Останні новини - 09-07-2011, 12:07 - sasa 170

\”Ґленторан\” ламає традиції

\”Ґленторан\” ламає традиції

Здолавши \”Ренову\”, \”Гленторан\” відсвяткував першу домашню єврокубкову перемогу за 26 років. Наставник тріумфаторів Скотт Янг не приховував свою радість.

 

Домашньою перемогою над \”Реновою\” в матчі-відповіді першого відбірного раунду Ліги Європи УЄФА північноірландський \”Гленторан\” вписав нову сторінку в історію клубу. На наступному етапі підопічних Скотта Янга очікує зустріч із полтавською \”Ворсклою\”.

Столична команда відсвяткувала першу домашню перемогу в єврокубках за 26 років. Востаннє у вболівальників одного з найтитулованіших клубів Північної Ірландії був подібний привід для радості в далекому 1985 році. Тоді \”Гленторан\” із мінімальним рахунком здолав ісландський \”Фрам\” у Кубку кубків.

\”Наш клуб дуже давно не перемагав у домашньому єврокубковому матчі, – сказав наставник тріумфаторів. – Ми переграли непростого суперника і подарували своїм уболівальникам приголомшливий вечір. Це просто фантастика! Я дуже пишаюся своїми гравцями\”.

Одним із перших наставника \”Гленторана\” привітав захисник збірної Північної Ірландії Стівен Крейган, який виступає за шотландський \”Мазервелл\”. \”Стівен Крейган із дитинства є уболівальником \”Гленторана\” і дуже за нас переживає, – додав Янг. – Він тепло привітав команду з перемогою. З його боку це був відмінний жест. Надзвичайно приємно, що нас вітають і нами пишаються гравці збірної і безліч інших вболівальників. Для нашого клубу це має величезне значення\”.

У основний час голами в господарів відзначилися Річард Кларк і 17-річний Мартін Мюррей, що вийшов на заміну, тоді як македонці відповіли лише влучним пострілом Ісмаїла Ісмаїлі. Додатковий час пройшов без забитих м\’ячів, а головним героєм серії пенальті став Арон Хогг. Резервний голкіпер клубу, який заміщав у воротах дискваліфікованого Елліота Морріса, відбив удари Фарука Статовчі й Аргента Гафурі, принісши команді путівку в другий відбірний раунд.

 

На фото Мартін Мюррей, Арон Хогг і Річард Кларк святкують перемогу над \”Реновою\”

 

UEFA

Погода