ФК Полтава - 05-08-2012, 01:08 - sasa 159

Курочка по зернятку

Курочка по зернятку

\”Геліос\” (Харків) – ФК \”Полтава\” – 0:0
ФК Полтава: Романенко, Одинцов, Даценко, Кучеренко, Цапій, Обревко (Нурідінов, 80), Бідненко (Козоріз, 73), Безсалов, Степанишин (Сагайдак, 69), Зеленеиіч (Сірик, 71), Івашко

Для \”Полтави\” у першій лізі \”Геліос\” є самим знайомим суперником. Регулярно в міжсезоння команди грають між собою товариські матчі, але, зрозуміло, вони не йдуть ні в яке порівняння з іграми офіційними. Матч проводився на новій арені \”сонячних\”, так що поле було новим, як для господарів, так і для гостей.

 

Перевага харків\’ян була помітною у перші 15 хвилин тайму. Уже на 2-й хвилині господарі заробили небезпечний штрафний, потім були і удари по воротах і гострі простріли. А закінчився стартовий штурм тим, що м\’яч після розіграшу штрафного потрапив у сітку, але судді зафіксували положення \”поза грою\” у Корольчука. Через хвилину міг відзначитися Батальський, однак, обдуривши Романенко, він не влучив у порожні ворота і Кучеренко розрядив ситуацію. Романенко ж емоційно порекомендував польовим гравцям прокинутися.

 

Після перерви \”Полтава\” стала діяти більш активно в атаці і практично відразу Івашко міг забивати. Але м\’яч після флангової передачі Обревко летів трішки вище, ніж було потрібно для точного завершального удару. \”Геліос\” відповів ударом Батальського.

Після цього пристрасті почали розпалюватися. Мало того, що погода – пекло, матч почався за температури 37 градусів. Спекотно всім, в тому числі і господарям, хоч вони і \”сонячні\”. Так ще й на поле то там, то сям стали виникати локальні конфлікти. Причому між Сидоренком і Івашкмо сутички тривали до самого фінального свистка. Сидоренко активно напрошувався на другу жовту, але арбітр його раз за разом прощав.

 

Відзначитися міг Івашко, його удару головою забракло точності. Коли ж він після прострілу зліва пішов у боротьбу, то це так обурило Сидоренка, що він спробував головою вдарити нашого нападника в обличчя. Це, що не заслуговувало на попередження? Нехай навіть обом футболістам. А у господарів все заміни до цього часу проведені. Видалити воротаря? Суддя це прекрасно розумів, тому постарався помирити футболістів.

Гра закінчувалася на зустрічних курсах. Але, якщо атаки \”Геліоса\”, як правило, закінчувалися втратами м\’яча в середині поля, то біля воріт Сидоренка було спекотно. Удари Сірика, Нурідінова воротар відбив. Потім Нурідінов вивів Сірика сам на сам, але Сидоренко скоротив кут обстрілу і не дозволив Сірику проштовхнути м\’яч під ним. Переможний гол міг забити знову ж Сірик і Сидоренко б не виручив, але м\’яч після його удару просвистів над поперечиною.

 

У підсумку нічия, але зовсім не мирна. Господарів вона явно не влаштувала, а \”Полтава\”, набравши очко, теж могла розраховувати на більше. Але не будемо гнівити Бога. Все до скарбнички, а вже рахувати будемо пізніше.

Погода