лише 3-х очок, щоб з елімінації пробитися до кваліфікації, в якій визначатиметься вісімка фіналістів у цій стрілецькій вправі на цьому етапі Кубка світу.

Катерина БАБИЧ

Погода