ФК Полтава - 06-12-2013, 03:12 - sasa 214

Ілля Близнюк: Полтава закінчила сезон на мажорній ноті

Ілля Близнюк: Полтава закінчила сезон на мажорній ноті

Після завершення першої частини сезону 2013-2014 років у першій лізі головний тренер ФК «Полтава» Ілля Близнюк підбив деякі підсумки виступу команди.

– Як оцінюєте гру своїх футболістів протягом двадцяти турів?
– Ми закінчили сезон на мажорній ноті, з позитивним результатом. А взагалі я б зіграний проміжок часу розділив на два етапи. Перший – до вилучення і дискваліфікації наших провідних гравців, коли ми перебували у групі лідерів турнірної таблиці; другий – після. Команда у нас молода, нова, зібрана була практично лише напередодні старту у чемпіонаті. На жаль, у нас немає хорошої обойми гравців, які б перебували на лаві запасних і виходячи на поле змогли б підсилити нашу гру. Було важко ротувати склад. Після повернення гравців з дискваліфікації наш склад став повноцінним, стабілізувався, пішла інша гра, і прийшов позитивний результат. Хочеться ще покращити нашу реалізацію гольових моментів. Над цим ми постійно працюємо.

– Чи плануються у зимове міжсезоння серйозні зміни у складі команди?
– Селекція у нас ведеться постійно, навіть протягом чемпіонату. Нам хотілося б підсилити деякі позиції. Друга половина турніру буде дуже насичена, коротка, лише протягом двох місяців. Хотілося б підписати гравців хорошої кваліфікації. Будемо шукати футболістів, які б підходили до нашого стилю гри. І таких, які б самі собі ставили серйозні завдання. Які б зростали і мали в нашому колективі хороші робочі стосунки, як з тренерським штабом, так і в середині колективу. Якщо такі гравці нам трапляться, будемо їх викликати на перегляд і вирішувати всі питання. Гравці мають постійно зростати, а команда бути конкурентно спроможною. Хочемо мати двадцять рівноцінних гравців. Ми будемо запрошувати таких гравців, які сильніші тих, хто сьогодні у нас є. Це нормальний процес. Так робить більшість клубів, щоб підсилити свій потенціал.

– Вже є такі футболісти у вас, яких би хотіли бачити у команді?
– Про це поки що говорити не буду.

– Майже всі нові гравці, які з’явилися у складі ФК «Полтава» після того, як ви стали головним тренером (Шаврін, Насібулін, Хобленко) закріпилися в основі і підсилили гру. Виняток склав Каськов?
– Згоден з вами повністю. На жаль, Хобленко отримав травму. Його вже прооперували, тепер він проходить курс реабілітації. По Каськову ситуація така, що ми потисли один одному руки і побажали йому удачі у виступах за інші команди. З ним ми вже розпрощались. Вітаю усіх із завершенням футбольного року і бажаю усім удачі, здоров’я і благополуччя.

Володимир ГОЛУБНИЧИЙ

Погода