- 30-07-2015, 02:07 - sasa 155

Легкоатлети Полтавщини виходять до фіналів чемпіонату України

Легкоатлети Полтавщини виходять до фіналів чемпіонату України

Сьогодні, 30 липня, у Кіровограді стартував чемпіонат України з легкої атлетики, в якому вже у перших стартах успішно виступили наші земляки.

За підсумками ранкової сесії першого дня чемпіонату троє представників Полтавщини пробилися через кваліфікацію до фіналів. Анна Плотіцина (Полтавська-Київська обл.) з бігу на 100 метрів з бар\’єрами показала кращий результат у кваліфікації – 13,33 секунди. Сьогодні ж – у вечірній сесії першого дня чемпіонату – вона виступить у фінальному забігу.

У першості серед чоловіків зі стрибків у довжину одразу двоє наших земляків пробилися до числа 12-ти фіналістів: Сергій Гончаренко – із 7-ї позиції у кваліфікації (7 метрів 16 сантиметрів), а Віктор Ємець – із 8-ї (7 метрів 08 сантиметрів). Фінал зі стрибків у довжину серед чоловіків відбудеться завтра, 31 липня, у вечірній сесії.

А ось полтавцю Сергію Сітнікову – через регламентні \”викрутаси\” – не пощастило пробитися до фіналу з бігу на 110 метрів з бар\’єрами серед чоловіків. За підсумками 3-х кваліфікаційних забігів він мав 8-й результат (14,84 секунди), але залишився за межею вісімки фіналістів. Бо регламентом було передбачено, що по двоє кращих спортсменів у кожному із трьох забігів – напряму входять до фіналу, ще двоє – за кращим часом у кваліфікації. При цьому Сітніков був 4-м у забігу №2, а другим у забігу №1 став Данило Шаматрін (Дніпропетровська обл.) – із 9-м результатом за підсумками всієї кваліфікації – 14,86 сек. Але регламентна квота таки \”протягнула\” його до фінального забігу вісімки кращих – із… 9-м результатом.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода