- 06-05-2013, 05:05 - sasa 242

Лідер у нокауті

Лідер у нокауті

ФК «Полтава-2-Карлівка» (Полтава) –  «Шахтар-3» (Донецьк) – 4:1 (3:1)
5 тур. 04.05.13 р., 16.30. м. Карлівка, стадіон «Машинобудівник». 1000 глядачів, + 27 Со.
Голи: Лубенець (10 хв., 33 хв.), Коваленко (14 хв.), Пономаренко (90+3 хв., з пен.) – Скоблов (40 хв.).
Арбітр: Олег Пенюшин (Одеса).
Асистенти арбітра: Тарас Семанюк (Івано-Франківськ), Олександр Дєдов (Сімферополь).
4-й арбітр: Олег Говтвяниця (Полтава).
Інспектор: Юрій Ісаєв (Запоріжжя).
ФК «Полтава-2-Карлівка»: 1.Вітів, 24.Зозуля, 8.Тарганчук, 3.Поляниця, 4.Голованьов, 7.Коваленко (27.Масюк, 78 хв.), 17.Ничипорук (15.Полуницький, 77 хв.), 22.Добрянський (6.Пономаренко, 51 хв.), 18.Синьогуб, 9.Лубенець – кап. ком. (11.Обревко, 73 хв.), 26.Фоміч (21.Гриценко, 85 хв.).
Запасні: 66.Яковченко, 2.Плієв.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
«Шахтар-3»: 1.Філіпенко, 2.Доронін (14.Шишка, 62 хв.), 3.Глушицький, 4.Русанов, 5.Кравченко, 6.Іванісеня, 7.Багдасаров, 8.Скоблов – кап. ком., 9.Безбородько (18.Акімов, 46 хв.), 10.Болбат (15.Ковалець, 72 хв.), 11.Мішенін (16.Гончар, 73 хв.).
Запасні: 12.Іванов, 13.Іоша, 17.Шевчук.
Головний тренер: Сергій Ковальов.
Попередження: Тарганчук (39 хв.), Вітів (40 хв.), Обревко (80 хв.) – Багдасаров (45+1 хв.),  Мішенін (64 хв.), Іванісеня (69 хв.).
Вилучення: Іванісеня (90+2 хв., повторне попередження).

У переддень великого свята Христового Воскресіння ще одне свято місцевим уболівальникам, яких на трибунах затишного стадіону «Машинобудівник» зібралося більше тисячі, подарували гравці ФК «Полтава-2-Карлівка». Після п’яти нічиїх поспіль (враховуючи й останню гру першого етапу проти кременчуцького «Кременя») підопічні Андрія Зав’ялова, нарешті, перемогли. І не просто перемогли, а нокаутували лідера групи, одного із претендентів на вихід до першої ліги – резервістів донецького «Шахтаря».

Интернет-магазин sport-shop предлагает мужскую, женскую и детскую одежду: куртки,  пуховики, кросовки new balance, ботинки merrell, рюкзак jack wolfskin,  мужское и женское термобелье. Все это и многое другое вы найдете только у нас!

Донеччани були помітні лише на старті зустрічі. На 2-й хвилині Ігор Вітів упорався з потужним ударом зі стандарту метрів із двадцяти Дмитра Скоблова, а вже через хвилину якимось дивом, витягнувшись «в струну», врятував свої ворота після того, як помилився Владислав Тарганчук, дозволивши Денису Безбородьку опинитися одному в штрафному майданчику. В цьому епізоді нагадала про себе травма, отримана в попередньому матчі у Кременчуці, тож, на бровці вже активно розминався Дмитро Яковченко. Але досвідчений воротар не міг залишити поле в такій відповідальній грі. Варто зазначити, що небезпечних моментів біля наших воріт більше не виникало. І все ж, Ігор Вітів ще до перерви двічі опинявся в епіцентрі подій, набравши два бали за системою «гол+пас».

Господарі ж, виконуючи настанови тренерів, з перших хвилин не дали «розгулятися» швидким гірникам, і ще до перерви вирішили долю матчу. Як і подобає капітану команди, розпочав розгром гірників Максим Лубенець, який на 10-й хвилині після точної передачі від воріт Ігоря Вітіва майстерно метрів із чотирнадцяти перекинув м’яча через голкіпера гостей, що вийшов на перехоплення. Вже через чотири хвилини триходівка Вітів-Добрянський-Коваленко завершилася влучним ударом останнього у дальній нижній кут. Повними господарями на флангах були Олег Синьогуб (зліва) й Єгор Коваленко (справа), чиї прострільні передачі постійно тримали в напрузі захисні редути гірників. Як завжди, «терзав» оборону суперників Ігор Фоміч. На 24-й хвилині після виконання Олегом Синьогубом чергового стандарту Єгор Коваленко головою «вирізав» м’яч у дальню «девятку» – на жаль, трохи вище воріт. Не менш красивим у виконанні полтавців було  третє взяття воріт на 33-й хвилині. Ігор Фоміч, пройшовши правим флангом, виконав простріл в район воротарського майданчика гостей, куди першим устиг Максим Лубенець, який у падінні, замкнувши передачу партнера, оформив «дубль» (до речі, два м’ячі в одному матчі капітан полтавців уже забивав іншій команді з Донеччини – у поєдинку 14 туру у ворота «Макіїввугілля»). А потім був необов’язковий гол у ворота господарів на 40-й хвилині. Майже з лінії штрафного майданчика гірники дістали право на стандарт, виконуючи який Дмитро Скоблов поцілив у нижній лівий від воротаря кут.

У другому таймі гості дещо активізувалися, але не надовго. Карлівчани досить швидко перевели гру в своє русло й, зігравши грамотно в усіх лініях (практично безпомилково!), контролювали гру до фінального свистка. Не використали вони й дві 100-відсоткої нагоди для взяття воріт. На 51-й хвилині Ігор Фоміч із п’яти метрів ударом головою перевірив на міцність штангу, а на 56-й – Андрій Поляниця, який прибіг на розіграш чергового кутового, з близької відстані (також головою) пробив вище воріт. А в уже компенсований арбітром час Олександр Пономаренко з пенальті (в цьому моменті за друге попередження був вилучений Дмитро Іванісеня) встановив остаточний рахунок матчу – 4:1 (до речі, Олександр двічі виконував вирок арбітра, який щось угледів під час першої спроби, але й друга також виявилася вдалою).

У короткому коментарі після завершення поєдинку наставник гірників Сергій Ковальов високо оцінив гру господарів, акцентуючи увагу на тому, що їхня перемога є цілком заслуженою.

Після цієї перемоги ФК «Полтава-2-Карлівка», маючи кращу, ніж у свердловського «Шахтаря», різницю забитих і пропущених м’ячів, перемістився на третю сходинку турнірної таблиці (суперники набрали однакову кількість очок – по 51-му).

Стартовий поєдинок другого кола наші земляки знову проведуть удома. У суботу, 11 травня, до Карлівки завітає один із лідерів групи – головківський «УкрАгроКом». Початок гри о 17.00.

Прес-служба ФК «Полтава-2-Карлівка»

Погода