- 08-04-2014, 04:04 - sasa 118

Лідирує Фаворит

Лідирує Фаворит

Спортзал «ПЗМС» обласного центру три ігрових дні збирав численних любителів волейболу на поєдинки кращих чотирьох волейбольних команд України, які вели боротьбу у першій фінальній четвірці за нагороди 23 за ліком чоловічого чемпіонату країни.

У Полтаві вели боротьбу лубенський СК «Фаворит», сумський «Хімпром», «Кримсода» (Красноперекопськ) і «Локомотив» з Харкова. На урочистому відкритті змагань присутніх привітав голова обласної Федерації волейболу, президент СК «Фаворит» Володимир Дорош, який побажав командам успіху, порадувати вболівальників високоякісним волейболом і резюмував, що не зважаючи на такий складний час, всі повинні не залишати без підтримки цей прекрасний вид спорту – волейбол.

У перший ігровий день лубенський «Фаворит» при підтримці численних трибун (до речі, щодня з Лубен до Полтави курсував автобус з уболівальниками міста, – інформує implant dentar chisinau) здобув вольову перемогу 3:1 над сумською командою – 14:25, 25:13, 25:20 і 25:20. На другий день лубенський «Фаворит» здобув історичну перемогу над харківським «Локомотивом» з рахунком 3:1 (27:25, 25:20, 22:25, 25:21). Приємний коментар Володимира Дороша:

Наразі можу сказати із впевненістю, що моя мрія здійснилася. Саме про таку професійну команду, яка віддається на майданчику до останнього, я мріяв, коли створював цей клуб. На перемогу над «Локомотивом» я чекав десять років. Коли я говорив, що прийде час і ми здолаємо цю відому топ-команду і боротимемось за чемпіонство, в багатьох людей це викликало іронічну посмішку. А зараз наші волейболісти доводять, що це цілком реальні речі…

Третього ігрового дня «Фаворит» несподівано поступився «Кримсоді» з Красноперекопська з рахунком 0:3 ((21:25, 21:25, 23:25). Завдяки тому, що в іншому матчі харківський «Локомотив» переграв сумський «Хімпром» з рахунком 3:2, наші волейболісти залишилися на першій позиції, маючи в активі шість очок. Добре проявила себе на майданчику протягом трьох ігрових днів вся команда – Станіслав Корнієнко, Пилип Гармаш, Віталій Сухінін, Віталій Осадца, Дмитро Сухінін, Євген Бойко, Юрій Паласюк.

Технічні результати інших фінальних протистоянь: «Кримсода» – «Хімпром» 1:3 (25:19, 18:2, 18:25, 21:25) «Локомотив» — «Кримсода» 3:1 (21:25, 25:15, 25:14, 25:23), «Локомотив»- «Хімпром» 3:2 (25:15, 25:22, 21:25, 26:28, 16:14).

Коментар головного тренера СК «Фаворит» Руслана Рубана:

– Попри все, виступом команди я задоволений. Із-за того, що ми програли «Кримсоді», не можна робити негативні висновки. Скажу чесно: дуже було важко. Психологічно гравці довго чекали цієї перемоги над «Локомотивом», налаштовувались на гру. Я не можу сказати, що сьогодні вони не хотіли виграти. Я навіть по собі бачу інший настрій. По-перше, ми втомлені психологічно й фізично. Ми відіграли обидва матчі одним і тим же складом. Можливо сьогодні потрібно було раніше поставити тих, хто свіжіший. Просто хлопці сказали, що готові, але по ходу виявилося, що все потрібно міняти. Приємно, що після першого туру ми на першому місці не з таким великим відривом, як би нам хотілося. Але є такий вислів: «Ігри виграються не в дербі, а в маленьких матчах». Хоча тут таких немає. Але для нас «Хімпром» і «Локомотив» виявилися більш принциповими. Я задоволений командою, видно, що ми підійшли у хорошій фізичній формі. Все було добре, претензій немає ні до кого. Прекрасна підтримка уболівальників протягом усіх трьох днів, це просто «супер»!..

Перемога «Кримсоди» над лубенцями, які до цього очки не втрачали, вкрай заплутала ситуацію у боротьбі за чемпіонський титул. Такий розклад на фініші чоловічого чемпіонату складно згадати, тим воно і цікавіше. Отже, на сьогодні команди-фіналісти вишукувалися в шеренгу з відстанню друг від друга в одне очко: «Фаворит» – 6, «Локомотив» – 5, «Хімпром» – 4, «Кримсода» – 3. За два тижні другий етап фіналу, який, швидше за все, пройде у Харкові, розставить усі крапки над «і». Тут боротьба буде вестися до останнього поєдинку, адже кожна гра, кожна партія, кожний блок чи подача вимірюється тепер як «золотими» для всіх чотирьох фіналістів. Але ми побажаємо перемоги лише нашим фаворитівцям, адже лубенці, пройшовши тернистий шлях на основному етапі чемпіонату-2013-2014 з відривом у 9 очок від найближчого конкурента, нагороди найвищого ґатунку цілком заслужили!..

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода