Футзал - 23-01-2011, 03:01 - sasa 241

Квартет переможців вже відомий?

Квартет переможців вже відомий?

Відкритий чемпіонат ПЗМС. Вища ліга. 13 тур

Розсошенці – Чайка – 4:3 (Таран-2, Подробаха, Г.Касьян – В.Тевіков, Олійник, Кривошапка), Стріт – Алегро – 12:4 (Ю.Котенко, Устенко-3, Волошко, Кулик-2, Коваленко-5 – Задоя, Мірошниченко, Саєнко, Жила), ПЗМС-1 – Севілья – 4:2 (Піддубний-2, Дубницький, Кальченко – Жарий-2), Дальні острови – Андріївка – 3:4 (С.Усаковський, Ю.Усаковський, Поліщук – Ансупов, Ніколаєнко, Микійчук, Зіпунніков), Нове життя – Інтерно – 12:7 (Шостак, Попов, О.Ротань, Мелащенко-4, Місяйло-2, Кравченко, Найбулаєв, Семенов – Передерій-3, Супруненко, Чамара-2, Лубенець), Зефір-ПластиКом – Зеніт – 4:1 (Перцюх, В.Бараннік, Богомаз, Філь – Іванченко)

Якби перед початком турніру хтось сказав, що після тринадцяти ігрових днів у вищій лізі відкритого чемпіонату заводу медичного скла з футзалу лідируватиме колектив з “Андріївки”, то я відверто б здивувався. Звісно, якщо б попереду було “Нове життя”, то я сприйняв би це більш спокійно, адже колектив укомплектований виконавцями, які свого часу побачили на своєму футбольному шляху чимало. Тому такий результат був би цілком прийнятний. Але лідерство іншого колективу з Машівського району – однозначно сенсація попереднього етапу. Команда, яка у минулій першості спромоглася лише замкнути чільну вісімку, у нинішньому розіграші приємно порадувала своїх прихильників. У першому колі від “Андріївки” постраждали признані фаворити – “Розсошенці”, “ПЗМС-1”, двох поразок зазнав “Зефір-ПластиКом” та що й говорити, якщо андріївці не по-сусідськи повелися навіть зі своїми земляками з “Нового життя”. Єдиної поразки команда зазнала лише від “Дальніх островів”. Та прикра поразка з рахунком 1:5 вказала Микійчуку і компанії на помилки. Як виявилося з часом були зроблені правильні висновки. А у п’ятницю “Андріївка” мала шанс в очній зустрічі взяти реванш у свого кривдника.

Матч лідерів першості зібрав повні трибуни. На жаль, з невідомих причин у складі островитян були відсутні Кабаненко та Косенко. А про давно обіцяних Мансурова та Москвичова годі й говорити. Хоча поява останнього найближчим часом не виключена. Через скрутну фінансову ситуацію донецький МФК “Шахтар” знявся з чемпіонату України, а головним тренером неодноразових чемпіонів нашої країни був саме Ігор Москвичов. Таким чином у екс-наставника з’явиться більше вільного часу і можливо заповнити цю прогалину він захоче саме участю у полтавських баталіях. Як то кажуть, поживемо-побачимо.

Щодо самої гри, то команди розпочали матч з розвідки. Кращими в перші хвилини завдяки швидким контратакам виглядали андріївці, а от їх суперник як завжди більше віддавав перевагу довгому контролю м’яча. Першими за такої гри, у доброму розумінні, нерви не витримали у “Андрївки”. Швидка атака правим флангом закінчилася прострілом у штрафний майданчик, де Ніколаєнко переправив м’яч у ворота. Раділа команда десь з півхвилини. Приблизно стільки знадобилося “Дальнім островам”, щоб зрівняти рахунок. М’яч на рахунку Поліщука. А ще за п’ять хвилин Сергій Усаковський виводить свою команду вперед. Саме за такого рахунку команди пішли на перерву. Друга половина розпочалася з масованих атак “Андріївки”. Перші п’ять хвилин островитяни повністю були закриті на своїй половині, лічені рази переходячи центр поля. Андріївці вдало скористалися з територіальної переваги, про що свідчить гол Микійчука на 33-й хвилині. Отримавши моральну перевагу, лідер чемпіонату одразу проводить ще дві класні атаки. Першу, після сольного рейду вдало реалізував Зіпунніков, а от через пару хвилин він же з близької відстані примудрився влучити у поперечину. Розплата наступила за п’ять хвилин до закінчення матчу. Грубою помилкою захисту суперника скористався Юрій Усаковський. За нічийного рахунку на табло був паритет між командами і по фолам – 5:5. Тобто будь-яке наступне порушення правил з тієї чи іншої сторони каралося б десятиметровим штрафним ударом. Тут більше пощастило “Андріївці”. Вони заробили це таке бажане шосте порушення і Ансупов за дві хвилини до сирени приніс своїй команді перемогу.
Поразкою “Дальніх островів” вдало скористався “ПЗМС-1”. Хоча їхня гра проти “Севільї” складувалася не на користь господарі майданчику. Двічі по ходу зустрічі їм довелося відіграватися після дублю Жарого. Проте зібравши волю в кулак, зелено-білі вирвали таку бажану перемогу 4:2.

Важко довелося й чинному чемпіону. “Розсошенці” довели свою перевагу над “Чайкою” лише під занавіс зустрічі 4:3. Продовжує наполегливо чіплятися за шанс зіграти у півфіналі “Зефір-ПластиКом”. В останньому матчі чемпіон 2009 року впевнено переміг “Зеніт”. Команди довго придивлялися один до одного, а рахунок було відкрито аж на вісімнадцятій хвилині. Голом у ворота Крупніченка відзначився Іванченко. Однак зенітівцям у кінці тайму не вистачило концентрації, коли впродовж хвилини Богомаз спочатку зрівняв рахунок, а Василь Бараннік за двадцять секунд до перерви ударом у дев’ятку дозволив своїй команді піти на відпочинок з мінімальною перевагою. У середині другого тайму голи Філя та Перцюха довели рахунок до 4:1 і переможця гри було практично визначено. Міг “Зеніт” пропустити ще через перебір фолів. Однак Крупніченко пробив з десятиметрової позначки повз ворота.

Турнірне становище:

М Команда І В Н П М’ячі О
1 ФК
Андріївка
14 12 1 1 81-45 37
2 ПЗМС-1 13 10 2 1 69-26 32
3 Нове
життя
13 10 1 2 75-52 31
4 Дальні
острови
13 9 2 2 89-30 29
5 Розсошенці 13 8 0 5 50-37 24
6 Зефір-ПластиКом 13 7 1 5 63-37 22
7 Зеніт 14 4 2 8 47-56 14
8 Інтерно 13 3 2 8 56-59 11
9 Стріт 13 3 2 8 50-62 11
10 Чайка 13 3 1 9 31-51 10
11 Севілья 13 2 0 11 29-55 6
12 Алегро 13 1 0 12 26-160 3

Погода