Першість Полтавщини - 22-06-2010, 08:06 - sasa 183

\”Локомотив\” таки переїхав \”Колос\”

\”Локомотив\” таки переїхав \”Колос\”

alt«Локомотив» (Гребінка) – «Колос» (Кобеляки) 1:0 (0:0)
Гол: Кривенко (48)
Судді: К.Терновий (Червонозаводське), Ю.Юрченко, А.Василенко (всі – Лубни)
Гребінка: Педенко (Крупниченко, 46), Завгородній, Семенов, Богомаз, Бут (к), Даценко, Остренко, Кривенко (Кривошея, 68) , Вал.Шевченко (Віт.Шевченко, 82), Кириченко (Остренко, 56), Козаченко (Дюнов, 46)
Запасні: Качан, Симоненко
Головний тренер: С.Симоненко
Кобеляки: Сидорець, Лупінос (к), Рєдчиц, Колінько, Вовченко, Кононенко (Савченко, 70), Калюжний, Постольник, В.Ломаков (Я.Ломаков, 74), Маньківський (Зінченко, 58), Бажан
Запасні: Нестеренко, Ісаєнко
Головний тренер: О.Янковський
Попередження: Вал. Шевченко (34),Віт. Шевченко (90+2)  – Кононенко (41), Бажан (68), Лупінос (77)
20 червня. 17:00. Гребінка. Стадіон «Центральний».250 глядачів (вміщує 2732 глядача).+28 градусів
Оцінка поля – 4
Юнаки ― 0:3 Віталій Дяченко (29),Олександр  Дудка (45) та Ігор Кошман (64)

Статистика матчу
Удари: 13 – 3
Удари (в площину): 5 – 2
Кутові: 5 – 3
Офсайди: 6 – 0
Штрафні: 7 – 4
Фоли: 17 – 19

altУ неділю «Локомотив» здобув чергову перемогу. Цього разу мінімально гребінчани обіграли кобеляцьких «колосят». Перед грою більшість місцевих спеціалістів та тренерів сходилися до думки, що господарі поля здобудуть впевнену перемогу з великим рахунком. У принципі в матчах лідерів проти аутсайдерів по-іншому і бути не могло. І тому місцеві уболівальники сподівалися та вірили у своїх футболістів, які їх не підвели.

У молодіжному турнірі, на відміну від дорослих, турнірна ситуація дзеркально протилежна. Молодіжна команда «Колоса» – один із лідерів першості, а “Локомотив” – аутсайдер. Матч молоді двох команд завершився прогнозованою перемогою гостей з рахунком 3:0. Голи 
altна свій рахунок записали Віталій Дяченко (29 хв.),Олександр  Дудка (45 хв.) та Ігор Кошман (64 хв.).

Через півгодини на поле місцевого «Центрального» стадіону вийшли основні склади команд. Стадіон «Центральний» у Гребінці – це не просто стадіон, але й чудовий спортивний комплекс із легкоатлетичним манежем, сучасними спортивними залами, та (що головне) дуже якісним футбольним полем, яке одне з найкращий (якщо не найкраще) в області. Збудовано комплекс  в  1995 році. В теперішній час на ньому проводяться районні, обласні, а також всеукраїнські спортивні змагання. Поле – чудове, погода – гарна… що ще треба для футболістів?!

Більшу частину першого тайму на полі точилася рівна боротьба, хоча вищий клас залізничників давався взнаки – вони якось надійніше володіли м’ячем. Попри це гості часто переходили половину поля підопічних Симоненка. Вже на другій хвилині матчу на правому фланзі гості заробили штрафний. Бажан навісив до штрафного майданчика, але м’яч після його удару став легкою здобиччю Педенка. За дві хвилини вже голкіпер «Колоса» Сидорець вступив в гру, вигравши верховий м’яч у нападників «червоно-білих».

altНа 12-й хвилині практично на лінії штрафного майданчика гостей капітан «Колоса» Лупінос фолить на одному з нападників господарів. Штрафний. До м’яча підійшов Богомаз, але удар Едуарда виявився неточним. За дві хвилину стався епізод, який можна назвати «неоднозначним». Гравець «Колоса» Іван Рєдчиц прорвався по центру оборони господарів та був збитий захисником «Локомотива» Завгороднім. На перший погляд багатьом (навіть місцевим вболівальникам) здавалося, що фол стався вже в штрафному майданчику. Проте головний арбітр вказав на штрафний. Моя думка – фол був, але на лінії штрафної, а гравець «біло-зелених» впав вже за інерцією. Штрафний знову виконував Бажан. Якимось дивом м’яч не потрапив у ворота «Локо», а влучив у ногу голкіпера господарів. Було видно,що Педенко вже не встигав накривати круглого, але ні Рєдчиц, ні Валентин Ломаков не змогли переправити м’яча у ворота.

На 20-й хвилині небезпечну контратаку «червоно-білих» завершував Кривенко, удар якого заблокував Калюжний. Загалом гра йшла рівна і до по-справжньому небезпечних моментів доходило досить рідко. Господарі часто завдавали дальніх ударів по володінням Сидорця, проте у площину воріт вони не потрапляли.

Спокій у грі був порушений на 22-й хвилині. Гравець «Локо» Павло Остренко в центрі обіграв Вовченка та вийшов на побачення віч-на-віч із голкіпером «Колоса». В таких випадках рахунок повинен відкриватися, але не цього разу. Удар виявився несильний, тому Сидорець без проблем упорався з ним. Як не сумно констатувати, але цей момент виявився єдиним по-справжньому небезпечним у першому таймі.

altУ кобеляцької команди вже третій матч до ряду триває неприємна особливість: команда неодмінно пропускає м’яч в перші десять хвилин другого тайму. Це ж саме трапилося і в поточному матчі. Після подачі кутового з правого флангу м’яч потрапив до Кривенка. Юрій головною переправив м\’яч під поперечину. Виникає питання до захисників гостей: як так вийшло, що в моменті з голом гравця «Локо» ніхто (!) не прикривав? А от Юрій знову показав свій високий клас.
 

За дві хвилини Кириченко завдав чергового дальнього удару – на цей раз «по горобцях». У ці хвилини було видно, що господарі підвищили швидкості та почали частіше турбувати голкіпера «Колоса». На 58-й хвилині Дюнов гарно прострілив у штрафну з правого флангу, але ніхто не зміг результативно завершити цей момент. Минає три хвилини – і вже Даценко небезпечно пробиває – і знову неточно.

68-а хвилина повинна була закріпити перевагу господарів. Супермомент згаяв «Локомотив». Після навісу з правого флангу фактично з трьох метрів «одинадцятка» господарів Остренко замість воріт запускає м’яча в небо!

altПісля цього гості нарешті прокинулися. Команда почала більше рухатися по полю, більше вигравати дуелей у гравців із Гребінки, але моментів все одно практично не було. Роботи в ці хвилини у голкіпера гостей не поменшало, а навіть навпаки. В проміжку між 63 та 74 хвилинах Сидорець п\’ять разів вступав в гру, рятуючи команду після «стандартів», розіграних гребінківськими футболістами.

78-а хвилина запам’яталася черговим нереалізованим моментом господарів. Валентин Шевченко прорвався з правого флангу до штрафної, перед цим обігравши Лупіноса, та пробив по воротам – Сидорець знову виручив.

Кінець матчу пройшов під диктовку гравців «Локо». Господарі тримали гру в своїх руках (чи ногах), частенько загрожуючи воротам гостей. Трішки б удачі – рахунок був би більшим. Але цього вечора забити ще бодай раз господарі не змогли.

Наступну зустріч «Локомотив» зіграє в суботу 26 червня в Полтаві, де зустрінеться з місцевим ДЮФШ. А наступного дня в Кобеляках на місцевому стадіоні «Колос» однойменна команда зустрінеться з «Пслом» із Гадяча. Я сподіваюся, що в неділю кобеляцькі уболівальники прийдуть на гру та таки якісно підтримують своїх улюбленців, тому що зараз ваша підтримка дуже потрібна.

Олег ДУБИНА

Погода